Στον Ολυμπιακό ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο Ροντινέι

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα πλέον ο Ροντινέι, με τους Πειραιώτες το απόγευμα της Κυριακής να ανακοινώνουν την απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ο Λατινοαμερικάνος μπακ ήρθε χθες στην Ελλάδα και σήμερα ολοκλήρωσε το τυπικό σκέλος της μετακίνησής του στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο 30χρονος, ο οποίος μάλιστα χθες το βράδυ βρέθηκε στο Καραϊσκάκη και παρακολούθησε από κοντά το φιλικό που έδωσαν οι Ερυθρόλευκοι με την Νότιγχαμ Φόρεστ (1-0), πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε και ανακοινώθηκε και επίσημα από τους πρωταθλητές.

Μια εξαιρετική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, που ενισχύεται σημαντικά στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Βραζιλιάνος μπακ προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με την Φλαμένγκο, με την οποία είχε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (σ.σ 6 ασίστ), ενώ συνολικά με τη ομάδα της χώρας του είχε 163 ματς, με 6 γκολ και 17 ασίστ.

Φέτος κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες αλλά και το Κύπελλο Βραζιλίας, όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας. Μάλιστα μετά την απίθανη σεζόν που έκανε κλήθηκε από τον Τίτε στην προεπιλογή της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως, τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, διότι επιλέχθηκε ο Ντάνι Άλβες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ροντινέι Μαρσέλο ντε Αλμέιντα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με τους «ερυθρόλευκους», μέχρι το 2025.

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος δεξιός μπακ, ο οποίος γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1992, προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με τη Φλαμένγκο, με την οποία αφού πραγματοποίησε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κατέκτησε το Κόμπα Λιμπερταδόρες και ήταν βασικός στον τελικό εναντίον της Ατλέτικο Παραναένσε.

Με τη φανέλα της, από το 2015, έκανε 163 συμμετοχές, έδωσε 17 ασίστ και πέτυχε έξι γκολ. Με την ίδια ομάδα πανηγύρισε το Κόπα Λιμπερταδόρες του 2019, το Πρωτάθλημα του 2019 και χάρη σε δική του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το Κύπελλο του 2022.

Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε παραχωρηθεί στην Ιντερνασιονάλ με τη μορφή δανεισμού, καταγράφοντας 50 συμμετοχές (τρία γκολ, εννέα ασίστ).

Στο παρελθόν πέρασε από ομάδες όπως η Αβαΐ, η Μαρσίλιο Ντίας, η Κορίνθιανς, η CRAC, η Σοσιάλ Εσπορτίβα Βιτόρια, η Πεναπολένσε και η Πόντε Πρέτα. Αποτέλεσε μέλος της προεπιλογής του ομοσπονδιακού προπονητή της Βραζιλίας, Τίτε, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ο Ροντινέι λοιπόν «έπιασε» δουλειά με το «καλημέρα» στο λιμάνι, καθώς μια μέρα μετά την ανακοίνωση της μετακίνησης του, βρέθηκε στον Ρέντη, γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες και τον νέο του προπονητή και έκανε ατομικό πρόγραμμα.

Ο Βραζιλιάνος μπακ βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και αναμένεται να μπει άμεσα στο κανονικό πρόγραμμα, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ ο στόχος είναι ο Ροντινέι να είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα στο ματς με τον Ιωνικό στις 3 Γενάρη. Υπενθυμίζεται ότι ο Ροντινέι προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με την Φλαμένγκο, με την οποία είχε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (σ.σ 6 ασίστ), ενώ συνολικά είχε 163 ματς, με 6 γκολ και 17 ασίστ. Θυμίζουμε, πως φέτος κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες αλλά και το Κύπελλο Βραζιλίας, όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας.

«Όνειρό μου ο Ολυμπιακός – Είμαι γεμάτος με κίνητρο»

Ο Ροντινέι, μίλησε στο κανάλι του Ολυμπιακού και χαρακτήρισε ως όνειρο τη μετακίνησή τους στους Πειραιώτες, χαρακτηρίζοντας τον σύλλογο ως τεράστιο και τον μεγαλύτερο στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε πως μίλησε και με τον άλλοτε ερυθρόλευκο αλλά και συμπαίκτη του στην Φλαμένγκο, Ραφίνια, πριν πάρει την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα.

«Νιώθω πολύ ευτυχισμένος γιατί το να παίξω στην Ευρώπη και στον Ολυμπιακό ήταν ένα όνειρο για μένα. Είμαι 30 χρόνων και ήξερα ότι τώρα είναι στιγμή να φύγω από την Βραζιλία. Επομένως είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ και γεμάτος με κίνητρο για να παίξω για αυτήν ομάδα Θρύλο, τον Ολυμπιακό!

Όταν έμαθα για την ενδεχόμενη μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό μίλησα με τον Ραφίνια που είναι φίλος μου και συμπαίκτης μου στην Φλαμένγκο. Εκείνος πέρασε από τον Ολυμπιακό, εκπροσώπησε την ομάδα και γνώρισε τον σύλλογο, έτσι έγιναν όλα πιο εύκολα ώστε να βρεθώ σήμερα εδώ.

Γνώριζα τον Ολυμπιακό, ο Ραφίνια έπαιξε σε αγώνες του Champions League με τον Ολυμπιακό, ξέρω ότι είναι ένας τεράστιος σύλλογος, ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα. Παρακολουθούσα τον Ολυμπιακό βλέποντας παιχνίδια και ιδιαίτερα τα ευρωπαϊκά.

Ήξερα επομένως ότι ήταν μεγάλος σύλλογος και σήμερα είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ και φοράω αυτή τη δοξασμένη φανέλα του Ολυμπιακού.

Όπως γνωρίζουν όλοι στην Βραζιλία, είμαί ένας παίκτης που παίζει δυνατά, που μου αρέσει να παίζω αρκετά επιθετικά από τη θέση μου, ως δεξιός μπακ, και μπορώ να πω ότι αυτό είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία και το κύριο χαρακτηριστικό μου».

Τέλος έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας λέγοντας:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για όλη την αγάπη που εισέπραξα στο Instagram και στα social media από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και να πω ότι είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ.

Είμαι γεμάτος με κίνητρο γιατί από την πρώτη στιγμή με στηρίζουν και ήρθα εδώ για να κάνουμε μία μεγάλη χρονιά, να κατακτήσουμε τους στόχους μας, που είναι οι τίτλοι, ώστε όλοι μαζί να είμαστε χαρούμενοι».