Φωτιά μεταξύ Ακριτοχωρίου και Χρυσοκελλαριάς μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή μεταξύ Ακριτοχωρίου και Χρυσοκελλαριάς με το μέτωπο να κινείται απειλητικά προς τον οικισμό στα Πλανέικα. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να επέμβουν άμεσα στην περιοχή αυτή του δήμου Πύλου Νέστορος. 

Η πυρκαγιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση με ελιές, ενώ δεν φαίνεται να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στην προσπάθεια να μην φτάσει στο χωριό, αλλά οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Οι ηλικιωμένοι και οι ανήμποροι κάτοικοι μεταφέρονται στο διπλανό χωριό Χαρακοπιό.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Κορώνης – Φοινικούντας και για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των οχημάτων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

H φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Χρυσοκελλαριάς και Ακριτοχωρίου. Έχει επεκταθεί σε μεγάλο μέτωπο προς την Χρυσοκελλαριά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν να την διασπάσουν πριν φτάσει στον οικισμό και όσο κινείται σε ορεινή περιοχή.

Καλλιέργειες έχουν καταστραφεί στα Πλανέικα, από όπου η φωτιά πέρασε πολύ κοντά στις οικίες. Στο σημείο σπεύδουν οχήματα της πυροσβεστικής από την Καλαμάτα αλλά κι γειτονικές περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού, για λίγη ώρα ακόμα μέχρι να πέσει το φως της ημέρας.

Στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι 3-4 μποφόρ και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αισιοδοξούν πως με αυτές τις συνθήκες θα καταφέρουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.

Η Αστυνομία έχει ζητήσει την εκκένωση της Χρυσοκελλαριάς για λόγους ασφαλείας, αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση από το 112.