Στέφανος Τύρος: Το Πράσινο & Μωβ στο ευρωκοινοβούλιο 

Συναντήσεις είχε την περασμένη Πέμπτη στο ευρωκοινοβούλιο ο Στέφανος Τύρος,  υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το Πράσινο & Μωβ. Ως υπεύθυνος για θέματα  εργασίας στο ευρωπαϊκό επίπεδο για το Volt Europa, ο κ. Τύρος συναντήθηκε με τον  ευρωβουλευτή του Volt, Damian Boeselager, την ομάδα του και άλλους ειδικούς σε  ευρωπαϊκά θέματα. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα του  υποψήφιου βουλευτή με τοπικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς ώστε να προωθηθούν  οι αναγκαίες τομές που χρειάζεται η χώρα, και η Μεσσηνία ειδικότερα, σε θέματα οικονομίας  και εργασίας.  

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τύρος προωθεί τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα  εργασίας ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των εργαζομένων αλλά και οι επιχειρήσεις να  βρίσκουν ευκολότερα προσωπικό, τη μείωση της φορολογίας στη μισθωτή εργασία, τη  δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Διαχείρισης Δημοσίων Υπαλλήλων και ένα σχέδιο  επιδοτήσεων φωτοβολταϊκών και μικρών ανεμογεννητριών για κατοικίες και επιχειρήσεις για  την καταπολέμηση του κόστους ενέργειας και της ακρίβειας. Παράλληλα, προτείνει και  ευρωπαϊκές αλλαγές ώστε να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκού δίχτυ κοινωνικής  προστασίας, να γίνουν μεγάλες επενδύσεις για ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο τρένων και να  θεσμοθετηθούν ευρωομόλογα ώστε να μειωθούν οι πιέσεις στο ελληνικό χρέος.  

Παράλληλες συναντήσεις είχε και ο επικεφαλής του Πράσινο & Μωβ, Δομήνικος Χρυσίδης,  με ευρωβουλευτές των Πρασίνων οι οποίοι υποστηρίζουν το Πράσινο & Μωβ, αλλά και η  ομάδα του σχήματος με Έλληνες των Βρυξελλών.