Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο

Προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας θα ισχύσουν στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας, μεταξύ των κόμβων της οδού Μαρίας Κάλλας και της οδού Παπαφλέσσα στα Γιαννιτσάνικα, από σήμερα και για 5 μήνες, έως τις 17 Μαρτίου 2024, λόγω των εργασιών του αντιπλημμυρικού έργου του “Μορέα”.

Στο συγκεκριμένο τμήμα ο υπόγειος αγωγός που θα συγκεντρώνει τα νερά από τα ρέματα Πολιτέικο Ι και ΙΙ και θα τα μεταφέρει στο ρέμα Κερεζένια για να οδηγηθούν στη θάλασσα, θα κατασκευαστεί μέσα στον αυτοκινητόδρομο, στο ρεύμα προς Αθήνα. Και για το λόγο αυτό η κυκλοφορία, για τους επόμενους 5 μήνες, θα διεξάγεται από το ρεύμα του περιφερειακού προς Καλαμάτα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, για την κατασκευή κιβωτοειδών οχετών οι οποίοι θα κατασκευαστούν στο ρεύμα προς Αθήνα, με στόχο την ομαλή κυκλοφορία, καθώς και την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας αποφάσισε:

“Από την Τετάρτη 18-10-2023 και ώρα 09:00 ως και την Κυριακή 17-03-2024 και ώρα 18:00, τον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, από την χ.θ. 241+690 έως την χ.θ. 242+100. Την ίδια χρονική περίοδο στη κατεύθυνση προς Αθήνα, από την χ.θ. 242+580 έως την χ.θ. 242+100, την πραγματοποίηση παράκαμψης της κυκλοφορίας σε μία λωρίδα και από την χ.θ. 242+100 έως την χ.θ. 241+900 την μετάθεση της κυκλοφορίας στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος προς Καλαμάτα. Από αυτό το ρεύμα θα εξυπηρετηθούν αμφότερες οι κατευθύνσεις σε μία λωρίδα κυκλοφορίας εκάστη (contraflow).

Η υλοποίηση και εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πραγματοποιηθεί από την κοινοπραξία Μορέας. Η Διεύθυνση Λειτουργίας-Συντήρησης της εταιρείας παραχώρησης Μορέας Α.Ε. θα συνδράμει με προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου η κοινοπραξία να υλοποιήσει τις εν λόγω ρυθμίσεις”.