Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 6-1: Εξάσφαιρος, θεαματικός, απολαυστικός! (vid)

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και επικράτησε 6-1 του Παναιτωλικού για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Πέρασαν στην τρίτη θέση οι ερυθρόλευκοι με 46 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες. Οι ερυθρόλευκοι ξέσπασαν πάνω στον Παναιτωλικό, του οποίου επικράτησαν 6-1 για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Super League, έχοντας μάλιστα πέντε διαφορετικούς σκόρερ, αλλά με πρωταγωνιστή τον Χάμες με δύο γκολ και μία ασίστ.

Ο Μπακαμπού άνοιξε το σκορ στο 9′, ο Παπασταθόπουλος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 45′, με τον Καρέλη να μειώνει στο 50′. Στη συνέχεια οι Κανός (67′) και Χάμες Ροντρίγκες (61′, 75′) βρήκαν δίχτυα, με τον Βαλμπουενά στο 90′ να διαμορφώνει το αποτέλεσμα.

Μεγάλο παιχνίδι και από τον Φορτούνη, που είχε τις ασίστ στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ των Πειραιωτών, ενώ ο Παναιτωλικός είχε μειώσει σε 2-1 στο 50’ με τον Καρέλη. Πρώτο γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα για τον Κανός, που σκόραρε και αφιέρωσε το γκολ στη μητέρα του, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, με τον Ισπανό να ξεσπάσει σε κλάματα και τους συμπαίκτες του να τον παρηγορούν, με τον κόσμο να τον χειροκροτεί και να αποδοκιμάζει τον διαιτητή, που έδειξε κίτρινη στον Ιβηρα επειδή έβγαλε τη φανέλα του.

Οι Ερυθρόλευκοι ξέσπασαν στον Παναιτωλικό μετά την ήττα στην Opap Arena και πρόσθεσαν τρεις πόντους στη συγκομιδή τους, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να είναι στο -5 από τον Παναθηναϊκό, στο -4 από την ΑΕΚ (σ.σ εκκρεμεί η απόφαση για το ματς με τον Ατρόμητο) και στο +2 από τον ΠΑΟΚ, που ήρθε ισόπαλος με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Ο Ολυμπιακός με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 46 βαθμούς και πέρασε στην τρίτη θέση. Βρίσκεται στο -4 από την ΑΕΚ και στο -5 από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναιτωλικός παρέμεινε στους 24 βαθμούς.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Σωκράτη, Ρέτσο και Ραμόν στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες, Χάμες Ροντρίγκες και Φορτούνη πίσω από τον Μπακαμπού. Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε τον Παναιτωλικό με τον Κοντογιάννη στο τέρμα και τους Χουχούμη, Λιάβα, Λάρσον και Χατζηθεοδωρίδη στην άμυνα. Οι Μλάντεν, Ντουάρτε και Κολοβός ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Ντίας και Μόρσεϊ στα δύο άκρα και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Μπακαμπού, Σωκράτης και 2-0

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς και πήρε από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού. Στο 7’ ο Φορτούνης βρήκε χώρο και έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπακαμπού. Ο Εμβιλά βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Ροντινέι, αυτός απέφυγε τον αντίπαλό του και σέντραρε από δεξιά, ο Μπακαμπού έπιασε στον ύπνο την άμυνα και τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού και με εναέριο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0.

Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ συνέχισαν να πιέζουν και στο 26’ είχαν μια ακόμα τελική, αυτή τη φορά με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός σταρ έκλεψε από τον Κολοβό και σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Παναιτωλικού, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοντογιάννη.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και κυκλοφορούσαν την μπάλα γύρω από την περιοχή του Παναιτωλικού. Μάλιστα είχαν και κάποιες τελικές με τον Χάμες Ροντρίγκες. Στο 42ο λεπτό ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, αλλά ήταν άστοχος.

Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να απειλήσει και ο Ολυμπιακός στο 45ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Ο Φορτούνης γι’ ακόμη μία φορά εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σωκράτης πήδηξε ψηλά προλαβαίνοντας τον Κοντογιάννη και με το κεφάλι βρήκε δίχτυα για το 2-0.

Οι Ερυθρόλευκοι «χτύπησαν» στην αρχή και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (9’, 45’) και έκλεισαν το πρώτο 45άλεπτο έχοντας προβάδισμα δύο γκολ.

Χωρίς αλλαγές, μείωσε ο Καρέλης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρώτη τελική. Στο 48’ ο Γκάρι Ροντρίγκες έστρωσε στον Κώστα Φορτούνη, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κοντογιάννης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός μείωσε σε 2-1 με πλασέ του Καρέλη, μετά το γύρισμα του Κολοβού. Στη φάση του γκολ τραυματίστηκε ο Ρέτσος, με τον Μίτσελ στο 57’ να κάνει διπλή αλλαγή βάζοντας τον Ουσεϊνού Μπα στη θέση του Ελληνα αμυντικού και τον Κανός αντί του Γκάρι Ροντρίγκες. Στο 59’ ο Χάμες συνεργάστηκε ωραία με τον Κώστα Φορτούνη, ο διεθνής άσος σούταρε με τη μία μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κοντογιάννης μπλόκαρε.

