Κοσμόπουλος: Η δημοτική αρχή επιχειρεί κινήσεις αντιπερισπασμού με τελματωμένα έργα ατάκτως προγραμματισμένα

Με μια ανακοίνωση – τοποθέτηση για την πλήρη αναποτελεσματικότητα στην εκτέλεση των έργων και κινήσεις αντιπερισπασμού, επικρίνει δριμύτατα τη δημοτική αρχή η παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά”, τονίζοντας ότι “όλα τα έργα στην πόλη είναι τελματωμένα, κανένα από τα πολλά προβλήματα δεν αντιμετωπίζεται”.

Με αφορμή τις τελευταίες εξαγγελίες του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου για εντάξεις και χρηματοδοτήσεις νέων έργων, η παράταξη του Β. Κοσμόπουλου σημειώνει:

“Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες ένα μπαράζ ανακοινώσεων της δημοτικής αρχής, για έργα που εξασφαλίζουν χρηματοδοτήσεις και για τα οποία μόχθησε. Τα έργα αυτά εντάσσονται στο (δήθεν) ολιστικό όραμα της δημοτικής αρχής, για τον δήμο μας.

Ξεκαθαρίζουμε, ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση η υποβολή προτάσεων, σε ανταπόκριση προγραμμάτων που εξαγγέλλονται από τα διάφορα υπουργεία. Όμως, όλοι γνωρίζουμε, ότι αυτό είναι μόνο ένα πρώτο βήμα και χρειάζεται σημαντική προσπάθεια και (κυρίως) ικανότητα, για να ολοκληρωθεί ένα έργο.

Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε και κατά τη συζήτηση των μελετών για τις αστικές αναπλάσεις, αρκεί μια καλοπληρωμένη προμελέτη εξαιρετικά πρόχειρη, για να υποβληθεί ο φάκελος και να εξασφαλισθεί η πίστωση, που δεν ξέρουμε αν και πότε θα εκταμιευθεί.

Η ουσία είναι αν υπάρχει η ικανότητα να εκτελούνται τα έργα και εκεί η δημοτική αρχή, έχει αποδειχθεί περίτρανα εντελώς αναποτελεσματική. Γεγονός πλέον που έχουν αντιληφθεί όλοι οι

αντικειμενικοί συμπολίτες μας. Μην ξεχνάμε ότι το περίφημο «Ανοικτό θέατρο» έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν προβλέπεται να γίνει αυτό, στο επόμενο διάστημα.

Προχθές μόλις, στην οικονομική επιτροπή ήρθε σαν θέμα η διακοπή της σύμβασης για τον δρόμο στην Βέργα, μετά την απένταξη του έργου από την Περιφέρεια. Η απένταξη έγινε από τον Δεκέμβριο του 2021 και η διακοπή ήρθε προς συζήτηση … επτά μήνες μετά.

Σημειωτέον ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απουσίαζε, η διευθύντρια είχε δουλειά(!) και η αδυναμία να δοθούν απαντήσεις στις ερωτήσεις μας, οδήγησε στην αναβολή του θέματος.

Κατανοούμε τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η δημοτική αρχή. Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη της να κάνει κινήσεις αντιπερισπασμού. Όλα τα έργα στην πόλη είναι τελματωμένα, κανένα από τα πολλά προβλήματα δεν αντιμετωπίζεται. Μόλις πρόσφατα και μετά από πολλές πιέσεις δήλωσε ο κ. δήμαρχος, ότι θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για την ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου. Μόλις προχθές είχαμε πάλι πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης στην παραλία (ο θεός της πόλης να βοηθήσει να αντέξει ο κύριος αγωγός). Και μένει σαν το μόνο έργο πνοής, …τα «πάρκα τσέπης», που πολλά από αυτά ήδη έχουν περιέλθει σε κακή κατάσταση.

Συνεχίστε κύριοι της δημοτικής αρχής, να διεκδικείτε από τα εξαγγελλόμενα προγράμματα! Έστω ατάκτως χωρίς πρόγραμμα, έστω με χρυσοπληρωμένες μελέτες κατ’ ανάθεση, ώστε να αφήσετε και κάτι καλό από την θητεία σας στον δήμο μας”.