Σαρωτική επικράτηση Βασιλόπουλου – Αθανασόπουλου – Γεωργακοπούλου, προς δεύτερη Κυριακή οδεύουν οι Περιφέρεια – ο δήμος Τριφυλίας και ο δήμος Πύλου Νέστορος

Μια πολύ μεγάλη νίκη καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη μάχη των περιφερειών με τον χάρτη να καταγράφεται “γαλάζιος”. Μεγάλη νίκη και για τον Δημήτρη Πτωχό στην Πελοπόννησο που «φλερτάρει» με το 43% και να καταφέρει να επικρατήσει από την πρώτη Κυριακή. Σαρωτική η επικράτηση του Θανάση Βασιλόπουλου με ένα εντυπωσιακό ποσοστό στην Καλαμάτα και του Αθανασόπουλου στη Μεσσήνη. 

Στις 12:20 μ.μ. η καταμέτρηση των ψήφων έχει ολοκληρωθεί σε 1.203 από τα 1.770 Εκλογικά Τμήματα, η ενσωμάτωση δηλαδή βρίσκεται στο 67,97%.

Ο Δημήτρης Πτωχός με τον συνδυασμό «Η Πελοπόννησος Μπροστά» έχει πετύχει μια εντυπωσιακή πρώτη νίκη καθώς συνεχίζει να «φλερτάρει» με το επιθυμητό 43%, βρίσκεται στο 42,48%, που σημαίνει πρακτικά πως 86.182 πολίτες ψήφισαν τον συνδυασμό του .

Στην επόμενη Κυριακή θα αναμετρηθεί με τον Πέτρο Τατούλη. Η «Νέα Πελοπόννησος» έχει συγκεντρώνει ποσοστό 32,18% (65.281 ψήφοι), ενώ ο Δημήτριος Κουτσούλης (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ) με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει μέχρι τώρα ποσοστό 7,99 %.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Μάκαρης με τον συνδυασμό «Πρώτα η Πελοπόννησος» συγκεντρώνει 7,95% και ακολουθεί ο επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νικόλαος Κουτουμάνος με ποσοστό 6,46%. Ο νέος επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Ιωάννης Μιχαλόπουλος έλαβε ποσοστό 1,49% ενώ η Δήμητρα Λυμπεροπούλου με την «Πράσινη κοινωνική Πελοπόννησο» λαμβάνει 1,46%.

Η συμμετοχή πανελλαδικά κινήθηκε κάτω από το 50%, κοντά στο 47,7%. Το 2019 ήταν 59%.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Προς δεύτερη Κυριακή οδεύει ο δήμος Τριφυλίας

Με την καταμέτρηση των ψήφων σε 66 από τα 93 εκλογικά τμήματα ο Γεώργιος Λεβεντάκης φαίνεται πως ανανεώνει τη θητεία του στον θώκο του δημάρχου στην Τριφυλία. Η δημοτική παράταξη ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ Τριφυλίας (Ανασυγκρότηση – Οργάνωση – Δημιουργία – Όραμα – Στόχος) με ποσοστό 41,69% έχει λάβει 4.166 ψήφους, έναντι των 2.885 που έδωσαν οι δημότες του δήμου στην Χάιδω Παναγιωτοπούλου και στον συνδυασμό «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» που συγκεντρώνει 28,87%.

Ωστόσο η εκλογή δημάρχου εξασφαλίζεται από τον πρώτο γύρο εάν συγκεντρώσει ποσοστό 43%. Στην περίπτωση της Τριφυλίας με την ενσωμάτωση στο 70,97% η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή (15/10) μεταξύ των δύο πρώτων.

Τρίτος ο συνδυασμός «Τριφυλία Ενωμένοι» του Άκη Κατρίτση που έλαβε 2.351 και το ποσοστό του διαμορφώνεται στο 23,53%.

Ακολουθεί η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Τσιγκάνου με την Λαϊκή Συσπείρωση η οποία λαμβάνει μέχρι τώρα ποσοστό 5,90 %  (590ψήφοι).)

Οιχαλία: Νίκη από την πρώτη Κυριακή για την Γιώτα Γεωργακοπούλου

Νίκη από την πρώτη Κυριακή για την Γιώτα Γεωργακοπούλου στο δήμο Οιχαλίας δείχνει το αποτέλεσμα της κάλπης με το ποσοστό της ενσωμάτωσης στο 74,24% (46/66 ΕΤ).

