ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2: «Θρίλερ» χωρίς νικητή με τον Γκαρσία να σώζει την παρτίδα στο 96΄!!!

Τον βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν οι δύο ομάδες , με τον  Παναθηναϊκό να βρίσκει γκολ από τα δύο στόπερ του ,  (Γεντβάι 31’, Αράο 66 ) αλλά η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία  της λέξη αφού ο Λιβάι Γκαρσία μετά από εκτέλεση πέναλντι  στο 96΄έγραψε το τελικό 2-2. 

Ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα , είδαμε σκληρές  μονομαχίες ,πάθος , φάσεις αλλά και πολλά γκολ . Ο Λιβάι  Γκαρσία ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την Ένωση, με  τους πράσινους να κάνουν την ανατροπή μετά από  στατικές φάσεις . Ο Λιβάι Γκαρσία , που ήταν και  πρωταγωνιστής του παιχνιδιού , σκόραρε για την ΑΕΚ μετα  από εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι και έφερε το σκορ στα ίσα  . 

Στο μυαλό των προπονητών: 

Ο Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με την ίδια ενδεκάδα όπως και  στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό . Με τον Στάνκοβιτς κάτω από  τα δοκάρια , τον Ρότα και τον Σιντιμπέ στα άκρα της άμυνας  και τον Κάλενς και Βίντα στα στόπερ. Πινέδα και Σιμάνσκι  στην μεσαία γραμμή και τους Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ  στις πλευρές ενώ ο Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο  Λιβάι Γκαρσία .

Όσο για τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ  παρέταξε την ομάδα του με τον Λοντίγκιν κάτω από την εστία  και τους Χουάνκαρ , Άραο, Γεντβάι, Βαγιανίδη στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή έκανε την έκπληξη βάζοντας τον  Κώτσιρα ως αμυντικό χαφ έχοντας μπροστά του τον Βιλένα και Μπερνάρ, με τους Μαντσίνι και Βέρμπιτς στα φτερά πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη. 

Το ματς  

Το ντέρμπι ξεκίνησε με πολλή ένταση και πίεση και των δύο  ομάδων στην μπάλα, με την ΑΕΚ να κάνει την πρώτη τελική  στο 3με ένα διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ που πέρασε άουτ. Στο 15΄ήρθε η πρώτη φάση για τους πράσινους με το σουτ του Βέρμπιτς να κοντράρει στο σώμα του Βίντα. Ενώ  λίγο αργότερα στον 22’ το σουτ του Μπερνάρ κατέληξε δίπλα  από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς. 

Ανώτερη η ΑΕΚ και προβάδισμα με Λιβάι 

Στο 24΄ όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον  Λιβάι Γκαρσία να πλασάρει ιδανικά τον Λοντίγκιν μετά από  την εξαιρετική μπαλιά του Σιμάνσκι στην πλάτη της άμυνας. 

Το τριφύλλι παρ’ όλα αυτά δεν πτοήθηκε από το εις  βάρος του 1-0 , ανέβηκε στο γήπεδο , άρχισε να πιέζει την  ΑΕΚ με την πρώτη προειδοποιητική να έρχεται από πλευράς  Μαντσίνι με το σουτ να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά  των δυχτίων. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 31΄ ήρθε  η ισοφάριση για τον Παναθηναϊκό .

EUROKINISSI

Βρήκε απάντηση ο Παναθηναϊκός με τον Γεντβάι

Το τριφύλλι μετά την επίτευξη του τέρματος από τους γηπεδούχους άρχισε σιγά σιγά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο καταφέρνοντας να ισορροπήσει τον ρυθμό και να φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ άρχισε σιγά σιγά να φέρνει την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ κυρίως από στημένες φάσεις και σε μια από αυτές βρήκε το γκολ της ισοφάρισης.

Μετα από εκτέλεση του  Μπερνάρ και την λανθασμένη απομάκρυνση του Σιντιμπέ η  μπάλα κατέληξε στον Χουάνκαρ με τον ίδιο να κάνει την  σέντρα στην περιοχή και τον Γεντβάι να σκοράρει με  κεφαλιά. Οι πράσινοι έχοντας πάρει ψυχολογία από την  την ισοφάριση θέλησαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Βέρμπιτς στο 39΄ να αστοχεί σε κεφαλιά . Στο 41΄ είχε  και δεύτερη ευκαιρία με προβολή που κατέληξε άουτ .

