Έφυγε από την ζωή ο εμβληματικός πρόεδρος της “Μαύρης Θύελλας” Σταύρος Παπαδόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα στο Χονγκ Κονγκ ο Σταύρος Παπαδόπουλος σε ηλικία 89 ετών.

Το τελευταίο χρονικά διάστημα νοσηλευόταν σε εντατική λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, γεννημένος στην Καλαμάτα στις 9 Μαρτίου του 1934, παιδί πολυμελούς οικογένειας και γιος του Παναγιώτη Παπαδόπουλου με υποδηματοποιείο στην οδό Γερμανού στην Καλαμάτα.

Σύνδεσε το όνομα του με την “Μαύρη Θύελλα”, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος για πολλά χρόνια και επί ημερών του έζησε μεγάλες στιγμές στην Α’ εθνική. Ακόμη ο Σταύρος Παπαδόπουλος ασχολήθηκε με τον Μεσσηνιακό και μάλιστα το γήπεδο του ιστορικού συλλόγου φέρει το όνομα του.

Το 2002, ο Σταύρος Παπαδόπουλος έγινε ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Αγγελόπουλο.

Επίσης, είχε ασχοληθεί με τον Μεσσηνιακό και μάλιστα το γήπεδο του συλλόγου φέρει το όνομα του.

Βασική του επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν η εμπορία πολύτιμων λίθων με βάση τη Βραζιλία και το Χονγκ Κονγκ.

Υπήρξε ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Filoxenia”, ενώ ασχολήθηκε και με τα μέσα ενημέρωσης διατελώντας μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ και ιδιοκτήτης της εφημερίδας “Σημαία”.

Τα τελευταία χρόνια ίδρυσε την σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Παπαδοπούλειον”.

Το 2016 ο Σταύρος Παπαδόπουλος υλοποίησε ένα άλλο στόχο. Διανύοντας την όγδοη δεκαετία της ζωής του ο Έλληνας ομογενής έφτιαξε στην Καλαμάτα ένα σύγχρονο κέντρο διαμονής, φροντίδας και διακοπών για ηλικιωμένους. Το Papadopoulion ήταν μια ιδιωτική πρωτοβουλία του Σταύρου Παπαδόπουλου, σε  μια ειδυλλιακή τοποθεσία 25.000τμ, με απέραντη θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο και στο βουνό του Ταϋγέτου. Η υπερσύγχρονη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, το Papadopoulion, χτίστηκε και λειτουργεί από το 2016 παρέχοντας στους ενοίκους της που χρειάζονται αποκατάσταση ή πάσχουν από άνοια και χρόνιες παθήσεις ξενοδοχειακές ανέσεις, φροντίδα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, άριστες συνθήκες διαβίωσης σε ένα ασφαλές και ήσυχο περιβάλλον.

Η σωρός του θα μεταφερθεί στην Καλαμάτα μέσα στην εβδομάδα για να γίνει η κηδεία του.

Η ημερομηνία της εξοδίου ακολουθίας θα γίνει γνωστή σε λίγες ώρες.