Σήμερα εκπνέει η ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον αερολιμένα Καλαμάτας

Ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση του δικαιώματος διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας, για διάστημα παραχώρησης περί τα 40 έτη, ξεκίνησε και θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Έως και σήμερα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να καταθέσουν Φακέλους Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, τους οποίους το Υπερταμείο θα αξιολογήσει και θα επιλέξει τους υποψηφίους που καλύπτουν τα σχετικά κριτήρια.

Στη συνέχεια, οι επιλεγέντες διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση, προκειμένου να υποβάλουν τις τελικές προσφορές. Σε αυτή τη φάση θα προσδιοριστεί η ακριβής διάρκεια της παραχώρησης και λοιπές κρίσιμες συμβατικές ρυθμίσεις.

Βασικός στόχος του Υπερταμείου, μέσω της παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, είναι η αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των υποδομών του αεροδρομίου και ιδίως του κτηρίου επιβατών (terminal). Η επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών (terminal, χώρος στάθμευσης αεροσκαφών) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, λόγω της αλματώδους ανάπτυξης του εν λόγω αεροδρομίου.

Μέσα από αυτές τις επενδύσεις το αεροδρόμιο Καλαμάτας θα μπορέσει υποδεχθεί ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επιβατών, που εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τους 500.000 πολύ νωρίτερα από το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.