Τέλη Αυγούστου εργολάβος στο Τζάνε – Καλαμάκι δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στο Πεταλίδι

“Παρά τα προβλήματα που υπήρξαν, στα τέλη Αυγούστου θα έχουμε εργολάβο για την παράκαμψη του Πεταλιδίου, στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μεταξύ άλλων, στο σύντομο χαιρετισμό του, το βράδυ χθες Πέμπτη 3 Αυγούστου, στο Πεταλίδι, στην “Γιορτή του ψαρά”.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι ότι για το πιο πάνω τμήμα του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Κορώνη, θα εφαρμοστεί η λύση που έχει προκρίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την παράκαμψη της αρχαίας ακρόπολης του Πεταλιδίου, προσθέτοντας ότι έχει διασφαλιστεί η επιπλέον απαιτούμενη πίστωση των 15 εκ ευρώ.

Ακόμα, ο Π. Νίκας τόνισε ότι η αλιεία αποτελεί σημαντικό κομμάτι του πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα μπορούσε να αναδειχθεί και σε πηγή επιπλέον εισοδήματος μέσα από το πρόγραμμα της τουριστικής αλιείας.

Η χθεσινή εκδήλωση, στο Πεταλίδι, αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου Μεσσήνης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνέδραμε και οικονομικά, με τον περιφερειάρχη να σημειώνει ότι η Περιφέρεια στηρίζει εκδηλώσεις που προωθούν προϊόντα και δραστηριότητες του πρωτογενή τομέα.