Στο φράγμα του Άρι βρέθηκε η προτομή του Παπαφλέσσα που είχε κλαπεί το Μάϊο του 2022 (vid)

Απίστευτο και όμως… μεσσηνιακό. Έχει περάσει καιρός (σ.σ. από τις 14 Μαΐου του 2022) όπου τον γύρο της Ελλάδας έκανε η είδηση της κλοπής της μπρούτζινης προτομής του Παπαφλέσσα. Σήμερα μετά και τις παρεμβάσεις που γίνονταν στο φράγμα του Άρι -εκεί όπου άνοιξαν οι πόρτες λόγω της έντονης βροχόπτωσης ώστε να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα- μόλις κατέβηκε η στάθμη των υδάτων, αποκαλύφθηκε η διαβρωμένη προτομή του Παπαφλέσσα, που εικάζεται πως είναι αυτή που άγνωστοι είχαν κλέψει από τον ηρωικό χώρο στα Ταμπούρια.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας που ειδοποιήθηκε από τους κατοίκους, Βασίλη Μέτσιο και Αριστόδημο Τσορώνη, που εντόπισαν την προτομή, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Άριος, Γρηγόρης Κωστόπουλος.

Στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Εκτιμάται, γιατί έχει πολλές ομοιότητες, ότι πρόκειται για την κλεμμένη προτομή Παπαφλέσσα από το μνημείο του στα Ταμπούρια, την οποία οι δράστες, μετά και τη δημοσιότητα που πήρε τότε το θέμα, φαίνεται ότι την ξεφορτώθηκαν μέσα στο ποτάμι.