Άρης – ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή τίτλου στην Θεσσαλονίκη μετά το δώρο από το Καραϊσκάκης…

Η ΑΕΚ άλωσε το Κλεάνθης Βικελίδης, επικρατώντας 2-1 και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, είναι μόνη πρώτη στο +3 από το τριφύλλι και πλέον χρειάζεται έναν βαθμό για την κατάκτηση του τίτλου. Φαν Βέερτ και Τσούμπερ σκόραραν για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ο Άρης προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκρέι.

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς; Η Ένωση είχε τις λύσεις και τον τρόπο ώστε να κάνει την ανατροπή κόντρα στον Άρη (2-1) και στη συνέχεια να ακούσει τα ευχάριστα μαντάτα από το Φάληρο που την φέρνουν μια… ανάσα από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Superleague.

Στο πρώτο μέρος που ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο γρήγορος και είχαμε περισσότερες φάσεις, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έπαιζαν πιο προσεκτικά στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα να μη σημειωθεί άλλο γκολ.

Φαν Βεερτ (23′) και Τσούμπερ (43′) οι σκόρερ της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα, με τον Γκρέι (17′) να βάζει προσωρινά μπροστά τους γηπεδούχους με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Έτοιμη να σηκώσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από πέντε χρόνια και 13ο στην ιστορία της η ΑΕΚ. Κάτι που θα σφραγιστεί εάν δεν ηττηθεί από τον Βόλο την Κυριακή (14/5) στη Νέα Φιλαδέλφεια για τη 10η αγωνιστική των playoff της Superleague.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την «Ένωση» με βασικό τον Φαν Βέερτ και τον Λιβάι Γκαρσία να μένει εκτός αποστολής λόγω έντονης αδιαθεσίας. Με σύστημα 4-4-1-1, ο Αθανασιάδης κάτω από την εστία, οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά οι Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα και Γκατσίνοβιτς αντίστοιχα στη μεσαία γραμμή. Δίπλα στον Φαν Βέερτ ο Τσούμπερ.

Ο Τερζής παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τερματοφύλακα τον Κουέστα. Ο Εμπακατά στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μαζικού το αριστερό, ενώ οι Πίρσμαν και Ενκουλού αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Οι Ντουκουρέ, Νταρίντα και Ρουπ η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Ο Ματέο Γκαρσία στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, ο Χριστοδουλόπουλος στην αριστερή και ο Γκρέι στην κορυφή.

ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ
Προβάδισμα με Γκρέι – Άμεση απάντηση με Τσούμπερ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ξέφρενο ρυθμό και την ΑΕΚ να είναι αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το σύνολο του Ματιας Αλμέιδα είχε την κατοχή της μπάλας, φτάνοντας με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Κουέστα. Ωστόσο κόντρα στην ροή του αγώνα ο Άρης ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί με τον Γκρέι να νικά από τα 11 βήματα τον Αθανασιάδη για το προβάδισμα των γηπεδούχων στο 17′.

Η Ένωση δεν πτοήθηκε, συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να φέρει και πάλι το ματς σε ισορροπία με τον Φαν Βέερτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα έξι λεπτά αργότερα, έπειτα από εξαιρετική προσωπική ενέργεια.

«Άγρια« ομορφιά στο ματς

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους το ματς πήρε… φωτιά, με τις ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο 31’ με τον Τσούμπερ η ΑΕΚ απείλησε για το 1-2, ωστόσο το γύρισμα του Ελβετού ήταν λανθασμένο, με την «σκυτάλη» να παίρνουν οι γηπεδούχοι τρία λεπτά αργότερα, με τον Βίντα να προλαβαίνει και να βάζει την προβολή στο σουτ του Νταρίντα.

Στη συνέχεια Πινέδα (37’) και Τσούμπερ σε τρεις περιπτώσεις (40’, 41’, 42’) δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κουέστα

«Λύτρωση» με Τσούμπερ

Ο Ελβετός το έψαχνε το γκολ και το βρήκε στο 43’. Γρήγορο χτίσιμο από πίσω, με τον Τσούμπερ να βρίσκεται σε διαγώνια θέση εντός περιοχής εκτελώντας ψύχραιμα για το 1-2 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη 

Συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο, το πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους ήταν τουλάχιστον υποτονικό καθώς το μοναδικό που έμεινε ήταν ένα πλασέ του Φαν Βέερτ όπου η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα, με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται εξαιρετικά το υπέρ της προβάδισμα, μέχρι το τελικό σφύριγμα, το οποίο της χαρίζει και τον φετινό τίτλο.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Εμπακατά, Ενκουλού, Πίρσμαν, Μαζικού – Ντουκουρέ (58′ Καμάτσο), Νταρίντα, Ρουπ – Ματέο Γκαρσία, Γκρέι (85′ Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος (58′ Ιτούρμπε).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον (59′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (68′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (83′ Φερνάντες) – Φαν Βέερτ (83′ Ζίνι), Τσούμπερ (67′ Μάνταλος).

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του παιχνιδιού εδώ

Super League – Play οffs: Η βαθμολογία μετά την 9η αγωνιστική
Η τελευταία αγωνιστική:
«Καίγεται» η Νέα Φιλαδέλφεια – Περισσότεροι από 10.000 οπαδοί στο γήπεδο

Η λήξη των αποψινών αγώνων των play-offs φέρνει την ΑΕΚ αγκαλιά με τον τίτλο και αυτή τη στιγμή περίπου 10.000 οπαδοί της Ένωσης βρίσκονται στην πλατεία του Αετού στην Νέα Φιλαδέλφεια και το… πάρτι ξεκίνησε.

«Αγκαλιά» με το πρωτάθλημα βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ μετά και τα αποψινά ματς των play-offs, καθώς βρίσκεται στο «+3» από τον Παναθηναϊκό και της αρκεί να μην χάσει την Κυριακή από τον Βόλο στην «OPAP Arena» ώστε να πάρει τον τίτλο.

Το φινάλε των σημερινών αγώνων όπου εκείνη κέρδισε 2-1 τον Αρη στη Θεσσαλονίκη ενώ οι «πράσινοι» έχασαν 1-0 από τον Ολυμπιακό έδωσε το «σύνθημα» για χιλιάδες φίλους τους να αρχίσουν το «πάρτι».