Όλα έτοιμα στην Καλαμάτα για τη μεγάλη γιορτή του βόλεϊ – Στην «Τέντα» το final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών

Λίγες ώρες έμειναν προκειμένου στην Καλαμάτα να εκκινήσει η μεγάλη γιορτή του βόλεϊ, το final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της «Τέντας» το διήμερο 31 Μαρτίου – 1η Απριλίου 2023 με την συμμετοχή του Π.Α.Ο.Κ., του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Μίλωνα.

Οι ονομαστικές προσκλήσεις για την παρακολούθηση των αγώνων της Παρασκευής και του τελικού το Σάββατο έχουν οριστικοποιηθεί στο σύνολό τους, με την «Τέντα» να είναι sold out. Η διάθεσή τους θα γίνει αύριο, 31 Μαρτίου μέσω τοπικών αθλητικών σωματείων και φορέων. 

Σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου, παραμονή της έναρξης του final-4, παραχωρήθηκε σε τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ, συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργο Καραμπέτσο και τους προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων που συμμετέχουν στο final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε:

«Η Καλαμάτα είναι έτοιμη να υποδεχθεί ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Το επόμενο διήμερο η καρδιά του Ελληνικού βόλεϊ θα χτυπά στην πόλη μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς ανάμεσα σε κορυφαίες ομάδες, προπονητές και αθλητές, βρίσκονται και τρεις Καλαματιανοί. Η Καλαμάτα αγαπά το βόλεϊ, αγαπά τον αθλητισμό. Αυτό φαίνεται και από την παρουσία των ομάδων της πόλης μας στις εθνικές κατηγορίες. Άλλωστε το καλοκαίρι προετοιμαζόμαστε να φιλοξενήσουμε μέρος της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών. Όπως ήδη γνωρίζετε το Κλειστό Γυμναστήριο της Τέντας είναι sold out. Έχουν διατεθεί όλες οι προσκλήσεις. Και αυτό δείχνει ότι μια μεγάλη διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας, ένα αίτημα ότι η πόλη μας χρειάζεται ένα σύγχρονο μεγάλο αθλητικό κέντρο, είναι σωστή. Με χαρά σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας. Ευχόμαστε να έχουμε ένα καλό τουρνουά και να απολαύσουμε όλοι μια γιορτή για το βόλεϊ».

Οι τέσσερις κορυφαίες ανδρικές ομάδες, ΑΟΝΣ Μίλων-Ολυμπιακός (Α’ ημιτελικός, 18:00, Ertflix), ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (Β’ ημιτελικός, 21:30, ΕΡΤ3) που με την ίδια σύνθεση βρίσκονται αντιμέτωπες και στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος, κοντράρονται στους αυριανούς ημιτελικούς του Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ..

ΑΟΝΣ Μίλων-Ολυμπιακός

Βρίσκονται για 5η φορά αντιμέτωποι φέτος με τον Ολυμπιακό να μετρά 4 νίκες και γενικά να μην έχει χάσει ποτέ από τους Νεοσμυρνιώτες.

Ωστόσο Τζουλιάνι και Τράβιτσα μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους αντιπάλους τους, ενώ ο Σάκης Ψάρρας θυμήθηκε το προ 20ετίας έπος της ΑΕ Νίκαιας (είχε κερδίσει τον τίτλο επικρατώντας 3-2 του ΠΑΟ στον τελικό) κι ο Μπόμπι Γιορντάνοφ τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2014 στην Καλαμάτα ως παίκτης του Ολυμπιακού.

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε μια βολεϊκή πόλη όπως η Καλαμάτα. Πολλοί αθλητές, προπονητές έχουν βγει από αυτήν την πόλη. Προσωπικά μου ξύπνησαν αναμνήσεις, όταν το 2003 ως πασαδόρος της Νίκαιας και αουτσάιντερ της διοργάνωσης φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου», είπε ο τεχνικός του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας και συνέχισε:

psaras

«Σε ότι αφορά το αγωνιστικό, έχουμε κάνει πολλές υπερβάσεις φέτος. Παίξαμε στην Ευρώπη για πρώτη φορά, μπήκαμε στα πλέι οφ και διεκδικούμε το πρωτάθλημα, έχουμε γεμίσει το γήπεδό μας. Έχει γίνει πολύ σοβαρή στην ομάδα από τη διοίκηση έως το σταφ και τους παίκτες, είμαστε εδώ για να χαρούμε τη συμμετοχή. Είμαστε οι μόνοι που αν δεν πάρουμε το κύπελλο δε θα είμαστε αποτυχημένοι. Είμαστε το αουτσάιντερ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη.».

Από την πλευρά του ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ σημείωσε:

«Έχω τρομερές αναμνήσεις από την Καλαμάτα. Ο προπονητής μου τα είπε όλα για τον Μίλωνα και τη σεζόν μας φέτος. Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι ότι θέλουμε να διασκεδάσουμε το βόλεϊ και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε ο κόσμος να απολαύσει βόλεϊ υψηλού επιπέδου».

yordanof

Ο ερυθρόλευκος τεχνικός Αλμπέρτο Τζουλιάνι αρχικά ευχαρίστησε: «… τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και τον δήμαρχο της Καλαμάτας για τη διοργάνωση του Final 4. Είναι φανταστικό μέρος» και κατόπιν έπλεξε το εγκώμιο του αντιπάλου του:

guliani

«Αύριο θα παίξουμε με μια ομάδα, την οποία σεβόμαστε πάρα πολύ. Είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο τελικός είναι σε δεύτερο πλάνο, πρώτα από όλα σκεφτόμαστε τον ημιτελικό κόντρα στον Μίλωνα».

travica

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχηγός των ερυθρόλευκων Ντράγκαν Τράβιτσα: «Έχω ακούσει πολύ όμορφα λόγια για την Καλαμάτα και το διαπίστωσα όσο είμαι εδώ. Είμαι τυχερός που είμαι μέλος αυτού του Final 4. Ο Μίλωνας είναι μια πολύ καλή ομάδα με νεαρούς παίκτες, αλλά και παίκτες με εμπειρία όπως ο Μπόγιαν Ιορντάνοφ. Πιστεύω θα είναι ένα πολύ ωραίο και ανταγωνιστικό παιχνίδι, το οποίο θα ευχαριστηθούν όλοι οι θεατές».

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Ασπρόμαυροι και πράσινοι έχουν αγωνιστεί φέτος 7 φορές (πρωτάθλημα, λιγκ καπ, σούπερ καπ και πλέι οφ πρωταθλήματος) και σίγουρα έχουν ακόμη δύο ματς: τον αυριανό ημιτελικό και τον τρίτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών του πρωταθλήματος την Τετάρτη 5 Απριλίου (όπου αν νικήσει ο ΠΑΟΚ τελειώνει η σειρά ενώ αν νικήσει ο ΠΑΟ θα έχει και… 10ο ραντεβού).

Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στα πέντε πρώτα ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ κέρδισε τα δύο τελευταία (στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος) δημιουργώντας περίπλοκα δεδομένα για την αναμέτρηση.

Milenkoski

«Το κύπελλο είναι η διοργάνωση που δεν έχει φαβορί. Έχουμε να χάσουμε από τις 14 Ιανουαρίου, από τότε έχουμε μόνο νίκες στην Ελλάδα και τις περισσότερες με 3-0. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε τους αγώνες. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, άλλωστε στους επτά αγώνες που έχουμε παίξει φέτος έχει κερδίσει τους πέντε. Ωστόσο, εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε», είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου Γιόσκο Μιλένκοσκι με τον αρχηγό Γιάννη Τακουρίδη να συμπληρώνει:

