Συζητήσεις Τζαμουράνη με κατοίκους για τα προβλήματα και τις προοπτικές της Πολιανής και της Άμφειας

Συναντήσεις και ανοιχτή συζήτηση είχε την Κυριακή με κατοίκους στην Πολιανή (7 μ.μ.) και την Άμφεια (8.30 μ.μ.) ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας – πολιτικός μηχανικός Βασίλης Τζαμουράνης, μαζί με στελέχη του συνδυασμού του. «Είμαστε εδώ κυρίως για να ακούσουμε, αλλά και για να πούμε τι θέλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε, ως ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ, για το κάθε χωριό, για τις τοπικές κοινωνίες – ώστε να διαμορφώσουμε μαζί το πρόγραμμά μας, όπως κάνουμε σε όλες μας τις επισκέψεις». Ο Β. Τζαμουράνης τόνισε ότι «εμείς δεν συνηθίζουμε να μιλάμε στον αέρα (αυτή είναι η τεράστια διαφορά μας από τη δημοτική αρχή Βασιλόπουλου)». Και επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση των Κοινοτήτων εάν εκλεγεί δήμαρχος Καλαμάτας:

Ορισμός αντιδημάρχου υπεύθυνου για τις Κοινότητες, με διευρυμένες αρμοδιότητες. • Μηνιαία συνάντηση με προέδρους και μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων. • Δίκαιη και αναλογικότερη κατανομή των πόρων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας. • Συμπερίληψη στο Τεχνικό Πρόγραμμα, κάθε χρόνο, ενός τουλάχιστον διακριτού έργου για κάθε Τοπική Κοινότητα, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Τοπικών Συμβουλίων ή των Προέδρων. • Απόδοση έργου τουλάχιστον ίσου ή μεγαλύτερου από το ποσό που συνεισφέρει η κάθε Τοπική Κοινότητα στον δημοτικό προϋπολογισμό. • Πρωτοβουλίες και δράσεις για την ασφάλεια και την μείωση της παραβατικότητας. • Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των δημοτών και τη βελτίωση-πύκνωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης των Κοινοτήτων με το κέντρο.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε ότι γνωρίζει καλά και τα προβλήματα και τις ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής, κάνοντας λόγο:

  • Στην Πολιανή, για το κτίριο του ιστορικού σχολείου που στην ίδρυσή του συμμετείχε ο Παπαφλέσσας αλλά σήμερα, μετά από πολλές… υποσχέσεις και εξαγγελίες, είναι ακόμα ερείπιο και χρειάζεται ανακατασκευή – όπως απαιτεί εδώ και πολλά χρόνια η τοπική κοινωνία. Μίλησε ακόμα για την αγροτική οδοποιία, για τις αναγκαίες βελτιώσεις και αναπλάσεις μέσα στον οικισμό, και κυρίως για την ενεργή στήριξη της τοπικής παραγωγής: γιατί τα εξαιρετικά μήλα Πολιανής αξίζουν σίγουρα περισσότερο ενδιαφέρον. Από την ανάδειξή τους στην αγορά μπορεί και πρέπει να ωφεληθεί ολόκληρη η κοινότητα, ως ένας πανέμορφος τόπος με σημαντικά πλεονεκτήματα, ο οποίος σήμερα αφήνεται στην πλήρη εγκατάλειψη.
  • Στην Άμφεια, ο Β. Τζαμουράνης αναφέρθηκε στο γήπεδο, στο δρόμο Κάτω – Άνω Γαρδίκι, στις αναπλάσεις που… χάθηκαν στο Κάτω Γαρδίκι, στις υποσκαφές στον κεντρικό δρόμο προς Άνω Γαρδίκι και στη βελτίωση της βατότητας στο εσωτερικό οδικό δίκτυο των οικισμών. Επίσης, δεσμεύτηκε για τον απαραίτητο καθαρισμό των ρεμάτων, για την τακτική συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με μόνιμο μηχάνημα – αλλά και για την αναβάθμιση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών.

Καταλήγοντας, ο Βασίλης Τζαμουράνης ανέφερε ότι κεντρικοί στόχοι του είναι α) η ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την επικράτεια του Δήμου Καλαμάτας μέσα από τη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων, και β) η πόλη της Καλαμάτας και ολόκληρη η περιοχή του Δήμου να αποτελούν έναν ενιαίο, αξιόλογο τουριστικό προορισμό – και ταυτόχρονα έναν τόπο για να ζει κανείς ευχάριστα, οικονομικά και ανθρώπινα.