Σύλληψη 60χρονης Βουλγάρας για τηλεφωνική απάτη – Πήγε να εισπράξει ποσό για… χειρουργείο

Την… κοπέλα που επί δύο ημέρες καλούσε με απόκρυψη αριθμού ανυποψίαστους πολίτες και τους “ενημέρωνε” για δήθεν ατύχημα της κόρης τους, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια 60χρονη Βουλγάρα, που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στην Καλαμάτα ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, γιατί με δύο ακόμα άγνωστους συνεργούς της, οι οποίοι αναζητούνται, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με μια Καλαματιανή υποτίθεται από το νοσοκομείο, λέγοντας ότι η κόρη της έπεσε από τις σκάλες και έσπασε το πόδι της, και για να τη χειρουργήσουν θέλουν 70.000 ευρώ.

Η γυναίκα δεν πείστηκε για το δήθεν ατύχημα, αλλά προσποιήθηκε πως το πιστεύει, και ο σύζυγός της -ο οποίος ήταν παρών- ενημέρωσε την Αστυνομία. Έτσι, όσο διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις με τους απατεώνες για την παραλαβή των χρημάτων σε μια νάιλον σακούλα, που η γυναίκα θα πετούσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ετοιμάζονταν να συλλάβουν όποιον πήγαινε να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό των 9.500 ευρώ -με το οποίο οι απατεώνες… συμβιβάστηκαν αφού ζήτησαν αρχικά 70.000 ευρώ για να γίνει το χειρουργείο. Κι όταν πια νόμισαν πως τα είχαν καταφέρει, κλείστηκε το ραντεβού.

Η 60χρονη Βουλγάρα πήγε να εισπράξει τα χρήματα από το σπίτι της γυναίκας και μόλις πήρε την σακούλα με… άχρηστα πράγματα που είχε πετάξει από το μπαλκόνι το υποψήφιο θύμα της, συνελήφθη. Κατά τη σύλληψή της, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν στην κατοχή της 1.500 ευρώ, ποσό το οποίο κατάσχεσαν ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Επίσης, βρήκαν και κατάσχεσαν 10 ναρκωτικά δισκία και ιδιόχειρες σημειώσεις. Επιπλέον, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση, η συλληφθείσα και οι συνεργοί της είχαν διαπράξει με το ίδιο πρόσχημα το διήμερο Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 του μήνα, ακόμα 9 απόπειρες απάτης στην Καλαμάτα.

Σε βάρος της 60χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, απάτη και απόπειρες απατών, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών, στην οποία περιλαμβάνονται και οι δύο άγνωστοι συνεργοί της.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των συνεργών της συλληφθείσας και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.