takouridis

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στο Final-4, είναι η 9η συνεχόμενη χρονιά για τον ΠΑΟΚ σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης, ενώ τις τελευταίες τρεις ήμασταν τροπαιούχοι.
Σε ότι αφορά τον ημιτελικό, είναι ένα ματς κόντρα σε μια ομάδα που την ξέρουμε πολύ καλά. Είναι πρωτόγνωρο να παίζουμε τόσες πολλές φορές με μια ομάδα. Μας κέρδισαν πέντε φορές, εμείς πήραμε τα δύο τελευταία παιχνίδια. Όποιος και να κερδίσει δε θα αποτελεί έκπληξη, διότι είμαστε δυο εξαιρετικά σύνολα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη, απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο σεβόμαστε παρά πολύ. Έχουν εξαιρετικούς παίκτες και προπονητή, και τους σεβόμαστε απεριόριστα».

andreopoulos

Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΑΟ Δημήτρης Ανδρεόπουλος σημείωσε: «Σε αυτή τη διοργάνωση βρίσκονται οι ομάδες που απέδωσαν το καλύτερο βόλεϊ. Δεν υπάρχουν φαβορί. Όλες οι ομάδες έχουν τις ιδέες πιθανότητες.
Όσον αφορά την ομάδα μου έχουμε ένα δύσκολο αγώνα. Ο ΠΑΟΚ μας νίκησε τις προηγούμενες δυο φορές που αναμετρηθήκαμε και στον ημιτελικό θελουμε να πάρουμε μια άτυπη ρεβάνς για τις ήττες που προηγήθηκαν».

Τέλος ο αρχηγός των πράσινων Άξελ Γιακομπσεν δήλωσε «Η πρόσφατη παράδοση δεν είναι με το μέρος μας, καθώς χάσαμε τα δυο τελευταία ματς. Στο τελευταίο ματς εμείς ως Παναθηναϊκός ήμασταν πιο βελτιωμένοι. Στον ημιτελικό θέλω να τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε και να πάμε στον τελικό».

jacobsen

Καραμπέτσος: «Χρονιά ορόσημο το 2023 για το ανδρικό βόλεϊ»
«Από το 2003, στο 2014 και εφέτος πάλι εδώ, σε μία κομβική χρονιά για το άθλημα«, είπε με νόημα στην επίσημη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος κι εξήγησε το γιατί:

«Το 2023 είναι χρονιά σταθμός για το ανδρικό βόλεϊ: Ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ που έγινε στο Ηράκλειο με νικητή τον Παναθηναϊκό, συνεχίστηκε με τη μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ και αναμένεται να κορυφωθεί με το Κύπελλο, τους τελικούς του Λιγκ Καπ και του πρωταθλήματος Volley League αλλά και με την παρουσία της Εθνικής βόλεϊ ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για 3η συνεχόμενη φορά και 17η συνολικά».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ σημείωσε: «Είναι αλληλένδετες με το νοικοκύρεμα αλλά και της μεγάλης προοπτικής που ανοίγεται με την τακτική ενίσχυση των ομάδων από το ποσοστό των εσόδων του Στοιχήματος, την σταθερή παρουσία της Τηλεόρασης και των Live Streaming μεταδόσεων καθώς και την έλευση νέων χορηγών.

Σε αυτό το σημείο οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τη μεγάλη βοήθεια αλλά και τις θετικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν στο βόλεϊ και σε όλο τον ελληνικό αθλητισμό.

Πρέπει όμως και να είμαστε ειλικρινείς. Και να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Το ανδρικό βόλεϊ για πολλά χρόνια δεν αναπλήρωσε τα κενά που δημιουργήθηκαν από την αποχώρηση κορυφαίων αθλητών. Έχασε τα ποιοτικά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά του. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο οικονομικά προβλήματα στη μεταολυμπιακή εποχή του 2004, η κρίση στους συλλόγους και στους παράγοντες, η έλλειψη κινήτρων αλλά και η έλλειψη διορατικότητας εκ μέρους των διοικούντων, αλλά και της εσωστρέφειας που είχε το άθλημα. Όλο αυτό το σκηνικό αλλάζει.

