Αστέρας Τρίπολης  – ΠΑΟΚ 2-2: Μυθικό «Χ»αρακίρι ο «Δικέφαλος», δύο γκολ οι Αρκάδες μετά το 90! (vid)

Ο Αστέρας Τρίπολης σόκαρε τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας για την 22η αγωνιστική της Super League. Σε ένα ματς με φινάλε θρίλερ οι Αρκάδες επέστρεψαν από την «κόλαση» και το 0-2 και με δύο γκολ στις τελευταία λεπτά του αγώνα ισοφάρισαν τον «δικέφαλο» που κρατούσε τη νίκη στα χέρια του μέχρι το 90+4′. Ο Ατιένθα το «χρυσό γκολ» των γηπεδούχων.

Ο ΠΑΟΚ νόμιζε πως το ματς τελείωσε στο 82′ όταν ο Μπράντον Τόμας έγραψε το 0-2 αλλά εν τέλει η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά τη δεύτερη σερή ισοπαλία που έφερε έμεινε και άλλο πίσω στη μάχη του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε τις φάσεις να πετύχει και άλλα τέρματα αλλά και ο Αστέρας στάθηκε αρκετά καλά στο παιχνίδι, απείλησε, είχε φάσεις, βρήκε δύο γκολ και εν τέλει έφτασε σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Στους 44 βαθμούς οι Θεσσαλονικείς, που δεν κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από την Τρίπολη, σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό και πολλές φάσεις εκατέρωθεν. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, Νάσμπεργκ και Τόμας το γκολ των φιλοξενούμενων, στο 90+1′ είχε μειώσει ο Σίτο σε 1-2.

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια για τον ΠΑΟΚ λόγω της απουσίας του Ντομινίκ Κοτάρσκι, με τους Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Ίνγκασον και Σάστρε να είναι στην αμυντική γραμμή, ενώ στον άξονα πήραν θέση οι Αουγκούστο και Σβαμπ. Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας και Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ολιβέιρα.

Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε με τους Παπαδόπουλο, Γκαρθία, Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες, Αλάγκμπε, Σανταφέ, Ριέρα, Κρέσπι, Σίτο και Μπαράλες.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη του τελική στην αναμέτρηση με τον Νάσμπεργκ που πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα του δικεφάλου. Στο 6′ σε κόρνερ από τα δεξιά ο Νορβηγός πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να πηγαίνει προς τον Ολιβέιρα αυτός έκανε το τσαφ-πάσα προς τον Νάσμπεργκ ο οποίος από κοντά νίκησε τον Παπαδόπουλο γτια το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Στο 11′ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο 2-0 όταν ο Νάρεϊ έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, με δύο ντρίμπλες απέφυγε τους αντιπάλους του, βρέθηκε φάτσα με τον Παπαδόπουλο έκανε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ των Αρκάδων έδιωξε σωτήρια τη μπάλα.

Νάρεϊ και Κωνσταντέλιας σπατάλησαν τις ευκαιρίες

Η πρώτη τελική του Αστέρα ήρθε στο επόμενο λεπτό με τον Σίτο να γίνεται κάτοχος μιας υπέροχης μπαλιάς αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Στο 29′ ο Νάρεϊ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, έκανε το σουτ με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει ξανά. Ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Σάστρε έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 36′ όταν ο Νάρεϊ εκτός περιοχής επιχείρησε το ψηλοκρεμαστό σουτ με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Ο Αστέρας θα μπορούσε να ισοφαρίσει το ματς στο 39′ αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έκανε μια από τις καλύτερες αποκρούσεις της σεζόν. Σε σέντρα από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στην απέναντι πλευρά με τον Σίτο να πιάνει το βολέ και τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ με το ένα χέρι να βγάζει τη μπάλα η οποία εν συνεχεία βρήκε και στο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και πάλι κοντά στο 2-0 όταν ο Κωνσταντέλιας έγινε αποδέκτης της πάσας του Νάρεϊ επιχείρησε να σκάψει τη μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο, την πέρασε αλλά αυτή έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια ακόμη καλή στιγμή από τον Έλληνα μέσο ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής στο 44′ αλλά και πάλι το σουτ του έφυγε εκτός εστίας.

Στο δεύτερο 45λεπτο και πάλι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι. Στο 62′ ο Ολιβέιρα έδωσε στον Αουγκούστο μέσα στην περιοχή, αυτός στον Νάρεϊ που επιχείρησε το σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε τη μπάλα.

Η πρώτη καλή στιγμή των Αρκάδων στο δεύτερο μέρος ήρθε όταν ο Γκαρντάβσκι έγινε αποδέκτης της μπάλας, έπιασε το βολέ και ο Ζίβκοβιτς έδιωξε εκ νέου.

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματα του με τον Μπράντον Τόμας. Σε σέντρα του Ράφα Σοάρες από τα αριστερά ο Ισπανός επιθετικός με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0.

Ο Αστέρας πίστεψε στην… ανατροπή και την έψαξε

Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει και ο Αστέρας φρόντισε να το υπενθυμίσει αυτό στους παίκτες του ΠΑΟΚ στο 84′ όταν ο Προύντζος μέσα στην περιοχή έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά το πλασέ του νεαρού ποδοσφαιριστή που έκανε το ντεμπούτο του έφυγε λίγο εκτός εστίας.

Οι Αρκάδες μείωσαν στο σκορ με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα σε σέντρα από τα δεξιά ο Κωστέας κινήθηκε προς την μπάλα, ο Νάσμπεργκ δεν μπόρεσε να τη διώξει, με τον Σίτο να έρχεται στο δεύτερο δοκάρι και να νικάει τον ανίκητο έως εκείνο το σημείο Ζίβκοβιτς για το 2-1.

Ο Αστέρας έχοντας το μομέντουμ του αγώνα έψαξε την ισοφάριση και τη βρήκε. Αρχικά στο 90+3′ ο Τασουλής έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και ο Ζίβκοβιτς έδιωξε. Αλλά η μπάλα έμεινε στους Αρκάδες, έγινε η σέντρα από τα αριστερά με τον Ατιένθα να νικάει την άμυνα του ΠΑΟΚ στο 90+4′ και να ισοφαρίζει σε 2-2.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρσία (46′ Γκαρντάβσκι), Άλβαρες (87′ Άλβαρες), Καστάνο, Ατιένθα, Αλάγμπε, Σανταφέ (70′ Προύτζος), Ριέρα, Σίτο, Κρεσπί, Μπαράλες

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Σάστρε (87′ Κεντζιόρα), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (87′ Φελίπε Σοάρες), Σβαμπ, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (77′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (68′ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (68′ Μπράντον Τόμας)

Τα highlights του παιχνιδιού: