Athens Kallithea – Ολυμπιακός Β’: Οριστική διακοπή του αγώνα, αποχώρησαν οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία

Το 2ο μέρος στην αναμέτρηση της Athens Kallithea με τον Ολυμπιακό Β’ δεν έγινε ποτέ, αφού οι βασικοί παίκτες των Πειραιωτών δεν βγήκαν από τα αποδυτήρια, ενώ οι αναπληρωματικοί αποχώρησαν από το χορτάρι, ως πράξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία.

Η αναμέτρηση της Athens Kallithea με τον Ολυμπιακό Β’ για την 7η αγωνιστική στο 2ο όμιλο της Super League 2 βρισκόταν στην ανάπαυλα, όμως το 2ο μέρος δεν ξεκίνησε ποτέ.

Οι παίκτες των γηπεδούχων βρίσκονταν στο χορτάρι του “Γρηγόρης Λαμπράκης”, όπως και οι αναπληρωματικοί των Πειραιωτών, όμως οι βασικοί παρέμεναν στα αποδυτήρια.

Ο γενικός αρχηγός των “ερυθρολεύκων”, Γιάννης Μανιάτης, βγήκε από τα αποδυτήρια και έκανε νόημα στους αναπληρωματικούς παίκτες να αποχωρήσουν από το χορτάρι, όπερ και εγένετο σε μία πράξη διαμαρτυρίας για τις διαιτητικές αποφάσεις του 1ου μέρους.

Ο πρώτος βοηθός διαιτητή πήγε στα αποδυτήρια για να ενημερωθεί για το τι συνέβη και επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν, ο διαιτητής περίμενε πέντε λεπτά, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, μέχρι να αποχωρήσει κι ο ίδιος με τους βοηθούς του από το γήπεδο, με το παιχνίδι να διακόπτεται οριστικά.

Οι ερυθρόλευκοι φέρονται να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία της αναμέτρησης, θεωρώντας ότι ένα γκολ της Athens Kallithea δεν έπρεπε να μετρήσει και ένα αυτογκόλ του Ευαγγέλου της Καλλιθέας έπρεπε να μετρήσει.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Β' αποχωρούν από την αναμέτρηση κόντρα στην Athens Kallithea για τη Super League 2 2022-2023 στο "Γρηγόρης Λαμπράκης" | Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022
Οι παίκτες του Ολυμπιακού Β’ αποχωρούν από την αναμέτρηση κόντρα στην Athens Kallithea για τη Super League 2 2022-2023
στο “Γρηγόρης Λαμπράκης” | Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ/EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Β

“Ως εδώ και μη παρέκει. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και οι φίλαθλοί του δεν θα ανεχθούν ούτε μια ημέρα πλέον τα όργανα του παραποδοσφαίρου να ξεφτιλίζουν ό,τι έχει απομείνει.

Το ζήτημα δεν είναι η «με το έτσι θέλω» αλλοίωση αποτελέσματος στην Καλλιθέα και μάλιστα σε παιχνίδι με τηλεοπτική κάλυψη, που δείχνει και το θράσος τους.

Σε κάθε αγωνιστική της Super League 2 γελοιοποιείται το ποδόσφαιρο από τους στοιχηματζήδες, τους παραβατικούς και τα πιόνια τους και πνίγονται ακόμα και οι ελάχιστες ομάδες που προσπαθούν να παράγουν ποδόσφαιρο.

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι οι αμέτρητες αλλοιώσεις σε παιχνίδια της ομάδας μας και πάντα εναντίον μας, αλλά και σε παιχνίδια άλλων ομάδων, με τους διαιτητές που ορίζουν και ελέγχουν οι διεφθαρμένοι Μάνταλος και Μπένετ. Για τα έργα και τις ημέρες τους στην ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ενημερωθούν οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες FIFA/UEFA και από εμάς, με εικόνα από το θλιβερό Πρωτάθλημα της SL2.

Το ζήτημα είναι ότι η γάγγραινα γεμίζει το σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάθε Κυριακή απίθανοι τύποι δίνουν εξετάσεις για να γίνουν αρεστοί στο βρόμικο κύκλωμα που διοικεί δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ του Μπαλτάκου.

Όλοι πλέον καλούνται να πάρουν θέση. Με πρώτη την Πολιτεία και τον Υπουργό κ. Αυγενάκη. Θα αφήσουν το ποδόσφαιρο να πνιγεί στο βούρκο που το έριξαν ή επιτέλους θα το πάνε στην επόμενη ημέρα; Τους ενδιαφέρουν περισσότερο οι πραγματικές ομάδες και οι φίλαθλοί τους και οι σοβαροί επενδυτές ή τους ενδιαφέρουν περισσότερο οι παραβατικοί και το παρασκήνιο;

Ας αποφασίσουν όλοι χωρίς εξαίρεση. Ή θα είναι με το ποδόσφαιρο ή με το βάλτο. Ή θα είναι δίπλα μας να πάμε παρακάτω και να έχει ελπίδα το άθλημα ή θα συντριβούν μαζί με το παραποδόσφαιρο.

ΥΓ.: Φυσικά και οι άνθρωποι της Καλλιθέας, αλλά και άλλων ομάδων, γνωρίζουν καλά ότι και σε αυτούς τα ίδια θα συμβούν στο μέλλον.

Τι προβλέπει ο κανονισμός για την αποχώρηση ομάδας

Οι Πειραιώτες αναμένεται να υποστούν κυρώσεις για την απόφαση τους να μην κατέβουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι ερυθρόλευκοι κινδυνεύουν με αφαίρεση πέντε βαθμών από την τρέχουσα και πέντε βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από 20.000 έως 200.000 ευρώ.

Τι αναφέρει το άρθρο 21, παράγραφος 3.ΙΙ.δ):

“Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση, η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια”.

ΠΗΓΗ  sport24.gr