Ακόμα και μέσα στα χρόνια της κρίσης που για τους περισσότερους ήταν ένα μεγάλο άλλοθι για να μην κάνουν τίποτα, η διοίκηση μας κατάφερε να αντιστρέψει τη φθορά και να μετά από πολλά χρόνια να έχουμε και πάλι αυξητική τάση στα νέα δελτία των αγοριών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Θα με ρωτήσετε είστε ικανοποιημένος; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα «όχι», αλλά για 2-3 χρόνια έχουμε και πάλι αύξηση στα αγόρια. Αλλάζουμε παγιωμένες και στρεβλές απόψεις πως το βόλεϊ παίζεται μόνο από γυναίκες. Αυτό είναι λάθος. Και έχουν ευθύνη οι εκπαιδευτικοί πρώτα απ΄ όλα, οι προπονητές, οι παράγοντες, όλοι σαν αθλητική κοινότητα. Είναι αδιανόητο να κυριαρχούν αυτές οι ρατσιστικές απόψεις για το βόλεϊ και μάλιστα να είμαστε απαθείς.

Ακόμα πρέπει να κάνουμε πολλά. Να δουλέψουμε όλοι μαζί. Να μπούμε στα σχολεία και στην οικογένεια. Να σταματήσουν οι σύλλογοι στις εύκολες λύσεις και να δημιουργήσουν όλοι ανδρικά τμήματα.

Και αυτό θα γίνει μόνο με οργανωμένη και επίπονη προσπάθεια. Αυτοί είναι η μεγάλοι στόχοι της ΕΟΠΕ. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος. Αυτός είναι ο στόχος των συνεργατών μου.

Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Και δεν είναι μόνο η προσπάθεια για την εύρεση αθλητών. Εγώ θα σας πως ξεκάθαρα πως πρέπει να φέρουμε κοντά στο άθλημα νέους παράγοντες, νέους προπονητές, νέους επιστημονικούς συνεργάτες, νέους διαιτητές, νέους δημοσιογράφους αν και στην Καλαμάτα είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω πολλούς νέους ρεπόρτερ, πολλά νέα παιδιά που είναι κοντά στο άθλημα.

Τα χρόνια περνάνε, οι γενιές αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς αλλά ο κάθε ένας πρέπει να αφήσει το θετικό αποτύπωμα στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ. Και να τιμούμε τους ανθρώπους που άνοιξαν δρόμους.

Ένας από αυτούς ήταν ο Βαγγέλης Κουτουλέας. Αγάπησε την Καλαμάτα και το βόλεϊ όσο κανείς. Ο Βαγγέλης τίμησε την Ελλάδα και την Κύπρο. Ήταν ένα παιδί μάλαμα. Ένας δοτικός άνθρωπος όλο χαρά και προσφορά. Πριν ένα χρόνο τέτοιες ημέρες είχαμε μάθει τα δυσάρεστα. Πολέμησε. Έδωσε τη μάχη του και «έφυγε» πρωταθλητής. Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε πάντα ως πρωταθλητή στη σάλα και στο μπιτς βόλεϊ αλλά και ως έναν επιτυχημένο προπονητή.

Η Καλαμάτα είναι η Ορεστιάδα του νότου. Έχει βγάλει δεκάδες καλούς αθλητές, επιτυχημένους προπονητές αλλά και άριστους διαιτητές. Η Καλαμάτα αγαπάει το βόλεϊ και τον αθλητισμό και αυτό το έχει αποδείξει. Κανείς δεν έχει ξεχάσει τη μεγάλη ομάδα του Μεσσηνιακού ειδικά τη δεκαετία του ΄80 με τις δύο παρουσίες στην Α1 αλλά και τα ταλέντα της Καλαμάτας 80 αλλά και των υπολοίπων συλλόγων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

