Πρώτο θέμα στην Ισπανία Ντάρντερ και Ολυμπιακός – Ο Μαρτίνεθ καλοβλέπει τον Βινίσιους Σόουζα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την πρόσληψη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και μαζί με τον Αντόνιο Κορδόν ετοιμάζουν τα μεταγραφικά πλάνα των ερυθρόλευκων και τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.

Ένα από τα ονόματα που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες για τους Πειραιώτες και συνδέεται άμεσα με τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού είναι και αυτό του Σέρτζι Ντάρντερ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μαρτίνεθ στην Εσπανιόλ την περασμένη σεζόν.

Στην Ιβηρική λοιπόν γίνεται χαμός με τον αρχηγό των Καταλανών και τον Ολυμπιακό, με τον Ντάρντερ και το ενδιαφέρον των ερυθρόλευκων να είναι πρώτο θέμα. Σύμφωνα με την «EstadioDeportivo», ο εξαιρετικός μέσος της Εσπανιόλ εμπλέκεται με τον Ολυμπιακό λόγω και του Ισπανού τεχνικού, όμως για την απόκτηση του φέρεται να κινείται και η Μπέτις.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο «εγκέφαλος της Εσπανιόλ», είναι από τα πιο «καυτά» ονόματα της αγοράς και σύμφωνα με το «Futboldesdemallorca.com», «αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός και η Μπέτις βρίσκονται μπροστά στην κούρσα για την υπογραφή του.Remaining Ti

Από αυτούς τους δύο, ο Ολυμπιακός πιέζει περισσότερο, έχοντας μάλιστα ένα μεγάλο «συν» στην περίπτωση του που δεν είναι άλλο από τον Μαρτίνεθ .Όσον αφορά στην Μπέτις, ο εν λόγω παίκτης είναι στην 2η θέση της μεταγραφικής λίστας της, με τον Ντάρντερ να προτιμάει από την πλευρά του να πάει στην Ατλέτικο αλλά να μην έχει δεχτεί πρόταση από τους Μαδριλένους».

Για να καταλάβει κανείς πόσο δύσκολη περίπτωση είναι, αρκεί να δει ότι η χρηματιστηριακή αξία του 29χρονου playmaker είναι 16 εκατ. ευρώ! Ανήκει όμως σε εκείνους τους παίκτες της Εσπανιόλ που ως τις 10 Ιουλίου μπορούν να φύγουν ως «δανεικοί» -όπως έκανε ο Χοσελού με την Ρεάλ- με την ομάδα που θα τους πάρει απλά να καλύψει το συμβόλαιο τους.

Ο Ισπανός άσος βρίσκεται στην καταλανική ομάδα από το 2018 και πέρσι είχε μία γεμάτη χρονιά με 41 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, πετυχαίνοντας επτά γκολ ενώ έδωσε και τέσσερις ασίστ.

Ο Μαρτίνεθ καλοβλέπει τον Βινίσιους Σόουζα

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Βινίσιους Σόουζα και ο τελευταίος είναι το στυλ του ποδοσφαιριστή που θέλει στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ είχε εξαιρετική παρουσία υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού την τελευταία σεζόν στην Εσπανιόλ στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός (34 αγώνες, ένα γκολ και μία ασίστ στο πρωτάθλημα) και ήδη έχει μεγάλη ζήτηση.

Τα δικαιώματα του 24χρονου μέσου κατέχουν η Λόμελ (60%) και η Φλαμένγκο (40%), με τον παίκτη να δεσμεύεται με τη βελγική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στη διεκδίκηση του παίκτη μπήκαν η Μπράγκα και η Παλμέιρας, ενώ υπήρξαν δημοσιεύματα στην Βραζιλία περί ενδιαφέροντος της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Γουλβς.

Ο Βινίσιους θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη

Ο Βινίσιους θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη και αυτό δήλωσε σε ΜΜΕ της πατρίδας του τις προηγούμενες μέρες που βρέθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο («ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να παίζω στην Ευρώπη και εκεί είναι το μυαλό μου 100%»). Ο νεαρός μέσος είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Μαρτίνεθ και αυτό είναι κάτι που μπορεί να μετρήσει στη ζυγαριά, καθώς ο παίκτης δεν επιθυμεί να παραμείνει στη Λόμελ ούτε να ανανεωθεί ο δανεισμός του στην Εσπανιόλ παίζοντας στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στις θέσεις «6» και «8» και είναι περισσότερο ανασταλτικός μέσος. Ο συμπαίκτης του στην Εσπανιόλ, Σέρτζι Νταντέρ, ο οποίος επίσης συνδέεται -μέσω των Ισπανών- με τον Ολυμπιακό, παίζει στις θέσεις «8» και «10» και είναι κυρίως επιθετικός χαφ. Γι΄ αυτό τον λόγο και ο Μαρτίνεθ χρησιμοποιούσε και τους δύο παίκτες στην ενδεκάδα στο σύστημα 4-2-3-1.