Πολύ κοντά η μετακίνηση του Αλεξανδρόπουλου από τον Παναθηναϊκό στη Σπόρτινγκ – Αυτό είναι το deal…

Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας είναι πολύ κοντά στο να προχωρήσει τη μεταγραφή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο από το Παναθηναϊκό, με το τριφύλλι να καρπώνεται έως και 5.5 εκατομμύρια ευρώ, διατηρώντας και ποσοστό μεταπώλησης 15%.

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το θέμα της πώλησης του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, με τον Παναθηναϊκό και την πορτογαλική ομάδα να βρίσκονται σε ανοικτές διαπραγματεύσεις το τελευταίο 48ωρο, έχοντας βρει μία πρώτη κοινή γραμμή ως προς το οικονομικό “πακέτο” της παραχώρησης του 21χρονου μέσου.

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας απορρίψει άνευ δεύτερης κουβέντας τις προτάσεις 3 και 3,7 εκατ. ευρώ της Βερόνα για τον νεαρό διεθνή μέσο, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους Πορτογάλους, μόνο όταν στην όλη διαδικασία μπήκε ο αριθμός “5” δίπλα στην προσφορά τους.

Οι “πράσινοι” έχουν θέσει ως “όριο” τα 5,5 εκατ. ευρώ για το συνολικό ποσό της μετακίνησης του “Αλεξανδρό”, συν ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης.

Στη δεύτερη προσφορά της η Σπόρτινγκ πήγε στα 4+1 εκατ. ευρώ για τον Έλληνα άσο (το ένα εκατ. ευρώ “σπασμένο” σε δύο μπόνους 500.000 ευρώ το καθένα, κάθε φορά που θα πιάνει τις 20 συμμετοχές), ωστόσο ο Παναθηναϊκός πιέζει για να ανέβει λίγο ακόμη το τελικό ποσό της μεταγραφής και να φτάσει συνολικά τα 5,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ήταν εξαρχής το όριο που είχαν θέσει οι “πράσινοι” για τον Αλεξανδρόπουλο.

Οι πληροφορίες των Πορτογάλων δημοσιογράφων αναφέρουν πως τα “λιοντάρια” της Λισσαβόνας θα συμφωνήσουν εντέλει στο ποσό που ζητούν οι “πράσινοι”, έχοντας μεγαλύτερη άνεση και ρευστότητα στο μισθολόγιό τους μετά την αποδέσμευση του Σλιμανί, απ’ την οποία εξοικονόμησαν περίπου 3 εκατ. ευρώ. Θέλουν πολύ άλλωστε, να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή καθώς προορίζουν τον Αλεξανδρόπουλο για αντικαταστάτη του Ματέους Νούνιες –έναν χαφ με πανομοιότυπα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ο οποίος “μετακόμισε” από τις 18 Αυγούστου στη Γουλβς, αντί 43 εκατ. ευρώ- έχοντας καταλήξει στον διεθνή Έλληνα μέσο, μέσα από μία λίστα 4 υποψηφίων κεντρικών μέσων.

Το τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης επικεντρώνεται στο ποσοστό μεταπώλησης. Ο Παναθηναϊκός είχε ζητήσει 20%, η Σπόρτινγκ και στις δύο προσφορές της είχε προτείνει 10%, ωστόσο, οι δύο πλευρές αναμένεται να τα βρουν στη μέση, κλειδώνοντας το ποσοστό μεταπώλησης του τριφυλλιού στο 15%. Πληροφορημένες πηγές από την Πορτογαλία, που είναι σε άμεση επικοινωνία με ανθρώπους που διαχειρίζονται τις συζητήσεις απ’ την πλευρά της Σπόρτινγκ, αναφέρουν πως εντός της ημέρας θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Αλεξανδρόπουλο να παίρνει το “πράσινο φως” από τον Παναθηναϊκό για να ταξιδέψει στη Λισσαβόνα για εξετάσεις και… υπογραφές σε 4ετές συμβόλαιο με τα “λιοντάρια”.