ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0: «Καθάρισε» με τον Τόμας στο πρώτο μέρος και πέρασε στους «8» (vid)

Ένα «εκρηκτικό» πρώτο τέταρτο στο ματς ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να επιβληθεί της Καλαμάτας με σκορ 2-0 στην Τούμπα και να πάρει την πρόκριση για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μια ήρεμη βραδιά στη Θεσσαλονίκη πέρασε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε της Καλαμάτας με σκορ 2-0, στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, παίρνοντας έτσι μια άνετη πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η υπόθεση πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, είχε καθαρίσει στη Μεσσηνία και ουσιαστικά σφραγίστηκε στην Τούμπα με τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε ο Μπράντον Τόμας στο 11ο και το 13ο λεπτό, όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – Βόλος.

Το μόνο “ψεγάδι’ για τον Δικέφαλο είναι ο τραυματισμός του Φιλίπε Σοάρες, που αποχώρησε από το γήπεδο με κλάματα, ενώ ο Λευτέρης Λύρατζης έφυγε με πρησμένο το μάτι.

Ο Ισπανός φορ έκανε το πρώτο βήμα στο 11ο λεπτό. Έπειτα από ωραία επίθεση από τα αριστερά, ο Νάρεϊ έκανε το γύρισμα στον Τόμας και αυτός με τη μια εκτέλεση για το 1-0.

Δύο λεπτά μετά ο Τόμας πέτυχε ένα ακόμα γκολ. Αυτή τη φορά ο Μπίσεσβαρ με ωραία κάθετη πάσα προς την περιοχή τροφοδότησε τον Ισπανό φορ και εκείνος εκτέλεσε τον αντίπαλο κίπερ για το 2-0.

Με αυτά τα γκολ διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν ταχύτητα μιας και είχαν κριθεί τα πάντα ως προς την υπόθεση πρόκριση στους ‘8″ του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – Βόλος, με τους πράσινους να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα λόγω του 4-1 του πρώτου αγώνα.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησαν φουριόζοι στο πρώτο τέταρτο του ματς, βρήκαν δύο τέρματα με τον Μπράντον Τόμας και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν το ματς για να φτάσουν στην επικράτηση, με τον Ρουμάνο τεχνικό να κάνει και το απαραίτητο ροτέισον.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι και το κατάφερε. Η πρώτη του τελική προσπάθεια ήταν στο πέμπτο λεπτό, όταν ο Αντρέ Βιεϊρίνια εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Μέντες απομάκρυνε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον δικέφαλο που μπήκε με… φόρα στο χορτάρι και θέλησε να σκοράρει νωρίς για να καθαρίσει από νωρίς το ματς. Πρωταγωνιστής ο Μπράντον Τόμας, που στο 11′ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, κάνοντας το 1-0 μετά την πάσα του Νάρεϊ.

Ο Δικέφαλος δεν σταμάτησε εκεί και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έγραψε το 2-0, μετά από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ. Δίνοντας ένα πολύ καλό προβάδισμα στους γηπεδούχους, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Μετά από τα δύο γκολ του Ισπανού επιθετικού του Δικεφάλου, η Καλαμάτα μπόρεσε να ισορροπήσει το παιχνίδι, όμως η πρώτη τελική στα καρέ του Ζίφκοβιτς ήταν στο 24ο λεπτό με το σουτ του Αρναρέλλη να καταλήγει άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μπενίτεζ στο 37ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όμως ο Νάρεϊ με ωραία ενέργεια αφού απέφυγε τον Ασίγκμπα έστειλε την μπάλα προς την εστία με τον Μπενίτεζ να τον σταματάει. Ο Μπίσεσβαρ στο 56ο λεπτό δοκίμασε με ένα ψιλοκρεμαστό σουτ να απειλήσει, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Από την πλευρά της η Καλαμάτα είχε δύο καλές στιγμές, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Η Καλαμάτα είχε τρεις τελικές προσπάθειες μετά το 80ο λεπτό, όμως καμία εξ αυτών δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ζίβκοβιτς με το 2-0 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Σβαμπ, Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ, Φιλίπε Σοάρες, Μπράντον.

Καλαμάτα: Μέντες, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μπενίτες, Μοζέρ, Μαβινγκά, Αρναρέλλης, Μαρκόφσκι.

Τα highlights του παιχνιδιού: