Έγκριση της πώλησης σε Μαρινάκη από γενική συνέλευση της Ρίο Άβε – Επένδυση άμεσα 20,5 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (19/11) η Γενική Συνέλευση της Ρίο Άβε, με την πρόεδρο Αλεξαντρίνα Κρουζ να παρουσιάζει το πλάνο επένδυσης του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η πρόεδρος της Ρίο Άβε, Αλεξαντρίνα Κρουζ παρουσίασε την Κυριακή (19/11), στα μέλη του συλλόγου στη Γενική Συνέλευση, τις διαδικασίες για το επενδυτικό σχέδιο του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και πώς θα γίνει ο μετασχηματισμός του μοντέλου διαχείρισης.

Η Κρουζ υποστήριξε ότι θα γίνουν «επενδύσεις ύψους 20,5 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2024», νούμερο που θα επιτρέψει «την πληρωμή βραχυπρόθεσμων χρεών, προϋπολογισμού και μισθών μέχρι το τέλος της σεζόν». Όπως επίσης τα κεφάλαια θα ενισχύσουν την ομάδα ενόψει Γενάρη στη βελτίωση εγκαταστάσεων, γηπέδου και γυμναστηρίων.

Έτσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της Ρίο Άβε, καθώς σύμφωνα με πορτογαλικά Μέσα στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου υπερψηφίστηκε η πρόταση που κατέθεσε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού με 555 ψήφους υπέρ (20 αποχές και 21 κατά).Εφόσον κλείσει και το τυπικό κομμάτι της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα κατέχει το 80% του κεφαλαίου του συλλόγου, έχοντας ως άμεσο στόχο την επένδυση ενός μεγάλου ποσού για τις ανάγκες της Ρίο Άβε.

Σύμφωνα με την «Record», η δημιουργία ΕΔΕ, η πλειοψηφία της οποίας θα ανήκει στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, συνεπάγεται τον διορισμό πέντε διευθυντών. Δύο που όρισε η Ρίο Άβε και οι υπόλοιποι τρεις διορίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ, με την πρόεδρο να υποστηρίζει ότι ο νέος συνεργάτης «δεν θέλει να αλλάξει κάτι σε επίπεδο τοπικής διαχείρισης».