Όποιος δεν έχει επιχειρήματα παίζει το «κρυφτό» με το ντιμπέιτ και τις ευθύνες του – Όχι στην εργαλειοποίηση της «Μαύρης Θύελλας» και των φιλάθλων!

Ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας δέχονται και επιζητούν να συμμετάσχουν σε μια τηλεμαχία (ντιμπέιτ), ώστε να κρίνουν οι πολίτες τη στάση τους απέναντι στα μικρά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου, και κυρίως τις προτάσεις τους, ο μόνος που επιμένει να κρύβεται μετά από τόσες δημόσιες προσκλήσεις είναι ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Δεν είναι τυχαίο. Τα πεπραγμένα του κ. Βασιλόπουλου και της δημοτικής αρχής δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε κριτική. Ο ίδιος δεν έχει ούτε ένα επιχείρημα που να μην καταρρίπτεται αμέσως: Όχι μόνο από τους αντιπάλους του, αλλά από την ίδια την πραγματικότητα, από τα στοιχεία, από τα δεδομένα. Και δεν υπάρχει σχεδόν καμία προεκλογική του υπόσχεση από το 2019, την οποία να τήρησε στο ακέραιο!

Όμως, η ένοχη σιωπή απλώς επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια.

Ο Βασίλης Τζαμουράνης γνωρίζει σήμερα όσο λίγοι όλα τα θέματα και τις ανάγκες της Καλαμάτας (όχι μόνο της πόλης, αλλά και των πρώην Δήμων και των χωριών). Με συγκεκριμένα στοιχεία και σε βάθος. Γι’ αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια: «Τι δεν πηγαίνει καλά, πού, γιατί – και τι μπορεί να γίνει, πώς και πότε».

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος, που διοικεί τον Δήμο επί 4 χρόνια, δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο. Μπορεί απλώς να ξαναδώσει τις ίδιες υποσχέσεις – αλλά καμία εξήγηση, γιατί όλες αυτές οι υποσχέσεις έμειναν στο ράφι μια τετραετία.

Εν τω μεταξύ, κανένα μέσο ενημέρωσης, ειδικά τηλεοπτικό, δεν οργάνωσε έστω ένα «στρογγυλό τραπέζι» για τους υποψήφιους συμβούλους των παρατάξεων. Κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι μονοπωλούν απλώς τη δημοσιότητα. Έτσι, κανένα ζήτημα σοβαρό της πόλης και του Δήμου δεν αναδείχθηκε ουσιαστικά, μέσα στην προεκλογική περίοδο.

Αυτές οι ελλείψεις και οι στρεβλώσεις υπονομεύουν την ενημέρωση των πολιτών. Πληγώνουν τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης και την ίδια τη Δημοκρατία.

Αλλά είμαστε βέβαιοι πως οι δημότες γνωρίζουν πλέον καλά ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί: Και να εξηγήσει και, κυρίως, να πράξει. Θα δώσουν λοιπόν την εμπιστοσύνη τους σε κάποιον που δεν την έχει προδώσει. Σε κάποιον που την αξίζει.

Όχι στην εργαλειοποίηση της «Μαύρης Θύελλας» και των φιλάθλων!

Η εργαλειοποίηση της «Μαύρης Θύελλας», όπως και οι φήμες που συνδέουν την πορεία της με υποσχέσεις από σκοτεινά παράκεντρα, λειτουργούν σε βάρος τόσο της ίδιας της ομάδας όσο και της πόλης της Καλαμάτας.

Ειδικά η πολιτική εργαλειοποίηση της «Μαύρης Θύελλας», που επιχειρείται λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, εκθέτει τους εμπνευστές της στη φίλαθλη κοινή γνώμη.   

Εμείς θέλουμε να πρωταγωνιστούν στα γήπεδα οι ποδοσφαιριστές! Θέλουμε, ευχόμαστε και θα στηρίξουμε την ανοδική πορεία της «Μαύρης Θύελλας». Αλλά ακριβώς για αυτό, τα φώτα της αθλητικής δημοσιότητας πρέπει να πέφτουν στην ομάδα – όχι σε «παράγοντες» που θέλουν απροκάλυπτα να εκμεταλλευτούν τη δημοφιλία της «Μαύρης Θύελλας» για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους κοντόφθαλμους σκοπούς.

Ο συνδυασμός ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να αποκτήσουν σύγχρονες αθλητικές υποδομές τόσο η «Μαύρη Θύελλα» όσο και οι υπόλοιποι σύλλογοι του Δήμου Καλαμάτας. Εννοείται ότι η δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων δεν γίνεται με… προεκλογικές φωτογραφίες. Απαιτείται γνώση, εμπειρία, σοβαρός σχεδιασμός και συντονισμός των προσπαθειών μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος. Έτσι δημιουργήθηκαν οι μεγάλες υποδομές της Κεντρικής Αγοράς και του Μεγάρου Χορού. Και έτσι μόνο θα δημιουργηθούν οι σύγχρονες αθλητικές υποδομές που αξίζουν στην Καλαμάτα.

Δεσμευόμαστε λοιπόν ότι μετά τις εκλογές θα αγωνιστούμε στον στίβο της πολιτικής με όλες μας τις δυνάμεις, για να αποκτήσουν η «Μαύρη Θύελλα» και ο Δήμος Καλαμάτας σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Προεκλογικά όμως δεν θα μετατρέψουμε τις κερκίδες της «Μαύρης Θύελλας» σε πασαρέλα για φωτογραφίσεις με υπονοούμενα… Δεν θα γίνουμε συνεργοί στην προσπάθεια εργαλειοποίησης της «Μαύρης Θύελλας», προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια αλλά και τα συμφέροντα της ίδιας της ομάδας, των φιλάθλων της και ολόκληρου του Δήμου Καλαμάτας.