Πλήθος κόσμου στην φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Καλαμάτα (vid)

Με έναν ξεχωριστό τρόπο και με την εντυπωσιακή φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, σήμανε η έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Με κατάμεστη την πλατεία Βασιλέως Γεωργίου στο κέντρο της πόλης και παρά το δριμύ ψύχος ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρόν στην προγραμματισμένη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου αλλά και τη συναυλία των Gadjo Dilo που έντυσαν μελωδικά με παλιές και νέες επιτυχίες την εκδήλωση.

Η πλατεία, οι γύρω δρόμοι, αλλά και το ιστορικό κέντρο της πόλης πλημμύρισε από κόσμο όλων των ηλικιών που παρά το τσουχτερό κρύο βγήκαν να διασκεδάσουν και να χαρούν από την όμορφη βραδιά, προάγγελο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψε με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και τα αθόρυβα πυροτεχνήματα,-που προτίμησε φέτος ο Δήμος- που φώτισαν τον ουρανό.

Τις εντυπώσεις κέρδισε το “2024” φωτισμένο δίπλα στο νότιο σιντριβάνι, που έγινε σημείο αναφοράς με εκατοντάδες φωτογραφήσεις μικρών και μεγάλων. Βεβαίως, και το σπιτάκι του Άη Βασίλη, για τους μικρούς φίλους που επισκέφτηκαν τον Άη Βασίλη, φωτογραφήθηκαν μαζί του και έγραψαν και το γράμμα τους για δώρα και ευχές.

Αλλά και το καρουζέλ στο βόρειο τμήμα της πλατείας ήταν εκείνο που προσέλκυσε εκατοντάδες γονείς που περίμεναν υπομονετικά με τα παιδιά τους για μια βόλτα με  αυτό. Πολλοί ήταν και οι επισκέπτες της Καλαμάτας από τις γύρω περιοχές που επέλεξαν Παρασκευή βράδυ να βρίσκονται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τις εορταστικές εκδηλώσεις που ετοίμασε ο Δήμος σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απευθυνόμενος στους χιλιάδες πολίτες, ντόπιους και επισκέπτες, ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά σε όλους», ενημέρωσε για τη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Σταθμού του Αϊ Βασίλη στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, μίλησε για τη συνεργασία με τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας και την «Πλατεία των ευχών» αλλά και τις πολλές ακόμα δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ενώ τόνισε ότι στην Κεντρική Πλατεία και φέτος λειτουργεί καρουζέλ, ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΑΘΟΡΥΒΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ!

Μετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, το νυχτερινό ουρανό της πόλης φώτισαν δεκάδες πυροτεχνήματα, που προσέφεραν έναν φαντασμαγορικό θέαμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βεγγαλικά ήταν αθόρυβα, στο πλαίσιο της απόφασης που έχει ληφθεί από τον Δήμο Καλαμάτας -απόφαση που έχει τύχει θετικότατων σχολίων και αναφορών σε όλη τη χώρα-  προκειμένου να προστατευτούν τα ζώα αλλά και να μειωθεί η ηχορύπανση και κατ’ επέκταση η αναστάτωση σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

409112440 826230562844125 884430142272249841 n

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από την μπάντα Gadjo Dilo, σε μια βραδιά που ο κόσμος διασκέδασε υπό τις όμορφες και εορταστικές μελωδίες του συγκροτήματος.