Τι ψήφισαν οι Μεσσήνιοι βουλευτές για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών

Νόμος του κράτους είναι πλέον το δικαίωμα των ομοφύλων στον γάμο με την Ελλάδα να γίνεται η 37η χώρα στον κόσμο, που αναγνωρίζει νομικά την ισότητα ετερόφυλων και ομόφυλων ως προς τον γάμο.

Οσον αφορά τους βουλευτές Μεσσηνίας, μόνο ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης τάχθηκε υπέρ, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Το αυτονόητο δικαίωμα στην ισονομία δεν μπορεί να ξελύνει το γεγονός ότι η Ελλάδα επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει θεσμικά.
-Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν στο ζύγι.
-Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τη δική τους αυταξία.
-Μακριά και πέρα από μικροκομματικούς υπολογισμούς”.

Κατά του νομοσχεδίου, όπως είχε προαναγγείλει επανειλημμένες δηλώσεις του και σε διάφορους τόνους, τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Εν τέλει απείχαν από τη διαδικασία οι υπόλοιποι δύο βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος  και Περικλής Μαντάς ακολουθώντας την “διέξοδο” που δόθηκε στους κυβερνητικούς βουλευτές από το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε τόσο οι ίδιοι να μην βρεθούν σε δύσκολή θέση, όσο και να μειωθεί το πλήγμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.