Ο Αράο έφερε τούμπα το ματς – Ο Λιβάι είπε την τελευταία λέξη

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν το ίδιο δυνατά με το πρώτο με την πρώτη φάση να έρχεται για την ΑΕΚ στο 48΄, ο Σιμάνσκι σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν. Στο 59ο λεπτό όμως η Ένωση σκόραρε με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για φάουλ του Σιμάνσκι στον Μπερνάρ στην αρχή της φάσης.

Ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε και πάλι τετ α τετ με τον Λοντίγκιν και τον πλάσαρε κάτω από τα πόδια, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 59′.

Το VAR ήλεγξε τη φάση για το αν ήταν οφσάιντ ο Γκαρσία ή αν υπήρχε νωρίτερα φάουλ του Σιμάνσκι πάνω στον Μπερνάρ, με τον διαιτητή να σφυρίζει παράβαση για φάουλ και να ακυρώνει το γκολ, με το 1-1 να παραμένει στην OPAP Arena.

Τελικά η ανατροπή ήρθε για τους πράσινους στο 66΄  πάλι από στημένη φάση . Ο Μπερνάρ έκανε το φάουλ με τον  Κώτσιρα να παίρνει την κεφαλιά , να δίνει συστημένη πάσα  στον Αράο και εκείνος να πλασάρει ιδανικά. Λίγο αργότερα ο  Αλμέιδα βλέποντας την ΑΕΚ να μένει πίσω στο σκορ, έκανε  τις πρώτες του αλλαγές με τον Μάνταλο και τον Αραούχο να  παίρνουν τις θέσεις Πινέδα και Γκατσίνοβιτς αντίστοιχα . 

Η ΑΕΚ δεν άργησε να αντιδράσει με τον Λιβάι να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά το ωραίο γύρισμα του Σιντιμπέ. Τελικά η ΑΕΚ στο 96΄ πέτυχε την ανατροπή.  Μετά από εκτέλεση κόρνερ , ο Λιβάι σούταρε με την μπάλα  να χτυπάει στο χέρι του Ζέκα. Ο διαιτητής στην αρχή δεν  έδωσε κάτι αλλά μετά από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής  καταλόγισε πέναλτι. Ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε ψύχραιμα τον Λοντίγκιν ισοφαρίζοντας σε 2-2 , που ήταν και το τελικό σκορ. Μάλιστα έχασαν την ευκαιρία και για την ολική ανατροπή στο 98΄. Ο Μάνταλος έκανε το σουτ και ο Λοντίγκιν τον σταμάτησε, ο Αραούχο πήρε το ριμπάουντ αλλά ο Βαγιαννίδης με σωτήρια προβολή απέτρεψε το γκολ.

MVP 

O Λιβάι Γκαρσία με τα δύο τέρματα στο ντέρμπι γλίτωσε την ΑΕΚ από την ήττα με τον Παναθηναϊκό, για να ψηφιστεί ΜVP από τους οπαδούς της Ένωσης και να εκφράσει τη χαρά του που σκοράρει συνεχώς τον τελευταίο μήνα.

Ο 26χρονος επιθετικός, πάντως, αναγνώρισε ότι το Χ κόντρα στο «τριφύλλι» δεν ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πρωταθλητές.

«Αρχικά είναι μια δύσκολη ισοπαλία. Δεν είναι το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε από το παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να συμβιβαστούμε με τον έναν βαθμό. Είναι ένας πολύ σημαντικός βαθμός.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Ρότα, Σιμάνσκι (79’ Γιόνσον), Αμραμπατ (79’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (63’ Μάνταλος), Πινέδα (63’ Αραούχο), Τσούμπερ (79’ Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ (78’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78’ Ζέκα), Μαντσίνι (75’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (86’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (75’ Λημνιός).

Τα highlights του παιχνιδιού:
Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League

Σάββατο 13 Ιανουαρίου

  • Λαμία – Πανσερραϊκός 0-2
  • Ατρόμητος – ΟΦΗ 1-1

Κυριακή 14 Ιανουαρίου

  • Παναιτωλικός – Άρης 0-4
  • Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3
  • Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 1-0
  • ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2
  • ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League

Σάββατο 20 Ιανουαρίου

  • 17:30 Λαμία – Κηφισιά
  • 19:00 ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός
  • 20:00 ΟΦΗ – Παναιτωλικός

Κυριακή 21 Ιανουαρίου

  • 16:00 Βόλος – ΠΑΟΚ
  • 17:30 Ατρόμητος – ΑΕΚ
  • 19:30 Παναθηναϊκός – Αστέρας
  • 20:30 Άρης – Ολυμπιακός