Συνεχίζεται η προανάκριση για υπόπτους ως διακινητές – Συγκλονίζουν οι ζωγραφιές από τα παιδιά που διασώθηκαν (vid)

Οι δύο Μαροκινοί, που ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες από το ιστιοφόρο 28 ν.μ. νότια του Ακρωτηρίου Ταίναρο και μεταφέρθηκαν χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας εξετάζονται από τις λιμενικές αρχές ως ύποπτοι για διακινητές των υπολοίπων.

Παράλληλα μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των διασωθέντων προέκυψε ότι τελικά ο αριθμός τους είναι 64, ανάμεσά τους 14 παιδιά (4 νεαρά κορίτσια και 10 αγόρια στην πλειοψηφία τους ηλικίας 16-17 ετών). Παράλληλα υπάρχουν 7 ενήλικες γυναίκες, 4 εκ των οποίων έχουν από χθες μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στην πλειοψηφία τους τα παιδιά με τις οικογένειές τους προέρχονται από τις κουρδικές περιοχές του Ιράκ και οι υπόλοιποι (εκτός των 2 Μαροκινών) προέρχονται από το Ιράν.

Επιβεβαιώνεται δε ότι οι 64 είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τις ακτές της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων οι μετανάστες ενδέχεται να ταξίδευαν με το ιστιοφόρο έως και 7 ημέρες.

Συγκλονιστικές ζωγραφιές από τα παιδιά που διασώθηκαν

Οι ψυχούλες τους συγκίνησαν τους πάντες με δάκρυα από όλους να κυλούν στο αντίκρισμα των φωτογραφιών που είχαν δημιουργήσει ως ευγνωμοσύνη προς τους άνδρες του λιμενικού που τους έσωσαν. Οι αναφορές «hello» και «help» και τα παιδιά στη θάλασσα πνίγουν κάθε λέξη.