Τεράστια πρόκριση της Ελλάδας επί της Κροατίας στα ημιτελικά του United Cup

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη επικράτησαν με 2-0 σετ (7-6 [6], 6-4) των Μπόρνα Γκόγιο και Πέτρα Μάρτιτς και η Ελλάδα προκρίθηκε στους «4» του United Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία!

Μετά τις νίκες τους στο μονό, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ολοκλήρωσαν την εκπληκτική ημέρα τους στο Περθ, διατηρώντας το αήττητό τους, ως δίδυμο.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη επικράτησαν με 2-0 σετ των Μπόρνα Γκόγιο και Πέτρα Μάρτιτς (7-6 [6], 6-4) και έστειλαν την Ελλάδα στα ημιτελικά του United Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, του Ματέο Μπερετίνι.

Στον 3ο αγώνα του μικτού διπλού στο φετινό United Cup, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη, συνέχισαν από εκεί που το είχαν αφήσει.

Δεν έχασαν set για ακόμη ένα ματς (6-0 πλέον στα κερδισμένα sets), κέρδισαν εκ νέου, κάνοντας σπουδαία εμφάνιση και έστειλαν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, πως πρέπει να υπολογίζονται, ως διεκδικητές του τίτλου.

Η πολύ αμφίρροπη σειρά με την Κροατία, ολοκληρώθηκε μετά από 96 λεπτά “κλειστού” αγώνα στο μικτό διπλό, με το δίδυμο Γκόγιο/Μάρτιτς, να μην μπορεί να “ματσάρει” την ενέργεια των Ελλήνων, στις κρίσιμες στιγμές του κάθε set.

Μια νίκη, με την οποία η γαλανόλευκη έκανε 3-2 στο tie και πέρασε στους «4» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία. Μια πάρα πολύ σπουδαία νίκη για την χώρα μας, την οποία πανηγύρισαν άπαντες στον πάγκο της εθνικής ομάδας, αλλά και στις κερκίδες του γηπέδου, που ήταν γεμάτες σε ένα ακόμα παιχνίδι από Ελληνες.

Αν και η πρόκριση, κρίθηκε στις λεπτομέρειες, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη είχαν τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος του καθοριστικού tie. Δεν αντιμετώπισαν break point από τους Κροάτες και με 1/6 δικά τους, έφυγαν από τη “Rac Arena”, με τη μεγάλη νίκη.

Μετά το επιτυχημένο match point, όλος ο ελληνικός πάγκος έτρεξε στο court και έγινε ένα κουβάρι με τον Στέφανο και τη Μαρία, για να πανηγυρίσουν την πολύ σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του United Cup και το… ταξίδι τους στο Σίδνεϋ.

Οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη παρέμειναν αήττητοι τόσο στα μονά, όπου μετρούν από τρεις νίκες, όσο και στα διπλά, όπου έχουν νικήσει επίσης τρεις φορές, με τον κορυφαίο τενίστα της χώρας μας και την καλύτερη τενίστρια της Ελλάδας να έχουν προσφέρει πολύτιμες νίκες στην γαλανόλευκη και να έχουν τεράστιο μερίδιο στα τρία κερδισμένα tie της Εθνικής.

Τσιτσιπάς/Σάκκαρη: “Αξέχαστη βραδιά, είμαστε περήφανοι”

Μαρία Σάκκαρη: “Είμαι τόσο χαρούμενη και τόσο περήφανη γι’ αυτή την ομάδα. Ερχόμενοι εδώ, δεν ξέραμε σε πόσο καλή φόρμα θα βρισκόμασταν, γιατί είναι η αρχή της σεζόν, όμως, απ’ ότι φαίνεται, μάλλον είμαστε σε καλή κατάσταση. Όλοι μας.

Το πρώτο ματς μικτού διπλού που δώσαμε με τον Στέφανο, ήταν σε αυτό το court, πριν μερικά χρόνια. Έχουμε πολύ καλή χημεία μαζί και όπως φαίνεται, τα στυλ παιχνιδιού μας, ταιριάζουν για να φτιάξουν μια καλή ομάδα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά εντός κι εκτός courts. Αυτό είναι επίσης κλειδί”.

Στέφανος Τσιτσιπάς: “Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα σήμερα. Θέλω να τους συγχαρώ για την προσπάθεια που κατέβαλλαν. Ξέρουμε από την αρχή του rubber, πως θα ερχόταν η στιγμή που θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες. Όλοι οι παίκτες της Κροατίας, έπαιξαν καλά, άξιζαν να βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

Αυτή η νύχτα, θα παραμείνει αξέχαστη για εμάς. Σίγουρα, στο Hopman Cup πριν λίγα χρόνια, εγώ και η Μαρία κάναμε το πρώτο μας μεγάλο βήμα για το ελληνικό τένις, όμως απόψε, ήταν εξίσου μια πολύ ξεχωριστή βραδιά, με τους Έλληνες και τους Κροάτες στις κερκίδες, να τα δίνουν όλα”.

Μαρία Σάκκαρη: “Το Aυστραλιανό Όπεν, είναι το Grand Slam που νιώθω περισσότερο σαν στο σπίτι μου, διότι η τεράστια ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας, μου χαρίζει απλόχερα αγάπη, δείχνοντας πόσο πολύ αγαπάει τη χώρα μας. Η υποστήριξή τους, είναι ξεχωριστή και είμαστε ευγνώμονες που το ζούμε αυτό.

Έχουμε φοβερή κουλτούρα σαν λαός, αγαπάμε την πατρίδα μας, δίνουμε και την καρδιά μας για αυτή. Ξέρω, ότι στο Σίδνεϊ θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας, θα μας υποδεχθούν υπέροχα”.

Στέφανος Τσιτσιπάς: “Είμαστε ήδη στο Σίδνεϊ. Από απόψε ξεκινάει η προετοιμασία μας για τα ημιτελικά. Το πρώτο βήμα που κάναμε σήμερα στο Περθ, θα παραμείνει αξέχαστο, διότι ήθελα πολύ να ξεκινήσουμε από εδώ και να πετύχουμε τον στόχο μας.

Μπορεί να είμαστε στο Σίδνεϋ, αλλά η καρδιά μας, παραμένει εδώ. Δεν είναι η πιο διάσημη πόλη της Αυστραλίας, αλλά έχει κάτι τόσο ξεχωριστό και θέλω να συνεχίσω να έρχομαι εδώ για πολλά χρόνια”.