Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα, στην κεντρική πλατεία, βρέθηκε ξαφνικά το πρωί της Παρασκευής, απροειδοποίητα, χωρίς να έχει ενημερώσει ούτε τα τοπικά κομματικά στελέχη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Aπροειδοποίητη επίσκεψη στην Καλαμάτα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ-“Πρέπει να είμαστε έξω, το κόμμα ανήκει στον κόσμο”, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περιόδευσε στην κεντρική πλατεία, μπήκε σε καταστήματα, χαιρέτισε και μίλησε με κόσμο, άκουσε παράπονα, αιτήματα και προτροπές να προχωρήσει μπροστά, επέκρινε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και φωτογραφήθηκε με πολίτες κάθε ηλικίας. Μεταξύ αυτών που τον χαιρέτισαν, ήταν και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας.

“Οι πολιτικοί πρέπει να είναι μέσα στην κοινωνία χωρίς προειδοποίηση”, επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας με πολίτες στην Καλαμάτα, οι οποίοι ξαφνιάστηκαν θετικά από την μη προγραμματισμένη επίσκεψή του και την επαφή του μαζί τους.

Είναι πολύ εύκολο να κλειστείς στα γραφεία, πρέπει να είμαστε έξω”, πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος διαπίστωσε ξανά και ξανά την ευχάριστη έκπληξη του κόσμου γι’ αυτή την αδιαμεσολάβητη επαφή. “Ήρθα για εσάς, το κόμμα ανήκει στον κόσμο. Αν δεν βγούμε εμείς έξω, με τον πρόεδρο πρώτον απ’ όλους, ποιος θα το κάνει;”

“Ήρθα για εσάς, το κόμμα ανήκει στον κόσμο”

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Καλαμάτα δεν ήταν προγραμματισμένη, ήταν ανεπίσημη, ενώ δεν την γνώριζαν ούτε τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ήταν όμως στο νέο πλαίσιο που ο ίδιος έχει από την αρχή παρουσιάσει, δηλαδή την άμεση επικοινωνία και επαφή με τον κόσμο, χωρίς να τον κυνηγούν κάμερες. Έτσι, στις 10:10 σήμερα το πρωί βρέθηκε στην Καλαμάτα, στην κεντρική πλατεία, με τους θαμώνες στις παρακείμενες καφετέριες να ξαφνιάζονται και να εκπλήσσονται ευχάριστα, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε και καταστήματα του κέντρου, συνομίλησε με επαγγελματίες και άκουσε τους προβληματισμούς τους. 

“Το κόμμα πρέπει να απωλέσει την κομματίλα. Πρέπει να έρθει στον κόσμο. Χάσαμε 600.000 ψηφοφόρους”, είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε πολίτες που τον ρώτησαν για την επίσκεψή του και τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς και για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με τις αποχωρήσεις από το κόμμα δήλωσε ότι “το κόμμα θα μαζευτεί, θα αναγεννηθεί και θα μεγαλώσει”.

“Ένα κόμμα το οποίο δεν ακούει τη βάση του, δεν δικαιούται να είναι κόμμα εξουσίας, πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά”

“Ένα κόμμα το οποίο δεν ακούει τη βάση του, δεν δικαιούται να είναι κόμμα εξουσίας“, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά,  απαντώντας σε ανησυχίες του κόσμου για τη στασιμότητα της Αριστεράς και τις εσωκομματικές διεργασίες. 

Είχε προηγηθεί νωρίτερα, στις 08:45 η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη Μεγαλόπολη, όπου και συνάντησε πολίτες, επισκέφτηκε τη Λαϊκή Αγορά της, καθώς και εμπορικά καταστήματα και συνομίλησε με πολίτες.

Συνέχεια στην περιοδεία του είχαν η Σπάρτη στις 12:35 το μεσημέρι και η Τρίπολη, ενώ ακολούθησε το απόγευμα περιοδεία στη Δυτική Αττική.

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ-Αύριο η ομιλία Κασσελάκη

Αύριο, Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο ξενοδοχείο PRESIDENT (Λεωφ. Κηφισίας 43).

Οι εργασίες θα ανοίξουν το Σάββατο, στις 12:00 με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη.