Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για τον γάμο ομόφυλων: “Το πρόβλημα για την εκκλησία δεν είναι να εκδικηθεί αυτούς οι οποίοι κάνουν αυτή τη μορφή γάμου” (vid)

Παραμένει αρνητική η Εκκλησία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Σήμερα», ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Δεν είμαστε αντίθετοι με αυτούς που επιλέγουν να ζήσουν έναν τέτοιο τρόπο ζωής ή και να ζήσουν όπως αυτοί νομίζουν,. Αλλά για την εκκλησία αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό».

Όπως είπε αναφορικά με το «Το πρόβλημα είναι ότι προβάλει ένα νέο μοντέλο κοινωνίας και οικογένειας» και σημείωσε ακολούθως ότι «καταβάλλεται μια προσπάθεια τεχνικής νομοθέτησης, νομιμοποίηση ενός τέτοιου μοντέλου για το οποίο ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνέπειές του σε βάθος της κοινωνίας».

Να σημειωθεί ότι στην εγκύκλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων υπογραμμίζεται η διαφωνία με την ομόφυλη γονεϊκότητα, «γιατί δεν ικανοποιεί τα δικαιώματα των παιδιών να έχουν πατέρα και μητέρα», αλλά και «με τον ομόφυλο γάμο, διότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έθεσε και τα εξής: «Κάθε μέρα βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που παίρνουν ναρκωτικά, κάθε μέρα βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που ασκούν βία, κάθε μέρα βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που είναι μεθυσμένοι, αυτό πρέπει να το κάνουμε μοντέλο ζωής;»

Για να συνεχίσει: «Κανένας δεν μπορεί να αποκλειστεί από το μυστήριο του βαπτίσματος. Το πρόβλημα για την εκκλησία δεν είναι να εκδικηθεί αυτούς οι οποίοι κάνουν αυτή τη μορφή γάμου που επιλέγουν, το θέμα για την εκκλησία είναι ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί μια τέτοια μορφή σχέσεως, γαμικής έξω από τον παραδοσιακό γάμο»

Τι απαντά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας 

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. «Ο κ. Κασσελάκης να μην είναι τόσο προπετής διότι δεν γνωρίζει ότι αυτή η συμφωνία του κου Τσίπρα έχει ακυρωθεί από την Ιεραρχία του 2018  και το 2019 και η ρύθμιση περί της μισθοδοσίας του κλήρου έχει πλέον ρυθμιστεί νομοθετικά από τον Νόμο Κεραμέως. Ο κ. Κασσελάκης να προσέχει τι λέει να μην εκτίθεται ο ίδιος και θα έλεγα ο κ. Φάμελλος ο οποίος είναι ένας έμπειρος πολιτικός να τον συμβουλεύσει».

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στην πρωινή εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του τηλεοπτικού σταθ-μού ΣΚΑΪ, φιλοξενήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβα-σμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με αφορμή το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Μητροπολίτης, για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στην επεκφρασμένη άποψη της Ιεράς Συνόδου, ότι οποιαδήποτε μορφή πο-λιτικού γάμου και ιδιαίτερα μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, δεν είναι αποδεκτός από την Εκκλησία. Συνάμα, τόνισε ότι αποδεκτό δεν είναι και το δικαίωμα των ζευγαριών αυτών για υιοθεσία και τεκνοθεσία.

«Δυστυχώς προβάλλεται και επιχειρείται η νομιμοποίηση την περίοδο αυτή ενός νέου μοντέλου κοινωνίας και οικογένειας, του οποίου τις συνέπειες δεν γνωρίζουμε ακόμη», ανέφερε χαρακτηριστι-κά.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του Προέ-δρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασελάκη, περί διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας και τη συμφωνία Τσίπρα, υποστήριξε ότι ο κ. Κασελάκης θα πρέπει να είναι πιό προσεκτικός και να μην εκτίθεται, ιδιαίτερα δε όταν αναφέρεται σε θέματα θεσμικά. «Θα πρέπει να γνωρίζει ότι η συμφωνία Τσίπρα έχει ακυρωθεί από την Ιεραρχία κατά το 2018 και 2019, ενώ η μισθοδοσία του κλήρου έχει τακτοποιηθεί με Νόμο της Υπουργού Κεραμέως».