Τουρκία: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο», γράφει η Yeni Safak

Στο ζήτημα των S-300 αναφέρεται σήμερα η Yeni Safak στην Τουρκία.

Με εμπρηστικό πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί σήμερα η Yeni Safak στην Τουρκία. Η γνωστή φιλοκυβερνητική εφημερίδα γράφει ότι η Ελλάδα θέλει πόλεμο με τη γειτονική χώρα. Η Yeni Safak κυκλοφόρησε με το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο, αναφερόμενη στο ζήτημα των S-300 που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί τον τουρκικό Τύπο.

Η εφημερίδα, επικαλείται, μάλιστα, δύο σενάρια: ή ότι η Ελλάδα θέλει πόλεμο ή θέλει να αναγκάσει την Τουρκία να μετακινήσει τους S-400 στα παράλια του Αιγαίου και να φέρει σύγκρουση της Δύσης με την Τουρκία.

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο

Επίσης, η Aksam γράφει ότι «τα ελληνικά ραντάρ των S-300 έχουν έναν εχθρό: τα τουρκικά F-16», επαναλαμβάνοντας τις αιτιάσεις ότι η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει τους πυραύλους. Από την άλλη, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης εστιάζουν στην αποδυνάμωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι οι προεκλογικές του συγκεντρώσεις του δεν έχουν κόσμο και ότι χρησιμοποιούνται κόλπα ώστε να δείχνουν το πλήθος μεγαλύτερο.

«Να καταρρίψει η Τουρκία με S-400 ελληνικό μαχητικό στο Αιγαίο»

Στο ίδιο πνεύμα, τούρκος αναλυτής ζητά την… κατάρριψη ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους στο Αιγαίο ως απάντηση στις υποτιθέμενες «παρενοχλήσεις» τουρκικών αεροσκαφών από το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 που διαθέτει η χώρα μας.

Μιλώντας στο δίκτυο Ulusal, ο Ιχσάν Σεφά υποστήριξε προκλητικά πως η Τουρκία θα πρέπει να τοποθετήσει τους S-400 στα Μικρασιατικά Παράλια, να τους ενεργοποιήσει και εάν απαιτηθεί να προχωρήσουν στην κατάρριψη ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους, προκειμένου να «συνετιστεί» η Ελλάδα με το τουρκικό «χαστούκι».

Ο ίδιος επεσήμανε πως επειδή οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πολεμήσουν την Τουρκία και για αυτό βάζουν την Ελλάδα μπροστά.