Πόσο θα σου στοιχίσουν τα φωτοβολταϊκά στο σπίτι -Τα προγράμματα, η επιδότηση, ο δωρεάν εξοπλισμός

Το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» τρέχει ήδη από 2 Μαΐου 2023, και η ΔΕΗ έχει την λύση για όσους «μπερδεύονται». Πόσο θα σας κοστίσει να παράγετε το δικό σας ρεύμα μαζί με την επιδότηση και σε πόσα χρόνια θα κάνετε απόσβεση του ποσού.

Ενώ το πρόγραμμα επιδότησης «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» είναι ανοιχτό, η ΔΕΗ έχει φτιάξει το myEnergySolar -χωρίς να υπολογίζεται η κρατική επιδότηση-. Με την χρήση λοιπόν της συγκεκριμένης εφαρμογής θα δείτε το οικονομικό και το ενεργειακό όφελος που θα έχετε αν βάλετε φωτοβολταϊκά στην σκεπή σας ή στα μπαλκόνια σας.

Η χρήση της εφαρμογής είναι πολύ απλή, και απαντώντας σε βασικές ερωτήσεις για το σπίτι σας, λαμβάνετε άμεσα εξατομικευμένες προτάσεις.

Ποια είναι η διαδικασία

Μπείτε στη σελίδα https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/myenergy/myenergy-solar/myenergy-solarnet/ και γίνετε παραγωγός της ενέργειας που καταναλώνετε στο σπίτι σας με τις ολοκληρωμένες λύσεις Φωτοβολταϊκών Συστημάτων ΔΕΗ

Με εξειδικευμένη ομάδα συμβουλευτικής και υποστήριξης σε όλα τα στάδια

  • Προσωποποιημένες λύσεις βασισμένες στις ανάγκες σας
  • 10% έκπτωση στην τελική τιμή έως 31.05.2023
  • Δωρεάν πρόσθετες υπηρεσίες και εξοπλισμός αξίας 540€
  • Άμεση παράδοση και εγκατάσταση
Αναλυτικά τι θα δείτε με εικόνες

1) Αρχικά επιλέγετε τον τύπο κατοικίας σας. Αν είναι μονοκατοικία, διπλοκατοικία ή πολυκατοικία.ADVERTISING

Dei1

2) Στη συνέχεια αφού επιλέξετε τον τύπο κατοικία σας, πρέπει να βάλετε τη διεύθυνση σας και η ΔΕΗ μέσω χάρτη θα σας δείξει το σπίτι σας από ψηλά.

dei2

3) Αμέσως μετά, είτε σχεδιάζετε μόνοι σας την επιφάνεια της στέγης σας είτε το κάνετε αυτόματα μέσω του ειδικού εικονιδίου που έχει η ΔΕΗ.

*Το σπίτι έχει υποστεί επεξεργασία με blur

dei4 censored

Τότε ένα «ρομποτάκι» υπολογίζει τα πάντα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

dei3

4) Μετά επιλέγετε αν έχετε μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα, το ενδεικτικό κόστος ενέργειας αλλά και την ετήσια κατανάλωση σας κατά προσέγγιση.

dei5

5) Τότε η ΔΕΗ σας δείχνει τρία διαφορετικά προγράμματα που σας συμφέρουν. Είτε για να έχετε το δικό σας ρεύμα και να μην πληρώνετε, είτε να το πουλάτε και να έχετε ένα έξτρα ετήσιο εισόδημα.

dei6

Όπως φαίνεται και στην τελική εικόνα, το δεύτερο πρόγραμμα που περιέχει: 6 πάνελ και 1 μπαταρία στοιχίζει περίπου στα 10.000 ευρώ με το ετήσιο ποσό εξοικονόμησης να ξεπερνάει τα 1.100 ευρώ.

Με απλά λόγια, αν επιλέξετε να τοποθετήσετε φωτοβολταϊκά στη στέγη σας μέσα από την ΔΕΗ, αυτό θα σας στοιχίσει αρχικά γύρω στα 10.000 ευρώ συν το ΦΠΑ.

Όμως με την επιδότηση από την κυβέρνηση έχετε έκπτωση 90% στην μπαταρία (δηλαδή αν η μπαταρία στοιχίζει 10.000 ευρώ θα πληρώσετε μόνο τα 1.000 ευρώ), και 30% έκπτωση στα πάνελ (δηλαδή αν τα πάνελ κοστίζουν 5.000 ευρώ θα πληρώσετε τα 3.500 ευρώ).

Μπορείτε να δείτε εδώ ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» (το οποίο δεν υπολογίζεται στις παραπάνω τιμές).

Η σελίδα για την επιδότηση στα Φωτοβολταϊκά είναι pvstegi.gov.gr