Όπως έχει γίνει γνωστό από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Μίλωνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 18.00 σε απευθείας μετάδοση από το ERTSPORTS 1, ενώ ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στον Π.Α.Ο.Κ. και τον Παναθηναϊκό θα ξεκινήσει στις 21.15 σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ-3. Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο 1 Απριλίου στις 21.30 σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ-3.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος δεν έκρυψε τη χαρά του που το final 4 επιστρέφει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και στάθηκε στο ότι τα εισιτήρια των αγώνων εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση οργανωμένων φιλάθλων των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΜΙΛΩΝ, ΠΑΟΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., για τους αγώνες του FINAL 4 Κυπέλλου Ελλάδας Πετοσφαίρισης Ανδρών, μεταξύ των προαναφερόμενων ομάδων, οι οποίοι θα διεξαχθούν την 31.03.2023 και την 01.04.2023 στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμάτας «ΤΕΝΤΑΣ» (δείτε ΕΔΩ).

ΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ FINAL 4

Με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής τέλεσης των αγώνων, την επικράτηση συνθηκών τάξης και ασφάλειας γενικά, την προστασία αθλητών, παραγόντων, επισήμων και φιλάθλων των τεσσάρων (4) διαγωνιζόμενων ομάδων, εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας απόφαση με θέμα: «Λήψη αστυνομικών μέτρων κατά τη διεξαγωγή αγώνων του FINAL 4 και του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος πετοσφαίρισης ανδρών, περιόδου 2022-2023, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 και το Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΤΕΝΤΑΣ» στην Καλαμάτα Μεσσηνίας» (δείτε ΕΔΩ).

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Επίσης, εκδόθηκε απόφαση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με ισχύ, την 31-03-2023, ημέρα Παρασκευή, από την 14:30 ώρα έως τη λήξη του δεύτερου ημιτελικού αγώνα και την αναχώρηση των φιλάθλων και των αθλητικών αποστολών και την 01-04-2023, ημέρα Σάββατο, από την 18:00 ώρα έως τη λήξη του τελικού αγώνα και την αναχώρηση των φιλάθλων και των αθλητικών αποστολών. Συγκεκριμένα:

α) Απαγορεύεται η κυκλοφορία, καθώς και την στάση και στάθμευση, παντός είδους οχήματος, στις κάτωθι οδούς:

  • Σφακιανάκη, από την οδό Καλλιπατείρας έως την οδό Λακωνικής.
  • 9ου Συντάγματος Πεζικού, από την οδό Σφακιανάκη έως την οδό Σοφίας Κοσμοπούλου.
  • Ορλάνδου, από την οδό Αλκυόνης έως την οδό 9ου Συντάγματος Πεζικού.
  • Σοφούλη, από την οδό 9ου Συντάγματος έως την οδό Μαρινάτου.
  • Αλκυόνης, από την οδό Καλλιπατείρας έως την οδό 9ου Συντάγματος Πεζικού.
  • Μαρινάτου, από την οδό Σοφούλη έως την οδό Σφακιανάκη.
  • Στις οδούς Σοφούλη και Αλκυόνης, επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων μόνο για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων περιοχής.

β) Απαγορεύουμε την στάση και στάθμευση, παντός είδους οχήματος, στις κάτωθι οδούς / σημεία:

  • Σοφίας Κοσμοπούλου, από την οδό Παπαφλέσσα έως την οδό 9ου Συντάγματος Πεζικού.
  • Καλλιπατείρας, από την οδό Τσικλητήρα έως την οδό Μαρίας Κάλλας.
  • Στον ανατολικό χώρο στάθμευσης οχημάτων του γηπέδου «ΤΕΝΤΑΣ» καθώς και στον χώρου στάθμευσης ορισμένης κατηγορίας οχημάτων (Δ.Χ.Ε.-Ταξί).

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, κατά περίπτωση, μέσω παρακαμπτήριων οδών, με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης – εκτάκτου ανάγκης (ΕΛ.ΑΣ – Π.Υ & ΕΚΑΒ), καθώς και τα οχήματα που θα φέρουν διαπίστευση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.