Χανιά – Καλαμάτα 1-1: Ντέρμπι με τα όλα του και νικήτρια την… Athens Kallithea (vid)

Χανιά και Καλαμάτα πήραν από ένα βαθμό στο ντέρμπι κορυφής του Β’ ομίλου της Super League 2, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1), ενώ ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες.

Τα Χανιά έψαχναν τη νίκη που θα τα έστελνε μόνα πρώτα στην κορυφή του ομίλου τους στη Super League 2, ωστόσο είδαν την Καλαμάτα να αποσπά την ισοπαλία στην Κρήτη και απλώς να τους επιτρέπει να πιάσουν την Athens Kallithea στην πρώτη θέση, με ματς περισσότερο.

Ο αγώνας είχε πολλή ένταση, τρεις αποβολές (δυο για τα Χανιά) και συναρπαστική εξέλιξη, με τη «Μαύρη Θύελλα» να προηγείται, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο β’ μέρος με τον Ελευθεριάδη και να να διατηρήσουν, έτσι, την διαφορά των πέντε βαθμών από την ομάδα της Μεσσηνίας.

Στο πρώτο μέρος τα Χανιά είχαν τον έλεγχο και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Νίλι, αλλά αυτή που σκόραρε ήταν η Καλαμάτα σε μια αντεπίθεση με τον Πασά. Συγκεκριμένα, στο 34ο λεπτό ο Πασάς, μετά από μακρινή πάσα, πρόλαβε τον Καλογεράκη που έκανε έξοδο και πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-1.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους (49′) τα Χανιά κέρδισαν το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Αρίμπας. Οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν, ωστόσο ήταν αυτοί που στο 67ο λεπτό έχασαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Τότε, η «Μαύρη Θύελλα» κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λεμονή στον Κατάλντι σε μια απόφαση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες, ενώ ο διαιτητής απέβαλε και τον παίκτη των Χανιών με δεύτερη κίτρινη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πασάς, όμως ο Καλογεράκης απέκρουσε εντυπωσιακά, διατηρώντας το 0-1.

Στη συνέχεια με αναγκαστικές προσθαφαιρέσεις η ομάδα του Μάκη Χάβου έχασε τον αγωνιστικό της προσανατολισμό και εντέλει ισοφαρίστηκε από μια στατική φάση που αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα φέτος για την ομάδα της Καλαμάτας.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση (1-1) με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρήστου Ελευθεριάδη, ενώ στο 88ο λεπτό έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μάναλη ο οποίος σε τετ α τετ δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Κόβαλ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βουό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής Πουλικίδης ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα της Καλαμάτας.

Τα Χανιά ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 9 ποδοσφαιριστές καθώς στο 95ο λεπτό ο Πουλικίδης απέβαλε τον Βουό για επικίνδυνο μαρκάρισμα ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά η εκτέλεση φάουλ του Κάτσε έφυγε μόλις άουτ.

Τα highlights του παιχνιδιού:

ΣΚΟΡΕΡ: 73′ Ελευθεριάδης φάουλ – 34′ Πασάς σουτ
Κίτρινες: Λεμονής, Αρίμπας, Κωστούλας
Κόκκινες: 68′ Λεμονής, 90+6′ Βουό – 48′ Αρίμπας

Οι συνθέσεις

ΠΑΕ Χανιά (Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κατσούρρι (79′ Νίκολιτς), Σιλά (79′ Σερβιλάκης), Λεμονής, Τσέλιος (60′ Βουό), Ντίας, Μανουσάκης (46′ Ελευθεριάδης), Μάναλης, Νίλι.

Καλαμάτα (Χάβος): Κοβάλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης, Aρίμπας, Kάτσε, Κατάλντι (85′ Κάνιας), Άλβες (79′ Κωτσόπουλος), Aκόστα (79′ Γρίβας), Ελιβέλτο (51′ Κωστούλας), Πασάς (84′ Μπαράλες).

Οι δηλώσεις του Μάκη Χάβου

Κυριακή 21 Ιανουαρίου (15:00)

Τηλυκράτης-Ιωνικός 3-2
(23′ Μπελεβώνης, 60′ Ριζόπουλος, 68′ Νιφορόπουλος – 34′, 41′ Γιακουμάκης)
Διαγόρας-Ηλιούπολη 0-1
(19′ πέν. Παντελίδης)
Αιγάλεω-Παναχαϊκή 1-0
(61′ Μπάμπης)
Χανιά-Καλαμάτα 1-1
(73′ Ελευθεριάδης – 34′ Πασάς)

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Γιούχτας Αρχανών-Athens Kallithea FC (15:00 μ.μ.)
Παναθηναϊκός Β΄ – Ολυμπιακός Β΄ (16:00 μ.μ.)

Η βαθμολογία
Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Τηλυκράτης-Ολυμπιακός Β
Παναθηναϊκός Β-Γιούχτας Αρχανών
Ιωνικός-Διαγόρας
Athens Kallithea FC-Αιγάλεω
Ηλιούπολη-Καλαμάτα
Παναχαϊκή-Χανιά