Η Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και ο συνδυασμός «Δημοτική Ένωση Οιχαλίας» συγκεντρώνει το 52,16% της προτίμησης των ψηφοφόρων στο δήμο Οιχαλίας, καθώς 3.124 δημότες της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο με 11 έδρες.

Δεύτερος ο Ιωάννης Αδαμόπουλος και η δημοτική παράταξη «Αναγέννηση Άνω Μεσσηνίας» με ποσοστό 45,85%, 2.746 ψήφους και 8 έδρες.

Στην τρίτη θέση η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ρεϊτζόπουλο  που έφθασε το 1,99% με 119 ψήφους στο δήμο.

«Η νίκη αυτή ανήκει σε όλο τον κόσμο. Είμαι πολύ μεγάλη. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο από τα βάθη της καρδιάς μου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και όλους εσάς που με εμπιστεύεστε όλα αυτά τα χρόνια»

Είμαι εδώ για όσους με ψήφισαν και για όσους δεν με ψήφισαν.» Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις της δημάρχου Οιχαλίας.

Μάχη σώμα με σώμα… στο δήμο Πύλου Νέστορος

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση Καρβέλα και Καφαντάρη στο δήμο Πύλου Νέστορος. Με την συμμετοχή των ψηφοφόρων στο 46,85%, ο Παναγιώτης Καρβέλας και ο συνδυασμός του, «Διπλά στο δημότη» συγκεντρώνει ποσοστό 41,96% και 3.266 ψήφους έναντι του 39,95 % (3.109 ψήφοι) που έχει ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας» με επικεφαλής τον Δημήτριο Καφαντάρη.

Με την ενσωμάτωση λίγο πριν τις 12 στο 65,43% (53 / 81 ΕΤ) ο Δημήτρης Βρεττάκος παραμένει στην τρίτη θέση. Η δημοτική παράταξη «Νεστόριος Σοφία» έχει ποσοστό 13,14% (1.023 ψήφοι) και ο Αθανάσιος Ραδιώτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση με 385 ψήφους βρίσκεται στο 4,95%.

Βασ. Τζαμουράνης: “…αγωνιστήκαμε μόνοι: Με τις δικές μας μόνο δυνάμεις”

Με δήλωσή του ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα” σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Καλαμάτας.

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες συνδημότες μας που μας εμπιστεύτηκαν σε αυτή τη μάχη και πίστεψαν σε μια θετική αλλαγή για τον τόπο μας: Για την πόλη μας και ολόκληρο τον Δήμο Καλαμάτας.

Ευχαριστούμε θερμά τους ψηφοφόρους μας και όλους όσοι αντιστάθηκαν στην αλαζονεία, στις πιέσεις, στην προπαγάνδα και στην τρομερή υπεροπλία της προβολής των κύριων αντιπάλων μας.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη δύναμή σας!

Ευχαριστούμε θερμά και όσους συστρατεύτηκαν μαζί μας, τους υποψήφιους και τις υποψήφιες της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ, που μοιράστηκαν το όραμά μας για έναν πραγματικά μεγάλο, σύγχρονο, εύρωστο και δίκαιο Δήμο Καλαμάτας, δίνοντας τον καλό αγώνα.

Όλοι εμείς αγωνιστήκαμε μόνοι: Με τις δικές μας μόνο δυνάμεις. Χωρίς ισχυρούς προστάτες, χωρίς χρίσματα από κομματικούς τοπάρχες, χωρίς χρηματοδοτήσεις, χωρίς πελατειακά δίκτυα, χωρίς ρουσφέτια και εξαγορές συνειδήσεων.

Δώσαμε έναν αγώνα σκληρό, τίμιο και αξιοπρεπή.

Όμως, η πλειοψηφία των συνδημοτών μας αποφάσισε να δώσει και μία δεύτερη ευκαιρία στην ίδια δημοτική αρχή, ώστε να κάνει όσα δεν έκανε την πρώτη τετραετία.

Συγχαίρουμε τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και την παράταξή του «Δημιουργική Πρωτοβουλία», και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Καλούμε όλους τους δημότες σε κάθε γωνιά του Δήμου Καλαμάτας, να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά, διεκδικώντας την ποιότητα ζωής που αξίζουμε, στον τόπο που αγαπάμε.

Γιώργος Αθανασόπουλος «Είναι ξεκάθαρη η εντολή, ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη- Θα είμαι δήμαρχος για όλους τους δημότες»

Με συντριπτικό ποσοστό αποδοχής ο Γιώργος Αθανασόπουλος επανεκλέγεται δήμαρχος στο δήμο Μεσσήνης. Στις πρώτες του δηλώσεις, στην τηλεόραση BEST που καθόλη την διάρκεια της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης μετέφερε επί της οθόνης όλες τις εξελίξεις, ο δήμαρχος Μεσσήνης για την επόμενη 5ετία εξέφρασε το αίσθημα χαράς και τιμής για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Οι πολίτες ψήφισαν συνέπεια» είπε και χαρακτήρισέ το αποτέλεσμα ως μια επιβράβευση των όσων επετέθησαν κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο «Έχουμε βάλει το δήμο σε τροχιά ανάπτυξης. Με την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι δημότες θα δουλέψουμε πάθος ώστε ο δήμος μας να συνεχίσει αναπτυξιακά και τα επόμενα χρόνια. Είναι ξεκάθαρη η εντολή, ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη. Η αγάπη του κόσμου είναι η δύναμή μας. Θα συνεχίζουμε να είμαστε πάντα δίπλα τους στα μικρά και μεγάλα προβλήματα. «Πρέπει να οραματιζόμαστε και να υλοποιούμε δράσεις».

Κλείνοντας ο Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε πως θα είναι «…δήμαρχος για όλους τους δημότες»

Σαρωτική νίκη του Θανάση Βασιλόπουλου στο δήμο Καλαμάτας

Σαρωτική η νίκη του Θανάση Βασιλόπουλου στο δήμο Καλαμάτας. Με την ενσωμάτωση στο 59,06% (88/149 ΕΤ) η παράταξη «Δημιουργική Πρωτοβουλία» του νυν δημάρχου φαίνεται πως έχει επιτύχει μεγάλη νίκη στο δήμο συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια.

Συγκεντρώνοντας το εντυπωσιακό ποσοστό 59,37 % και 11.150 ψήφους έναντι του 26,23% που λίγα λεπτά μετά τις 11 μ.μ. συγκεντρώνει ο συνδυασμός του Βασίλη Τζαμουράνη «Καλαμάτα Μετά», ο οποίος με 4.926 ψήφους έρχεται δεύτερος στη μάχη (9 έδρες), ο Θανάσης Βασιλόπουλος και ο συνδυασμός του ανανεώνουν την θητεία τους στο δήμο Καλαμάτας  για ην επόμενη 5ετία με 21 έδρες.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας. Για εμάς η νέα αυτοδιοικητική περίοδος ξεκινά αύριο το πρωί. Είναι τεράστια ευθύνη αυτό που έγινε. Θα συνεργαστούμε, θα δουλέψουμε σκληρά, θα τιμήσουμε την υπόσχεσή μας.»

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τους δημότες της Καλαμάτας για την εντυπωσιακή εμπιστοσύνη που δείχνουν στο δικό του πρόσωπο αλλά και στον συνδυασμό του οποίου είναι επικεφαλής, αλλά και τους εθελοντές, τους συνεργάτες και φυσικά τους 275 υποψηφίους της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας» λέγοντας πως «εάν έπρεπε να διαλέξω θα διάλεγα πάλι εσάς!»

Στο εκλογικό κέντρο του Θανάση Βασιλόπουλου, βρίσκεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο ο επανεκλεγείς δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε από καρδιάς. «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον πρόεδρό μας, τον Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνο γιατί ήταν δίπλα μου την προεκλογική περίοδο, αλλά κυρίως γιατί τα 4 δύσκολα χρόνια που πέρασαν μου άνοιγε πόρτες και εγώ αυτές τις πόρτες τις κρατούσα ανοικτές. Μου τις άνοιγε όμως κι αυτό έχει σημασία για μένα»

Τρίτος στο δήμο Καλαμάτας ο Παναγιώτης Χειλάς και η «Νέα Δυναμική» που με 1.443 ψήφους έχει μέχρι στιγμής ποσοστό 7,68% (3 έδρες). Στην τέταρτη θέση έχει υποχωρήσει ο Δημήτρης Οικονομάκος. Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Καλαμάτα συγκεντρώνει 6,72% (1.263 ψήφους) και 2 έδρες.

Πηγή: Best TV