Εγκαινιάστηκε η έκθεση με αφίσες του Νησιώτικου Καρναβαλιού

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη», η έκθεση με αφίσες του Νησιώτικου Καρναβαλιού, μέσα από ένα πολύτιμο υλικό προβολής του καρναβαλιού κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον επί δεκαετίες εκφωνητή του σατιρικού λόγου του Βασιλιά Καρνάβαλου Σπύρο Μιχαλόπουλο για την πολυετή προσφορά του στο καρναβάλι. Οι ιστορικές αφίσες τις οποίες δώρισε στον Δήμο Μεσσήνης ο Νίκος Ρούτσης προέρχονται από το προσωπικό του αρχείο και φιλοξενήθηκαν στο Μουσείο μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.

Η πρώτη αφίσα του Νησιώτικου Καρναβαλιού φιλοτεχνήθηκε το 1987 από τον Νησιώτη ζωγράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο. «Το καρναβάλι εκτός από παράδοση και διασκέδαση είναι και πρόσωπα, με χαρακτηριστικότερο αυτό του Σπύρου Μιχαλόπουλου που τον περιμέναμε κάθε χρονιά να εκφωνήσει τον λόγο του ως Βασιλιάς Καρνάβαλος.  Η εμπειρία του είναι για μας πολύτιμο εφόδιο για την μετεξέλιξη του καρναβαλιού», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης απονέμοντας την πλακέτα στον κ. Μιχαλόπουλο, ο οποίος την παρέλαβε συγκινημένος.

Ο Σπύρος Μιχαλόπουλος, εκφωνούσε τον σατιρικό λόγο στην καρναβαλική παρέλαση της Καθαράς Δευτέρας για 50 περίπου χρόνια ανελλιπώς, ενώ διατηρεί την παράδοση από τις προηγούμενες γενιές του πατέρα και του παππού του.