Ορκωμοσία Δημάρχου Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλου: “Είμαστε εδώ, για να προτάξουμε το κοινό καλό, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους” (vid)

Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, η ορκωμοσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Και δεν ήταν μόνο μια τυπική διαδικασία, ήταν μια υπόσχεση δυναμική με ουσιαστικές στοχεύσεις από τον Θ. Βασιλόπουλο ώστε η Καλαμάτα να θέσει τις βάσεις με έργα και παρεμβάσεις για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος -με συντριπτικό ποσοστό αποδοχής από τους πολίτες- έδωσε τον όρκο δεσμευόμενος να συνεχίσει με σχέδιο, πρόγραμμα και διεκδικήσεις να υπηρετεί τον τόπο και κατά τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Στη συνέχεια, όσοι έδωσαν θρησκευτικό όρκο ύψωσαν την δεξιά και επανέλαβαν όσα ανέγνωσε ο Δήμαρχος. Κατόπιν, ορισμένοι σύμβουλοι έδωσαν διαβεβαίωση στην τιμή και στη συνείδησή τους, επαναλαμβάνοντας όσα ο Δήμαρχος ανέγνωσε.

Την ορκωμοσία πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με τον Θανάση Βασιλόπουλο στην ομιλία να δηλώνει συγκινημένος προς τους δημότες που για δεύτερη φορά τον εξέλεξαν δήμαρχο Καλαμάτας

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Οικονομάκος και
Χριστίνα Καντζιλιέρη.

Δεν ορκίστηκαν για λόγους υγείας οι σύμβουλοι Βασίλης Κανάκης και Θανάσης Τσιγαρίδης και για
άγνωστους λόγους ο Παναγιώτης και ο Βασίλης Χειλάς.

Χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός και ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.

Ευχές και χαιρετισμούς απέστειλαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές
Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις υπογραφές του πρακτικού ορκωμοσίας από τον δήμαρχο και από
όλους τους αυτοδιοικητικούς που ορκίστηκαν.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι επανεκλεγέντες και νέοι δήμαρχοι Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος,
Τριφυλίας, Δυτικής Μάνης, Τρίπολης, Σπάρτης, Αργους – Μυκηνών, Κορινθίων, Μεγαλόπολης,
Γορτυνίας, Ευρώτα, Ελαφονήσου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Καλαμάτα να γίνει η ατμομηχανή που θα οδηγήσει ολόκληρο το νομό»

Με την ευχή για δύναμη, υγεία και ευημερία, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος σημείωσε -μεταξύ άλλων- πως «η σημερινή ημέρα είναι ημέρα απαρχής. Ο Δήμος μπαίνει σε πορεία ανάπτυξης και ευημερίας και θα πρέπει απ’ όλους, αυτοί που συνεργούν και θα συνεργήσουν, να κατανοήσουν ότι ο δήμος πρέπει -εκτός από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει… – να αγωνιστεί για να αναπτύξει μια διαδημοτική συνεργασία, μέσα από διαύλους συνεργασιών, ταυτότητα έργων ώστε η Καλαμάτα να γίνει η ατμομηχανή που θα οδηγήσει ολόκληρο το νομό, με τη βοήθεια της Περιφέρειας και της κυβερνήσεως, σε μια νέα πορεία».

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, αφού έκανε λόγο για “μία νέα
αυτοδιοικητική περίοδο γεμάτη προκλήσεις”, παρατήρησε, μεταξύ άλλων:

Αναλυτικά η ομιλία του

Συνδημότισσες και συνδημότες, 

Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και τιμή να ορκίζομαι σήμερα, ενώπιών σας για δεύτερη φορά ως Δήμαρχος Καλαμάτας.

Συγκίνηση, τιμή αλλά και βαριά την ευθύνη καθώς μπροστά μας έχουμε μία νέα αυτοδιοικητική περίοδο γεμάτη προκλήσεις. 

Με την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, συνεχίζουμε, με πολύ όρεξη για δουλειά και με διάθεση προσφοράς. Με σχέδιο ρεαλιστικό και πρόγραμμα εφαρμόσιμο, έτοιμοι να υπηρετήσουμε και τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο τις καθημερινές ανάγκες των συνδημοτών μας αλλά τις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Καλαμάτας. 

Με επιμέλεια, με ομόνοια, με σύμπνοια.Συνεργαζόμενοι -άλλωστε είναι κάτι το οποίο έχουμε αποδείξει- με όλες τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας μας.

Με φορείς και συλλόγους, με ανθρώπους που έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο μέλλον. Για να διεκδικήσουμε και κάνουμε πράξη όλα εκείνα που δικαιούμαστε, έργα και δράσεις που υλοποιούνται, παρεμβάσεις που έχουμε δρομολογήσει αλλά και όσα έχουν τεθεί ως στόχοι για την Καλαμάτα του αύριο. 

Με τολμηρές ιδέες και με βήματα σταθερά,οδηγούμε με ασφάλεια το Δήμο Καλαμάτας μπροστά.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και τα θέματα καθημερινότητας,η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών μας,οι δράσεις εξωστρέφειας και η εφαρμογή καινοτόμων και ψηφιακών πολιτικών που άπτονται των σύγχρονων αναγκών,αποτελούν τρεις βασικούς άξονες προτεραιοτήτων για τη νέα Δημοτική Αρχή. 

Οφείλουμε, σε αυτό το πλαίσιο, να εργαστούμε για να διατηρήσουμε το Δήμο μας οικονομικά υγιή και διοικητικά στιβαρό. 

Ένα Δήμο φιλικό, φιλόξενο, εξωστρεφή, περισσότερο έξυπνο, καινοτόμο, ακόμη πιο αποτελεσματικό. 

Ένα Δήμο που επενδύει στον Πολιτισμό και τον αθλητισμό. 

Ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, αλληλέγγυο και συμπεριληπτικό. 

Ένα Δήμο σύγχρονο, ευέλικτο, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες του.

Ένα Δήμο που θωρακίζει και εκσυγχρονίζει τις υποδομές του, προστατεύοντας το περιβάλλον και διαμορφώνοντας τη νέα φυσιογνωμία της Καλαμάτας. 

Καθήκον μας η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Καλαμάτας.

Δέσμευσή μας η υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο οι Καλαματιανοί μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. 

Ως Δήμαρχος και ως νέα Δημοτική Αρχή, έχουμε πλήρη επίγνωση των ευθυνών που επωμιζόμαστε. 

Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία και είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά, ακόμα πιο εντατικά, περισσότερο αποτελεσματικά για να προσφέρουμε λύσεις και έργο χειροπιαστό. 

Δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες τους. Πλάι στην κοινωνία.Με την πόρτα του Δημαρχείου να είναι πάντα ανοιχτή για τους δημότες. 

Άλλωστε στην Αυτοδιοίκηση δεν χωρούν χρώματα και κόμματα. Εδώ συναντιόμαστε άνθρωποι, από διαφορετικές αφετηρίες και πολιτικούς χώρους, που μας ενώνουν κοινές αγωνίες και πάνω απ’ όλα η αγάπη για τον τόπο μας.

Κυρίες και κύριοι,

Η νέα αυτοδιοικητική περίοδος ξεκινά σε λίγες ημέρες. Μια πενταετία κρίσιμη, κατά την οποία φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε τη νέα φυσιογνωμία του Δήμου μας. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, οδηγός μας είναι οι δεσμεύσεις μας: 

  • Υλοποίηση Κλιματικού Συμβολαίου
  • Υλοποίηση Στρατηγικών Αστικών Αναπλάσεων
  • Ανάδειξη Περιβαλλοντικού Πάρκου Νέδοντα με μεταφορά των δημοτικών συνεργείων
  • Κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου – Παλέ ντε Σπορ στην Αγία Τριάδα
  • Ολοκλήρωση υποδομών ύδρευσης (αγωγός Φ800, δεξαμενές σε Πήδημα – Αη Γιάννη Καρβούνη, μεταφορά νερού από Αγ. Φλώρο σε Πήδημα)
  • Ανάδειξη Παραλιακού μετώπου (διάνοιξη οδού Κρήτης και καθέτωνοδών, αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, υλοποίηση μάστερ πλαν λιμανιού, αναβάθμισηΜαρίνας Καλαμάτας)

Και στην προσπάθεια μας αυτή, καμία και κανένας δεν περισσεύει.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και ξέρουμε καλά ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Είμαστε όμως εδώ και είμαστε έτοιμοι για μία ακόμη θητεία, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις, να δρομολογήσουμε έργα αναγκαία και κρίσιμα για την ανάπτυξη της πόλη και των Κοινοτήτων μας. 

Είμαστε εδώ, για να προτάξουμε το κοινό καλό, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Γι’ αυτό άλλωστε μας εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες μας και την εμπιστοσύνη αυτή δεν θα την προδώσουμε. 

Κυρίες και κύριοι, 

Κλείνοντας, θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ όλες και όλους όσοι εξελέγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Κοινότητες του Δήμου μας, απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές, διότι ως κοινωνία θέλουμε πολίτες ενεργούς και ανήσυχους, που να συμμετέχουν στα κοινά καθ’ οιοδήποτε τρόπο. 

Να ευχηθώ καλή δύναμη, καλό έργο, δημιουργική και παραγωγική θητεία, επ’ ωφελεία των συνδημοτών μας. 

Χρόνια πολλά σε όλους. Χαρούμενα Χριστούγεννα και το 2024 ας αποτελέσει την αφετηρία για μία νέα, δημιουργική περίοδο, γεμάτη υγεία, χαρές, αλληλεγγύη και προκοπή για όλους. 

Σας ευχαριστούμε!

Παρακολουθείστε όλη την ορκωμοσία: