Τέλος στο “θρίλερ” παίκτης της ΑΕΚ ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην ΑΕΚ.

Κρατούσε το καλό για το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου η ΑΕΚ, καθώς ολοκλήρωσε το βράδυ της Τρίτης τη συμφωνία της με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για την απόκτηση του Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς.

Σήμερα το πρωί έπεσαν και οι υπογραφές για την οριστικοποίηση του deal, με τον 24χρονο Αυστροκροάτη χαφ να επιβιβάζεται στο αεροπλάνο και μέσω Βελιγραδίου να φτάνει στην Αθήνα ώστε να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στην Ένωση με τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.

Όπως αναμενόταν, το μεσημέρι στις 14:45 ο Λιούμπιτσιτς προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για λογαριασμό της ΑΕΚ και πλέον θα δρομολογηθούν τα διαδικαστικά για να ανακοινωθεί.

Η μεγάλη επιθυμία του Λιούμπισιτς για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην ΑΕΚ, γίνεται πραγματικότητα, κάνοντας παράλληλα ευτυχισμένο και τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος ήθελε επίσης πολύ την προσθήκη του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Άλλωστε εκτός από την πίεση της Ένωσης με την προσφορά που έγινε σε οικονομικό επίπεδο, και ο ίδιος ο Λιούμπιτσιτς πίεσε σημαντικά από την πλευρά του για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή πολυθεσίτη, αριστερό μπακ, που αγωνίζεται και ως χαφ. Είναι, όμως, γνώριμος στο ελληνικό κοινό, από τις αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τη Ντιναμό το καλοκαίρι του 2023, για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Λιούμπιτσιτς φέτος έχει αγωνιστεί 27 φορές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, έχοντας απολογισμό δύο γκολ και τέσσερις ασίστ. Κατά κύριο λόγο αγωνίζεται ως μέσος, επομένως αν αποκτηθεί θα προσφέρει μία έξτρα λύση στους χαφ για τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είδε πρόσφατα να τραυματίζεται σοβαρά Νταμιάν Σιμάνσκι. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί, ότι τη φετινή σεζόν ο Λιούμπιτσιτς έχει παίξει σε πολλά ματς και ως αριστερός μπακ (14), που δεν είναι η αγαπημένη του θέση, με αυτόν να είναι ο κύριος λόγος για τον οποίον οι σχέσεις του με την ομάδα έχουν παγώσει και επιθυμεί ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Στα παιχνίδια της ΑΕΚ με την Ντίναμο είχε αγωνιστεί βασικός και δεν έχασε λεπτό, μάλιστα σκόραρε στην OPAP Arena το 2-0. Όμως ήταν αυτός που έκανε το χέρι και η Ένωση κέρδισε στο φινάλε το πέναλτι, με το οποίο ο Ντομαγκόι Βίντα έδωσε την
πρόκριση στον Δικέφαλο μετά το “ριμπάουντ” στη χαμένη εκτέλεση του Λιβάι Γκαρσία.

Στο παρελθόν ο Λιούμπιτσιτς αγωνιζόταν στην Αυστρία πριν μεταπηδήσει στο Ζάγκρεμπ. Με τη Ραπίντ Βιέννης έπαιξε συνολικά 40 φορές έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ, ενώ το καλοκαίρι του 2022 πωλήθηκε στην Ντινάμο έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ. Στο ίδιο ύψος ανέρχεται και σήμερα η
χρηματιστηριακή του αξία, σύμφωνα με το transfermarkt.