Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην 23ης Μαρτίου τις επόμενες ημέρες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν τις οδούς Αναγνωσταρά, Σταδίου και Αγίου Νικολάου, για την υλοποίηση του έργου αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης της πλατείας 23ης Μαρτίου, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, βρίσκονται σε εξέλιξη και θα διαρκέσουν για 2 μήνες τουλάχιστον ακόμα.

Ειδικότερα, μεθαύριο Πέμπτη 1 το μεσημέρι, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, αναμένεται να εγκρίνει την τροποποίηση της διευθέτησης κυκλοφορίας – σήμανσης εκτελούμενων εργασιών σε τμήματα του οδικού δικτύου στον κυκλικό κόμβο της 23ης Μαρτίου και στην οδό Σταδίου), για την υλοποίηση του έργου αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης.

Σύμφωνα με την εισήγηση, στη φάση 3Α του έργου που ξεκίνησε και υλοποιείται (η συνολική χρονική διάρκεια εκτιμάται στον 1,5 μήνα) προβλέπονται: Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Αναγνωσταρά, από την οδό Βαλτετσίου έως την οδό 23ης Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό 23ης Μαρτίου, μεταξύ των οδών Αναγνωσταρά και Αγίου Νικολάου, στην κατεύθυνση προς τον κυκλικό κόμβο και υποχρεωτική κίνηση προς την οδό Υπαπαντής. Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Σταδίου από την οδό Αριστοδήμου έως τον κυκλικό κόμβο στην κατεύθυνση προς τον κυκλικό κόμβο και υποχρεωτική στροφή στην οδό Αριστοδήμου. Αντιδρόμηση οδού Βαλτετσίου μεταξύ των οδών Αναγνωσταρά και Αγίου Νικολάου, με κατεύθυνση προς την Αγίου Νικολάου.

Στη φάση 3Β που θα ακολουθήσει (η συνολική χρονική διάρκεια εκτιμάται στον ένα μήνα), προβλέπονται: Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Αγίου Νικολάου, από την οδό Βαλτετσίου έως την οδό Σταδίου, και υποχρεωτική στροφή στην οδό Βαλτετσίου και στη συνέχεια στην οδό Αναγνωσταρά. Υποχρεωτική πορεία προς την οδό Υπαπαντής για τους ερχόμενους από την οδό Νέδοντος, στην κατεύθυνση προς τον κυκλικό κόμβο. Υποχρεωτική πορεία προς τον κυκλικό κόμβο για τους ερχόμενους από την οδό Αναγνωσταρά. Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Σταδίου από την οδό Αριστοδήμου έως τον κυκλικό κόμβο στην κατεύθυνση προς τον κυκλικό κόμβο και υποχρεωτική στροφή στην οδό Αριστοδήμου.