Παρέμβαση Γεραπετρίτη για τη ροζ ελληνική σημαία στο προξενείο της Νέας Υόρκης – Ποιος ο συμβολισμός της

Πολλές και σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις για τη ροζ ελληνική σημαία, που φιλοξενήθηκε σε έκθεση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο!

Η ελληνική σημαία βάφτηκε ροζ προκειμένου να καταδείξει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων με θύματα γυναίκες.

Τα σχόλια στα social media του ελληνικού προξενείου της Νέας Υόρκης, ακολούθησε η κίνηση του επικεφαλής του κόμματος “Νίκη”, Δημήτρη Νατσιού. Από το βήμα της Βουλής έδειξε μία φωτογραφία με τη ροζ ελληνική σημαία- κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού- λέγοντας: “Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η σημαία μας με ροζ χρώμα, να διακωμωδείται το εθνικό μας σύμβολο; Η σημαία αλλάζει χρώμα, μόνον όταν βαφτεί κόκκινη από το αίμα των αγώνων του λαού μας” είπε χαρακτηριστικά.

Η έκθεση της Τζόρτζια Λάλε θέλει να καταδείξει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων με θύματα γυναίκες. Όπως αναφέρεται “το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια, δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες.

Η πλειονότητα των θυμάτων γυναικοκτονίας δολοφονούνται στα σπίτια τους και στα κρεβάτια τους. Η ζωή τους τελειώνει στο κρεβάτι που στρώνουν κάθε πρωί. Τα σεντόνια τους απορροφούν το αίμα τους” έχουν αναφέρει σχετικά οι διοργανωτές της έκθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τζόρτζια Λάλε έχει κάνει μία παρόμοια κίνηση με τη σημαία της Αμερικής, την οποία είχε βάψει γαλάζια για το δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, πάντως η ροζ ελληνική σημαία αποσύρεται άμεσα από την έκθεση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.