Σύλληψη διαρρήκτη μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Καλαμάτας

Ένοικος πολυκατοικίας στο κέντρο της Καλαμάτας έπιασε χθες το πρωί στα πράσα διαρρήκτη μέσα σε διαμέρισμα και προσπάθησε να τον εγκλωβίσει κλειδώνοντας την πόρτα εισόδου, μέχρι να έρθει η Αστυνομία.

Ο 60χρονος όμως διαρρήκτης, που είχε νωρίτερα σπάσει την πόρτα διαμερίσματος του 5ου ορόφου για να κλέψει, έδωσε μια κλωτσιά στη γυάλινη είσοδο της πολυκατοικίας, πέρασε μέσα από το σπασμένο τζάμι και άρχισε να τρέχει. Ο ένοικος τον καταδίωξε στην Αριστομένους φωνάζοντας “βοήθεια κλέφτης” και έτσι περαστικοί έσπευσαν σε βοήθεια, καταφέρνοντας τελικά να πιάσουν τον 60χρονο -τον οποίο παρέλαβαν στη συνέχεια αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και τον προσήγαγαν στο Τμήμα, όπου συνελήφθη.

Ο ένοικος, ο οποίος κυνήγησε και έπιασε το δράστη, μίλησε γι’ αυτό στην κάμερα του “Μεσόγειος” επισημαίνοντας πως κέντρισε την περιέργειά του το γεγονός ότι το ασανσέρ της πολυκατοικίας ήταν σταματημένο στον 5ο όροφο, ενώ ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος λείπει τις συγκεκριμένες ώρες. Ανέβηκε λοιπόν από τα σκαλιά στον τελευταίο όροφο και αντίκρισε μπροστά του σπασμένη την πόρτα του διαμερίσματος. Από κει και μετά ξεκίνησε ο… αγώνας δρόμου αρχικά στις σκάλες για να προλάβει τον διαρρήκτη πριν κατέβει με το ασανσέρ, να κλειδώσει την είσοδο και να καλέσει την Αστυνομία και μετέπειτα στους δρόμους του κέντρου της πόλης, ώσπου κατάφερε και ακινητοποίησε το δράστη με τη βοήθεια άλλων.