Ανοιχτή επιστολή Β. Τζαμουράνη προς τους υποψήφιους περιφερειάρχες Πελοποννήσου

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου Δημάρχου Καλαμάτας Βασίλη Τζαμουράνη προς τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου 

Αγαπητοί συνυποψήφιοι, στον δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης,

Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να σας απευθύνω μια προγραμματική πρόσκληση συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, καθώς το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα δεν αφήνει περιθώρια ούτε για ξεχωριστές πορείες, αντιδικίες και συγκρούσεις, ούτε φυσικά μόνο για «ομόχρωμες» συνεργασίες με βάση την κομματική στήριξη των παρατάξεων. Ουσιαστικά, η συνεργασία της Περιφέρειας και του μεγαλύτερου πληθυσμιακά Δήμου της Πελοποννήσου είναι μονόδρομος για την επίτευξη των κοινών μας στόχων, όσον αφορά την πρόοδο, την ανάπτυξη και τη βελτίωση του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Προφανέστατα, δεν ζητάμε μια προνομιακή μεταχείριση του Δήμου Καλαμάτας επειδή είναι ο μεγαλύτερος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αντιθέτως, ζητούμε ισότιμη και ειλικρινή συνεργασία, τόσο της Αυτοδιοίκησης όσο και της επιχειρηματικής κοινότητας, ώστε να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά το ανθρώπινο κεφάλαιο, η τεχνογνωσία και οι υποδομές του Δήμου Καλαμάτας για την εξυπηρέτηση και ευρύτερων σκοπών. Κυρίως, ζητάμε συνεργασία για να αναπτυχθούν οι μοναδικές υποδομές του Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», του Μεγάρου Χορού και της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας προς όφελος όλων των Πελοποννήσιων.

Συγκεκριμένα, για να γίνει ο Αερολιμένας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» διεθνής πύλη εισόδου για ολόκληρη την Πελοπόννησο, δεν αρκεί η παραχώρησή του σε ιδιώτη. Χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, ώστε να γίνει το Αεροδρόμιο συγκοινωνιακός κόμβος και ταξιδιωτική αφετηρία προς τους μοναδικούς προορισμούς -μεταξύ άλλων- των Μυκηνών, της Επιδαύρου, της Νεμέας, της Αρχαίας Κορίνθου, του Μυστρά, της Μονεμβασιάς και φυσικά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Επιπλέον, η ανάδειξη της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας σε διαρκές εκθεσιακό και εμπορικό κέντρο του αγροτοδιατροφικού πλούτου της Πελοποννήσου είναι ο δεύτερος στόχος που μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί εντός της επόμενης πενταετίας. Η πώληση προϊόντων από όλες τις Ενότητες της Πελοποννήσου στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας δείχνει ήδη το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να αξιοποιήσουμε πολλαπλά τον αγροτοδιατροφικό μας πλούτο.

Τέλος, η αξιοποίηση των υποδομών του Μεγάρου Χορού και του Ανοιχτού Θεάτρου (όταν ολοκληρωθεί), πρέπει να γίνει προς όφελος ολόκληρης της Πελοποννήσου, καθώς η εμβέλειά τους ξεπερνά τα στενά όρια του Δήμου Καλαμάτας και της Μεσσηνίας. Εγγύηση για την αξιοποίησή τους αποτελεί το ανθρώπινο κεφάλαιο που διοργανώνει το Φεστιβάλ Χορού, κρατά ζωντανό το ΔΗΠΕΘΕΚ και πρωτοπορεί στις καλλιτεχνικές σχολές της «Φάρις».

Εννοείται ότι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια θέλουμε να είναι αρωγός και ο ιδιωτικός τομέας, γι’ αυτό και θα επιδιώξουμε συνεργασία όχι μόνο με τα Επιμελητήρια και τους οικονομικούς φορείς της Πελοποννήσου, αλλά και με μεγάλες επιχειρήσεις της Περιφέρειας (ΔΕΗ, Μotor Oil, Μορέας ΑΕ, ΤΕΜΕΣ ΑΕ, Καπνοβιομηχανία Καρέλια, ΤΕΡΝΑ κ.λπ.).

Κλείνοντας, ευχόμαστε η συνεργασία να ξεκινήσει από την επομένη κιόλας των εκλογών, ώστε να ετοιμαστεί το μάστερ πλαν για την αξιοποίηση των υποδομών – και κατά την ερχόμενη δημοτική περίοδο να ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίησή του για την επίτευξη των στόχων.

Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Βασίλης Τζαμουράνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας

Πολιτικός Μηχανικός