Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Δημήτρης Πτωχός: “Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον”

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας.

Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου και συζήτησαν για τα έργα και τα συμπεράσματα της πρωτοβουλίας.

Η συζήτηση των συμμετεχόντων με τους νέους κύλησε γύρω από θέματα όπως ο ρόλος των νέων στη χάραξη πολιτικής της Ε.Ε. για το κλίμα και το περιβάλλον, την πράσινη και δίκαιη μετάβαση και τους τρόπους ενίσχυσης συμμετοχής των νέων στη διαμόρφωση του μέλλοντος των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Περιφερειάρχης, συμμετέχοντας στο κεντρικό πάνελ, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους νέους για την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής, να χαρτογραφήσει τις ανάγκες, με σκοπό τη δημιουργία εργαλείων που θα διευκολύνουν τους Έλληνες της ηλικίας τους να παραμείνουν στην Περιφέρεια και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Επίσης, σχολίασε το μακροχρόνιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον στρατηγικό στόχο της εκμετάλλευσης νέων ταλέντων, ενώ ενημέρωσε για τις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης και τις προσπάθειες, μέσω ευρωπαϊκών πόρων, για ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης, στάθηκε στα σημεία των δράσεων της Περιφέρειας, όπου υπάρχει τόπος και χρόνος για τη συμβολή των νέων, όπως η πρωτοβουλία «Αξιοποιώντας το ταλέντο στις Περιφέρειες της Ευρώπης», η νεανική επιχειρηματικότητα, οι start-ups στον τομέα της αγροτικής τροφίμων, της κυκλικής οικονομίας και των ψηφιακών εφαρμογών.

«Σκοπός είναι να ενθαρρύνουμε τους νέους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτούς τους τομείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ενώ μίλησε και για το Παρατηρητήριο Κλιματικής Αλλαγής που θα δημιουργήσει ένα περιβαλλοντικό κέντρο σε περιφερειακό επίπεδο που θα χρησιμοποιεί όλα τα εθνικά και περιφερειακά δεδομένα για να σχεδιάζει επεμβάσεις.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας, συμμετείχε, επίσης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, Αντώνης Ψαράκης, ενώ έγινε και αναφορά στο έργο που βρίσκεται μεταξύ των επιλεγμένων της πρωτοβουλίας EUTeens4Green και αφορά την Πελοπόννησο και την Αρκαδία και συγκεκριμένα το έργο της κομποστοποίησης και της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων.