Συνεχίζει να τρεντάρει το “Ζάρι” – Μαρίνα Σάττι: “Η σκηνική μας παρουσία θα έχει ελληνικά στοιχεία!”

Και ενώ στην Ελλάδα κοντεύει να ξεσπάει εμφύλιος πόλεμος τόσο για τη συμμετοχή μας “Ζάρι” αλλά και με το περιβόητο “Τα Τα Τα”, στα social media, στο Youtube αλλά και τις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες το τραγούδι μας κυκλοφορεί με εκθετικά ανοδική πορεία.

Φαίνεται ότι όλη η Ευρώπη θέλει να ακούσει αλλά και να δει την φετινή πρόταση της Ελλάδας με τη Μαρίνα Σάττι για το διαγωνισμό της Eurovision. Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, μέσα σε μόλις 48 ώρες το επίσημο βίντεο στο κανάλι της Eurovision στο Youtube αλλά και στο κανάλι της ίδιας της καλλιτέχνιδας έχει ξεπεράσει σε views το 1 εκατομμύριο, ενώ το video clip συγκεντρώνει αθροιστικά πάνω από 3.200.000 προβολές. Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι το video clip “τρεντάρει” και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, εκτός φυσικά από Ελλάδα και Κύπρο, όπως Ην. Βασίλειο, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Φινλανδία και Ιρλανδία, ενώ βρίσκεται και στο Top-50 στα WorldWide trends!

H φρενίτιδα που φαίνεται να επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αποτυπώνεται, επίσης, και στις μουσικές πλατφόρμες μουσικής. Το τραγούδι “Ζάρι” είναι το πρώτο τραγούδι το οποίο μπήκε απευθείας στο top-10 του Spotify από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας στη χώρα μας (στο νούμερο 6) με περισσότερα από 165.000 streams, ενώ συνολικά έχει πάνω από 350.000 streams παγκοσμίως! Επίσης, στο Apple Music “έπιασε κορυφή” στην κατηγορία “Top 100 στην Ελλάδα”!

Η πραγματική όμως αποθέωση, πέρα από τα απίστευτα αυτά νούμερα για ελληνικό τραγούδι στην κυκλοφορία των πρώτων ημερών, έρχεται από τις αντιδράσεις των fans του εξωτερικού. H πλειοψηφία των Youtuber οι οποίοι “αντέδρασαν” στο τραγούδι μας, είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Χαρακτηρισμοί όπως “Unique”, “traditional and modern mixture”, “Piece of Art”, “Fresh”, “Greek” αλλά και “Winning material” είναι μόνο κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς για το τραγούδι μας στο εξωτερικό.

Όμως, φυσικά κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, και δεν είναι λίγοι και αυτοί οι οποίοι μιλάνε για μία συμμετοχή της Ελλάδας με μεγάλο “ρίσκο”, αφού το τραγούδι μας δεν ακολουθεί την κλασσική πεπατημένη ενός τραγουδιού (κουπλέ – ρεφραίν – κουπλέ) και μπορεί να είναι “δύσκολο” για τον τηλεθεατή.

Το κομμάτι με το οποίο η 37χρονη τραγουδίστρια θα ταξιδέψει στο Μάλμε της Σουηδίας, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision μέσα σε τέσσερις ημέρες μετρά εκατομμύρια προβολές σε Youtube και Spotify, ενώ κερδίζει και τα music trends πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Συγκεκριμένα στο Youtube οι προβολές του αγγίζουν τα 4 εκατομμύρια: 2.074.000 είναι στο κανάλι της Μαρίνας Σάττι, 495.000 στο κανάλι της ΕΡΤ και 1.400.000 στο επίσημο κανάλι της Eurovision.

Επίσης, περισσότερα από 1.000.000 είναι τα Spotify streams. Την ίδια ώρα, βρίσκεται στη 10η θέση στη Νορβηγία, στην 11η στην Ολλανδία, στη 13η στη Δανία, στην 20ή στη Σουηδία, στην 22η στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην 23η στην Ιρλανδία.

Κάπως έτσι, το «Ζάρι» ανήκει πλέον στο Top 50 των παγκοσμίων YouTube Trends.

Η Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της για την ανοδική πορεία του τραγουδιού στο Instagram.

«Ζάρι, νούμερο 1 σε Spotify, iTunes και YouTube. Trending σε Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και στη θέση 50 στις παγκόσμιες τάσεις στο YouTube. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ όλους», έγραψε, μεταξύ άλλων.

Η ανάρτησή της
Η Μαρίνα Σάττι στο περιοδικό Gala

Στο περιοδικό Gala και τον Κώστα Μπουρούση, μίλησε η εκπρόσωπος μας Μαρίνα Σαττί αναφορικά με το διαγωνισμό της Eurovision. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πως της έγινε η πρόταση, τη διαδικασία σύνθεσης του τραγουδιού, αλλά και το τι να περιμένουμε από την ίδια και την ομάδα της στη σκηνή του Μάλμε.

Λάβαμε πάρα πολλά κομμάτια από Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Κάποια ήταν ολοκληρωμένα, άλλα μόνο στίχοι και αλλά demo. Άλλα ήταν γραμμένα στα Ελληνικά άλλα στα Αγγλικά μέχρι και στα αρχαία Ελληνικά. Υπήρχαν τραγούδια ποπ, ροκ, λαϊκά, γενικά από διάφορα στυλ. Εγώ κρατούσα σημειώσεις και επικοινωνούσα με τους μουσικούς και τους στιχουργούς που τα είχαν υποβάλει.

