ΠΑΣΟΚ κατά… Ανδρουλάκη στην Πελοπόννησο: «Σπρώχνει κόσμο στον Τατούλη» -Εμφύλιος λίγες ώρες πριν τις κάλπες

Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι στις εσωκομματικές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, λίγες ώρες πριν τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τοπικά στελέχη «βράζουν» και βάλλουν κατά της ηγεσίας της Χ. Τρικούπη και του Ν. Ανδρουλάκη για την «γραμμή» που έδωσε να υπερψηφιστούν στον β’ γύρο υποψήφιοι «που δεν είναι δίπλα στο Μαξίμου». 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το ΠΑΣΟΚ, στην περιφέρεια Πελοποννήσου στήριξε στον α’ γύρο τον Δημήτρη Κουτσούλη, διευθυντή στη Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, ο οποίος ήρθε τέταρτος με ποσοστό 7,99%.

Ο «Πελοποννησιακός πόλεμος» του ΠΑΣΟΚ

Το ποσοστό αυτό προκάλεσε γκρίνια στα πράσινα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο που αφήνουν υπόνοιες ότι δεν στηρίχθηκε όσο έπρεπε από την Χ. Τρικούπη. 

Τώρα στον β’ γύρο συγκρούονται ο Δημήτρης Πτωχός με το επίσημο χρίσμα της ΝΔ (που ήρθε πρώτος με 42,61% και δεν εξελέγη για λίγες ψήφους από την πρώτη Κυριακή) και ο επίσης προερχόμενος από την ΝΔ Πέτρος Τατούλης που ήρθε δεύτερος με ποσοστό 31,86%.

Η «γραμμή» Ανδρουλάκη να καταψηφιστούν οι εκλεκτοί του Μαξίμου, ερμηνεύεται ως παρότρυνση να υπερψηφιστεί ο Πέτρος Τατούλης και κάπου εκεί ξεκινά ο… Πελοποννησιακός πόλεμος για το ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί θυμίζουν ότι τοπικά στελέχη ήθελαν εξαρχής να υποστηριχθεί ο Πέτρος Τατούλης από το ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (επιλογή Ανδρουλάκη) στο νομό Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ για να κατέλθει ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στην Αρκαδία.

Ο επανεκλεγείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τα τεκταινόμενα, ζητώντας να διαγραφούν από το κόμμα όσοι υπονομεύουν τις επίσημες αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες.

Οι καταγγελίες Κουτσούλη

Ο ίδιος ο Δ. Κουτσούλης είχε μιλήσει για παιχνίδια που παίχτηκαν, ενώ είχε επισημάνει ότι στην Αρκαδία (τόπο καταγωγής του Π. Τατούλη πήγε εξαιρετικά, ωστόσο στην Μεσσηνία (πλην Τριφυλίας), στην Λακωνία αλλά και στην Κορινθία «υπήρξε πρόβλημα» με μετακινήσεις ψηφοφόρων που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Άφησε δε να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να στηρίξει Τατούλη για τον β’ γύρο.

Ταυτόχρονα, κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν κατά συνείδηση την Κυριακή, και να κρίνουν οι ίδιοι ποιον θεωρούν κατάλληλο: «Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιζόταν την πολιτική προβατοποίηση της κοινωνίας, δεν θεωρώ τους πολίτες πολιτικούς ραγιάδες, μακριά από εμένα οι γραμμές, είμαι ο τελευταίος που θα κάνω τον πολιτικό κηδεμόνα». Κατήγγειλε μάλιστα πως κάποιοι «κάνουν τηλέφωνα και υποδύονται το ΠΑΣΟΚ και λένε πως στηρίζει συγκεκριμένη υποψηφιότητα, το ΠΑΣΟΚ δε δανείζεται, δεν παραχωρείται, κι αυτοί πρέπει να καταλάβουν πως αρκετά το χρησιμοποίησαν, το ΠΑΣΟΚ αλά καρτ πέθανε την προηγούμενη Κυριακή. Σήμερα έχει δική του παράταξη και σήμερα προχωράμε»

«Ψήφος κατά συνείδηση» λέει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας

Αλλά και η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας έστειλε μήνυμα για ψήφο «κατά συνείδηση» στον β’ γύρο. «Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια καπήλευσης των συμβόλων του χώρου μας, από ομάδες και πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν με αυτόν! Στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές της Κυριακής 15/10/2023, προτρέπουμε στον κόσμο να συμμετέχει σε αυτές και να ψηφίσει κατά συνείδηση!».

Ωστόσο, λάδι στη φωτιά έριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα, Ανδρέας Πουλάς, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να «στηρίξουμε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτούς  που είναι δίπλα στον πολίτη και όχι δίπλα στο Μαξίμου».

«Μας στέλνετε πάλι στην παράταξη Τατούλη;»

Ακολούθησε μπαράζ αντιδράσεων.

Ο Τάσος Αποστολόπουλος, γραμματέας Οργανωτικού, πρώην περιφερειάρχης Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πρώην μέλος της ΚΕ ΠΑΣΟΚ, διερωτήθηκε:

“Ανδρέα εσύ που είσαι κοντά στον πρόεδρο και για τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας τι είπε; Την προηγούμενη Κυριακή μας στείλατε και ψηφίσαμε την παράταξη του Δημήτρη Κουτσούλη και διαγράψτε το Γιαννακούρα τώρα μας στέλνετε και πάλι στην παράταξη του Πέτρου; Και αυτό που λέει ο Κουτσούλης να ψηφίσει ο κόσμος κατά συνείδηση δεν ισχύει; Υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα ηθικής τάξης. Κατά καιρούς έχεις καταγγείλει τον Πέτρο σήμερα τα παίρνεις πίσω; Η ΝΕ Αρκαδίας μας λέει να ψηφίσουμε κατά συνείδηση να την ακούσω η όχι; Ο Γιώργος ο Πουλοκέφαλος σε ρώτησε κάτι, τι του λες… Φίλε δε σου κρύβω με μπέρδεψες…

Ο νυν περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος ΠΑΣΟΚ Λακωνίας Γιώργος Πουλοκέφαλος έγραψε επίσης:

“Απορώ με κάποιους φίλους- φίλους και αρωγούς και ενίοτε αγιογράφους που έχουν επιλέξει να στηρίξουν κάποιον μονομάχο ενώ γνωρίζουν την πορεία του, τη διαδρομή του , τα χαΐρια του και τη πολιτεία του αν και γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι δεν κάνει ρε παιδιά για “τιμονιέρης” ! Σε σοβαρές κοινωνίες θα του είχαν “αφαιρέσει το δίπλωμα ” λόγω προτέρου… βίου!!!Ακόμη απορώ με φίλο θεσμικό εκπρόσωπο που γνωρίζει όπως και ο υποφαινόμενος το βίο …..τον αβίωτο που μαζί συνομολογούσαμε στο παρελθόν και κατευθύνει τα πρόβατα , νάτο πάλι το κοπάδι , που αλλού στο βούρκο !!! Τι να πω καλέ μου φίλε Ανδρέα ! Εκτροπές, επιστροφές, καταστροφές!”

Στη Μεσσηνία τυπικά ήταν μαζί του, ήταν αλλού ενταγμένοι…

Αντιδράσεις υπήρξαν για το εκλογικό αποτέλεσμα του α’ γύρου υπήρξαν και για την Μεσσηνία. Ο Τάσος Αποστολόπουλος, γραμματέας Οργανωτικού, πρώην περιφερειάρχης Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πρώην μέλος της ΚΕ ΠΑΣΟΚ, έγραψε «Εκεί που πράγματι υπήρξε πρόβλημα και που θέλει ανάλυση είναι το ποσοστό που έλαβε στη Μεσσηνία, με εξαίρεση την Τριφυλία. Είναι καθαρό ότι κάποιοι στη Μεσσηνία ήταν μόνο τυπικά μαζί του αλλά στο πεδίο ήταν αλλού ενταγμένοι…..»

«Οι πράσινοι λεμούριοι δεν στήριξαν Κουτσούλη»
Για την Μεσσηνία τοποθετήθηκε και ο νυν περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, Γιώργος Πουλοκέφαλος, καταγγέλλοντας ότι «τα πράσινα ” παιδιά της Καλαμάτας μίλησαν στην κάλπη ! Ανύπαρκτη η στήριξη τους στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κουτσούλη ! Οι ” πράσινοι λεμούριοι ” της θυμηδίας, έπραξαν όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει ! Καταψήφισαν μαζικά το Δημήτρη παρά τις δηλώσεις τους και παρά τα κροκοδείλια δάκρυα τους στην πολύπρακτη κωμωδία την προ – προεκλογική που προηγήθηκε ! Από υποσχέσεις άλλο τίποτα φυσικά φιλαράκια».

«Υποκινούμενοι στρατιώτες και εξαργύρωση γραμματίων»

Στη Λακωνία, ο στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιος περιφερειάρχης έλαβε ποσοστό 6.87%, πολύ κάτω από το 14.77% των εθνικών εκλογών. Καταπέλτης ήταν ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία Γιώργος Μουζόπουλος:

“…Θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούν γιατί δεν πετύχαμε την εκλογή περιφερειακού συμβούλου στην Λακωνία, με την παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ στις εθνικές εκλογές βγάλαμε έδρα. Κάποιοι φαίνεται σαν να συμμετείχαν σε πάρτυ μασκέ και δεν αγωνίστηκαν ενεργά και συλλογικά στον πολιτικό στίβο. Άλλοι πέτυχαν την εξαργύρωση γραμμάτιων και την αγορά πολιτικών οικοπέδων για ιδιοχρησία …και προκάλεσαν την στρέβλωση του αποτελέσματος. Η κουβέντα για διαγραφή θα πρέπει να συμπεριλάβει και το ενδεχόμενο διαγραφής στρατηγών και όχι μόνο επιπόλαιων ή υποκινούμενων στρατιωτών“.

Πηγή: iefimerida.gr