Χάμες, Κανός και 4-1!

Στο 61’ ο Ολυμπιακός απάντησε στο γκολ του Καρέλη με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι και ο Κολομβιανός σούπερ σταρ με κεφαλιά έκανε το 3-1 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Τρία λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός απείλησε με τον Ντίας. Ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, έκανε την προβολή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Ντίας έχασε την ευκαιρία να μειώσει και λίγο αργότερα (67’) ο Ολυμπιακός έκανε το 4-1, με τον Κανός. Ο Χάμες Ροντρίγκες κατέβασε ωραία, έδωσε στον Κανός, αυτός απέφυγε τον αντίπαλό του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοντογιάννη για το 4-1. Ο Ισπανός αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στη μητέρα του, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, με τον Ιβηρα μεσοεπιθετικό να ξεσπάσει σε κλάματα.

Δύο ακόμα από Χάμες και Βαλμπουενά

Ο Κανός, ωστόσο, στη δική του βραδιά είχε πάρει φόρα και ήταν ασταμάτητος. Στο 74’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του μπαίνοντας παλικαρίσια στη διεκδίκηση της φάσης από τον Κοντογιάννη και ο Χάμες Ροντρίγκες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μέσα σε αποθέωση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1. Μετά το γκολ, ο Μίτσελ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Βαλμπουενά και Κασάμι αντί των Χάμες και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ, ενώ λίγο αργότερα ο Ισπανός έριξε στο παιχνίδι και τον Ελ Αραμπί αντί του Φορτούνη. Στο 90’ ο Βαλμπουενά έβαλε το… κερασάκι στην εξαώροφη τούρτα του Ολυμπιακού. Ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον Γάλλο και αυτός με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

Η ιδιαίτερη αφιέρωση του Κανός

Ο Σέρτζι Κανός πέρασε αλλαγή στο 58ο λεπτό του ματς και εννιά λεπτά αργότερα σκόραρε για το 4-1 με ωραίο πλασέ, αφιερώνοντας το γκολ στη μητέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες.

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρόλευκων» πληροφορήθηκε την τραγική είδηση και αναχώρησε για την Ισπανία ώστε να αποχαιρετήσει τη μητέρα του.

«Te Amo Mama», δηλαδή «σε αγαπώ μαμά» έγραφε το μήνυμα στη φανέλα του Κανός, με τους συμπαίκτες του να τρέχουν να τον αγκαλιάσουν και να τον εμψυχώσουν, με τον ίδιο να είναι εμφανώς συγκινημένος.

EUROKINISSI

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος (57’ Μπα), Ραμόν – Εμβιλά, Χουάνγκ (77’ Κασάμι) – Γκάρι Ροντρίγκες (57’ Κανός), Φορτούνης (78’ Ελ Αραμπί), Χάμες (77’ Βαλμπουενά) – Μπακαμπού.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Κοντογιάννης – Λιάβας (69’ Αποστολάκης), Λάρσον, Χουχούμης, Χατζηθεοδωρίδης (69’ Μάρτενσον) – Ντίας, Μλάντεν, Κολοβός (83’ Μπουζούκης) – Ντουάρτε, Μόρσεϊ (78’ Νταγκό), Καρέλης (83’ Ζοάο Πέδρο).

Τα highlights του παιχνιδιού:
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Super League: 

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος χαμένος της αγωνιστικής, αφού με την γκέλα του στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, έχασε έδαφος απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό που συνέχισαν με νίκες.

Στον πόντο από την κορυφή βρίσκεται εκ νέου η ΑΕΚ μετά την εύκολη νίκη της επί του Λεβαδειακού, με την Ένωση να έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο από τον Παναθηναϊκό.

Την ίδια ώρα, μόνος τρίτος βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός που εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και σε συνδυασμό με την εύκολη επικράτηση επί του Παναιτωλικού άφησε πίσω του τον Δικέφαλο του Βορρά.

Αναλυτικά η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά τους αγώνες της Κυριακής για την 22η αγωνιστική έχει ως εξής:

1. Παναθηναϊκός225132-12
2. ΑΕΚ215044-9
3. Ολυμπιακός224641-13
4. ΠΑΟΚ224434-15
5. Βόλος223529-34
6. Άρης223129-20
7. Ατρόμητος212522-23
8. Παναιτωλικός222424-35
9. Αστέρας Τρίπολης222317-25
10. ΟΦΗ222321-26
11. ΠΑΣ Γιάννινα222122-36
12. Ιωνικός221515-33
13. Λεβαδειακός221312-31
14. Λαμία22129-39

* ΑΕΚ και Ατρόμητος έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23η)

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

17:00: Παναθηναϊκός – Βόλος ΝΠΣ

20:00: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

16:00: Λαμία – Ολυμπιακός

19:30: Παναιτωλικός – Ιωνικός

20:30: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

18:00: Ατρόμητος – Λεβαδειακός

19:30: ΟΦΗ – Άρης