Επιλέξαμε μαζί με τους συνεργάτες μου, την εταιρεία αλλά και την ΕΡΤ τα στοιχεία και τα κομμάτια που μας άρεσαν. Το “Ζάρι” προέκυψε από ένα συνδυασμό μουσικών συνθέσεων και στίχων.

Ο Ελληνικός στίχος ήταν μία συνειδητή επιλογή. Κάποια στιγμή μέσα στη διαδικασία μου πέρασε από το μυαλό να χρησιμοποιήσω μόνο Αγγλικό στίχο. Όμως δε θα μπορούσα να κάνω κάτι το οποίο δεν είμαι μόνο και μόνο για τη Eurovision Μαρίνα Σάττι.

Πιστεύω ότι κάθε πρόσωπο το οποίο συμμετέχει στη Eurovision δεν πηγαίνει σαν ένα μπουκάλι που θα το γεμίσουν με κάτι άλλο από αυτό που ήδη περιέχει. Δε γίνεται να βάζεις τη φωνή σου και το σώμα σου για να υπηρετήσεις ένα όραμα θεωρητικά πιασάρικο ή mainstream. Δε λειτουργεί το πράγμα. Τουλάχιστον εγώ αυτό δεν μπορώ να το στηρίξω.

Η σκηνική μας παρουσία θα έχει Ελληνικά στοιχεία. Υπάρχει και ένα εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού στο οποίο βασίζεται όλο το act, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα. Πάντως από την πλευρά μου η επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σκηνική μας εμφάνιση. Αν έπρεπε να κάνω μία καθαρά ηχητική πρόταση, μπορεί η επιλογή μου να ήταν διαφορετική.

Η εκπομπή του ALPHA “Καλύτερα Δεν Γίνεται” και η Ναταλία Γερμανού το Σάββατο είχαν καλεσμένο τον συγγραφέα και στιχουργό Άρη Δαβαράκη με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με την Ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2024 ¨ZARI” και την εκπρόσωπό μας Μαρίνα Σάττι. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο συντάκτης του gpstomusic.gr Στέφανος Χαρπαντίδης μετέφερε όσα αναφέρει το ρεπορτάζ για την απήχηση της Ελληνικής συμμετοχής τα πρώτα 24ωρα της κυκλοφορίας της και τα στοιχήματα. 

Δείτε το video https://youtu.be/S3K4jPWLckI

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Μάλμε της Σουηδίας, η συνάντηση των αρχηγών των αποστολών  (Heads of Delegation Meeting) των 37 χωρών που θα λάβουν φέτος μέρος στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, σε αυτή τη συνάντηση οι αρχηγοί των αποστολών κατέθεσαν το τραγούδι αλλά και το videoclip των συμμετοχών τους καθώς και το πλάνο για την σκηνική τους εμφάνιση στη σκηνή του Μάλμε. Όποιες αλλαγές θέλουν να κάνουν από εδώ και πέρα οι αποστολές, θα πρέπει πρώτα να πάρουν την έγκριση του Reference Group του διαγωνισμού.

Οι 37 χώρες οι οποίες θα λάβουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό είναι:

  1. Αλβανία | Besa – “Titan”
  2. Άγιος Μαρίνος Megara – “11:11”
  3. Αρμενία | Ladaniva – Αναμένεται η ανακοίνωση
  4. Αυστραλία | Electric Fields – “One Milkali (One Blood)”
  5. Αυστρία | Kaleen – “We Will Rave”
  6. Αζερμπαϊτζάν | Fahreen – Αναμένεται η ανακοίνωση
  7. Βέλγιο | Mustii – “Before the Party’s Over”
  8. Γαλλία Slimane – “Mon amour”
  9. Γεωργία Nutsa Buzaladze – “Firefighter”
  10. Γερμανία Isaak – “Always on the Run”
  11. Δανία Saba – “Sand”
  12. Ελβετία Nemo – “The Code”
  13. Εσθονία | 5miinust και Puuluup – “(Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi”
  14. Ελλάδα Marina Satti – “Zari”
  15. Ην. Βασίλειο | Olly Alexander – “Dizzy”
  16. Ισλανδία Hera Bjork – “Scared of heights”
  17. Ιρλανδία Bambie Thug – “Doomsday Blue”
  18. Ισπανία Nebulossa – “Zorra”
  19. Ισραήλ Eden Golan – “Hurricane”
  20. Ιταλία Angelina Mango – “La noia”
  21. Κροατία | Baby Lasagna – “Rim Tim Tagi Dim”
  22. Κύπρος Silia Kapsis – “Liar”
  23. Λετονία Dons – “Hollow”
  24. Λιθουανία Silvest Belt – “Luktelk”
  25. Λουξεμβούργο Tali – “Fighter”
  26. Μάλτα Sarah Bonnici – “Loop”
  27. Μολδαβία Natalia Barbu – “In the Middle”
  28. Νορβηγία Gåte – “Ulveham”
  29. Ολλανδία Joost Klein – “Europapa”
  30. Ουκρανία Alyona Alyona και Jerry Heil – “Teresa & Maria”
  31. Πολωνία Luna – “The Tower”
  32. Πορτογαλία Ioland – “Grito”
  33. Σερβία Teya Dora – “Ramonda”
  34. Σλοβενία Raiven – “Veronika”
  35. Σουηδία Marcus & Martinus  “Unforgettable”
  36. Τσεχία | Aiko – “Pedestal”
  37. Φινλανδία Windows95man – “No Rules!”

Πηγή: gpstomusic.gr