Πύλος: Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου

Την 195η επέτειο από την Ναυμαχία του Ναβαρίνου γιορτάζει σήμερα με πανηγυρικό τρόπο η Πύλος.

Μετά τη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου και την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση σταφάνων από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο εκ μέρους της κυβέρνησης, τον βουλευτή Περικλή Μαντά εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, τον εκπρόσωπο της διοίκησης της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου Γιώργο Γιάνναρη, τον επίτιμο πρόξενο της Γαλλίας Αριστείδη Μουτζούρη, ενώ το στεφάνι της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέθεσε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Στεφάνια επίσης κατέθεσαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο διοικητής της ΙV Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Δημήτριος Σκουφίδης.

Παρόντες επίσης μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Αλέξης Χαρίτσης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ενώ τον δήμαρχο Καλαμάτας, που απουσιάζει στην Αυστραλία εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε ότι “η σημερινή μέρα γεννά χρέος για την Ελευθερία, η οποία γεννά Παιδεία, Πολιτισμός, Τρόπο Σκέψης και Ζωής”.

Τόσο οι επίσημοι προσκεκλημένοι, όσο και πολλοί πολίτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να περιηγηθούν στη φρεγάτα “Σαλαμίς” του Πολεμικού Ναυτικού, που τις τελευταίες ημέρες έχει καταπλεύσει στην Πύλο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου επιστρέφει! Μετά από 2 χρόνια υποχρεωτικής απουσίας, φέτος πραγματοποιούνται σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για την 195η επέτειο από την Ναυμαχία που η Ελλάδα κέρδισε την Ανεξαρτησία της.
Κορύφωση των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, απόψε στις 20:00.

Οι εκδηλώσεις της σημερινής ημέρας περιλαμβάνουν την αναπαράσταση της ναυμαχίας και της καταβύθισης του οθωμανικού στόλου το βράδυ στις 8 στα ίδια νερά. Θα παρουσιαστεί η Ιστορία της Ναυμαχίας μέσα από ένα θεατρικό εντυπωσιακό σκηνικό με συμμετοχή σκαφών από όλη την Ελλάδα.

Υπεύθυνος της δημιουργικής ομάδας είναι ο Δημήτρης Καραμπάτσος για την εταιρεία παραγωγής “Hellenic Heritage Evolution”.

Οι εκδηλώσεις ωστόσο συνεχίζονται αύριο με παρουσίαση στην πλατεία Τριών Ναυάρχων της Πύλου, παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης, τον Λαογραφικό Όμιλο Χώρας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας και την χορευτική ομάδα του Δήμου Μήλου.

Το Σάββατο στην πλατεία Νέστορος της Πύλου διοργανώνεται συναυλία με τίτλο «Βραδινή Φωτιά», μια μουσική παράσταση με συνθέσεις, μελοποιήσεις και τραγούδια της Φένιας Χρήστου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Φένια Χρήστου (Συνθέτης, πιανίστα, τραγουδίστρια, ελεύθερη αυτοσχεδιαστής), Σωκράτης Γανιάρης (κρουστά) και Φώτης Πέζος (βιόλα).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων