Τροχαίο ατύχημα στην Καρδαμύλη με τραυματισμό τριών ατόμων λόγω πτώσης του οχήματος

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 18:35 στις στροφές μετά το Προσήλιο της Μάνης και πριν το “παρατηρητήριο” της Καρδαμύλης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων που επέβαιναν σε αγροτικό  αυτοκίνητο, 2 γυναικών και ενός άνδρα. Συγκεκριμένα, ο οδηγός του οχήματος, για άγνωστο λόγο, εξετράπη της πορείας του, πιθανότατα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, έχασε τον έλεγχό και “καβάλησε” ένα μικρό πέτρινο στηθαίο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει σε γκρεμό 15 μέτρα κάτω από τον δρόμο.
Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί πιο σοβαρά μια 50χρονη γυναίκα που καθόταν στο πίσω κάθισμα αλλά και ο οδηγός με την συνοδηγό του οχήματος ελαφρύτερα.

Με ειδικό ορειβατικό εξοπλισμό απεγκλώβισαν την 50χρονη

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της εθελοντικής ομάδας ΓΑΙΑ Μάνης με 3 οχήματα και 10 άτομα, 4 πυροσβεστικά οχήματα της ΠΥ, περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Η δύναμη της ΓΑΙΑ Μάνης με μεγάλη προσοχή και ειδικό εξοπλισμό απεγκλώβισε τους τραυματίες, ενώ ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα χρειάστηκε η σοβαρότερα τραυματισμένη την οποία και απεγκλώβισαν διασωστικά με ειδικό ορειβατικό εξοπλισμό.
Όλοι οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με την κατάσταση της τραυματισμένης γυναίκας να είναι σοβαρή, αφού φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.