Συνολικά 76.711 γεύματα σε 1.808 μαθητές της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνολικά 1.808 μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξασφάλισαν 76.711 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023, στο πλαίσιο του προγράμματος Σίτισης και Προώθησης της Υγιεινής Διατροφής που υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

Αυτό σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ευχαριστήρια επιστολή που απεστάλη από το πιο πάνω Ινστιτούτο στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα:

“Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας για τη συγκινητική υποστήριξή σας. Με την δική σας πολύτιμη συνδρομή μπορέσαμε και εφέτος, για 12η συνεχόμενη χρονιά, να στηρίξουμε μαθητές που έχουν ανάγκη την βοήθειά μας” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω επιστολή.

Παρόμοια συναισθήματα εκφράζονται και στις επιστολές που απέστειλαν προς την Περιφέρεια διευθυντές και διευθύντριες σχολείων, μαθητές των οποίων συμμετείχαν στο πιο πάνω πρόγραμμα που απευθύνεται, σε μαθητές σχολείων -πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πρόγραμμα σίτισης.

“Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί ίσως το σημαντικότερο έργο προνοιακής φύσεως που έγινε αυτή την τετραετία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Την επιστολή του Ινστιτούτου, καθώς και τις επιστολές των πρωτοβάθμιων δομών εκπαίδευσης προς την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη μπορείτε να τις δείτε εδώ: