Περιφέρεια Πελοποννήσου: Επισήμως και με την συγκατάθεση του πρωθυπουργού η επιλογή στήριξης στον Δημήτρη Πτωχό

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους σε ένα πολύκροτο σίριαλ, αναφορικά με το “χρίσμα” της ΝΔ για τις Περιφερειακές εκλογές Πελοποννήσου.

Αυτό που τις τελευταίες ημέρες, εθεωρείτο δεδομένο, πήρε επίσημη μορφή.

Η ΝΔ ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Δημήτρη Πτωχό για υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Οριστικά πλέον από χθες το απόγευμα το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας του Παναγιώτη Νίκα για την  Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη στήριξη της ΝΔ, έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον νυν περιφερειάρχη, ενώ αυτός βρισκόταν σε εκδήλωση στην Κόρινθο και του ανακοίνωσε ότι το κυβερνών κόμμα θα στηρίξει τον Δημήτρη Πτωχό.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται και η αντίδραση Νίκα σε αυτή την εξέλιξη, η οποία θα γίνει με συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, πάντα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ωστόσο το ενδεχόμενο ανεξάρτητης καθόδου του σημερινού περιφερειάρχη στις εκλογές δείχνει να απομακρύνεται.

Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα ειναι ο Γιάννης Σμυρλής, γενικός διευθυντής της ΝΔ και μαζί του ο Γιάννης Μπρατάκος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο Παύλος Μαρινάκης, κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Μιχάλης Μπεκίρης, διευθυντής γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Θανάσης Νέζης, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ και άλλοι.

Ζητούμενο για την Πειραιώς είναι να βαφτούν “μπλε” και οι 13 περιφέρειες, πράγμα που δεν θεωρείται ακατόρθωτο μετά την πρόσφατη μεγάλη νίκη της ΝΔ, η οποία το 2019 είχε κερδίσει 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Σήμερα θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός μέχρι τις κάλπες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει ο ίδιος περιοδείες στις περιφέρειες εκδηλώνοντας έτσι την στήριξη του στους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας.

Τους “εκλεκτούς” της για τις 13 Περιφέρειες ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία

Μετά από εισήγηση της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, και με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει ότι θα στηρίξει τους κάτωθι υποψήφιους για τις Περιφέρειες:

– Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Χρήστος Μέτιος

– Αττικής: Γιώργος Πατούλης

– Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής

– Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης

– Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης

– Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης

– Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός

– Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα

– Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας

– Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος

– Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός

– Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός

Για την Περιφέρεια Κρήτης, η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη.