ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0: Ζωντανός στη μάχη για τον τίτλο με Νάρεϊ και ατίθασα νιάτα!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο θριαμβευτής του ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς επικράτησε 2-0. Ο Κωνσταντέλιας μαγνήτισε τα βλέμματα με το “ζογκλερικό” στο πρώτο γκολ των ασπρόμαυρων, στο οποίο ο Νάρεϊ σκόραρε στο 14′. Ο Γερμανός είχε την ασίστ στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του Λουτσέσκου με τον Κουλιεράκη να κερδίζει κατά κράτος τον Σιμάνσκι και να σκοράρει με κεφαλιά.

Ο… νόμος της Τούμπας μίλησε για τον ΠΑΟΚ. Εκεί που η ΑΕΚ έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από τη σεζόν 2010-2011 (για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος). Αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, οι «ασπρόμαυροι» υπέταξαν την Ένωση (2-0), βάζοντας… φωτιά στην εφετινή Super League.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν το προβάδισμα στο 14ο λεπτό με την πρώτη τελική τους στο παιχνίδι. Ο Κωνσταντέλιας με τρεις εξωπραγματικές επαφές, όντας στο χορτάρι, μοίρασε στον Νάρεϊ.

Ο Γερμανός έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε και στον Βίντα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πετύχει το δεύτερο γκολ στην πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά χαμηλά, ο Νάρεϊ έκανε τη σέντρα και ο Κουλιεράκης νίκησε στον αέρα τον Σιμάνσκι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Το ντέρμπι διακόπηκε για λίγα λεπτά στο 16ο λεπτό, όταν μια κροτίδα έσκασε δίπλα στον Άμραμπατ, ενώ πήγε να εκτελέσει κόρνερ, ενώ οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πρώτο μέρος για δύο κόκκινες σε Ολιβέιρα και Ίνγκασον.

Τεράστια η ευθύνη του Αθανασιάδη στο δεύτερο γκολ, με τον Ελληνα τερματοφύλακα να… μπαινοβγαίνει στην εστία του πριν το κόρνερ του ΠΑΟΚ.

Νίκησε κατά κράτος τον Αλμέιδα στην σκακιέρα των προπονητών ο Λουτσέσκου, με τον Αργεντινό κόουτς να καθυστερεί αρκετά τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ με αυτή τη νίκη έφτασε τους 47 βαθμούς και είναι στην τέταρτη θέση, στο -2 από τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ παρέμεινε στη δεύτερη θέση και τους 50 βαθμούς, ούσα στο -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό με ένα παιχνίδι λιγότερο, μιας και εκκρεμεί η τύχη του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Μετά και το αποψινό τρίποντο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβηκε στους 47 πόντους, ενώ η Ένωση που έχει και ένα ματς λιγότερο, παρέμεινε 2η με 50. Κερδισμένοι της αγωνιστικής οι δυο αιώνιοι, με τον Παναθηναϊκό να είναι στην κορυφή με 54 πόντους και τον Ολυμπιακό να μετράει 49.

Απίθανη ενέργεια Κωνσταντέλια

Με τη γνωστή συνταγή και τους Πινέδα, Αμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο παρέταξε την ΑΕΚ στην Τούμπα ο Αλμέιδα. Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε το κλασικό 4-2-3-1 και με αιχμή του δόρατος τον Ολιβέιρα.

Από τα πρώτα λεπτά το ντέρμπι είχε ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Πρέσινγκ ψηλά από τους «ασπρόμαυρους», που προσπάθησαν να πιάσουν στον… ύπνο την Ενωση.

Παρόλα αυτά, η πρώτη καλή ευκαιρία προήλθε από κιτρινόμαυρα πόδια. Βαθιά μπαλιά του Χατζισαφί στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και σουτ του Λιβάι, με την μπάλα να περνάει άουτ. Οι ασπρόμαυροι το πήραν το… μήνυμα και με γεμίσματα, προσπάθησαν να φτάσουν προς το τέρμα του Αθανασιάδη.

Τελικά, η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε κεφάλι στο σκορ στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά από περιπετειώδη φάση, ο -πεσμένος στο έδαφος- Κωνσταντέλιας βρήκε τον Νάρεϊ με απίθανο τρόπο και εκείνος νίκησε τον Αθανασιάδη με συρτό σουτ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με τον Πινέδα (23′), αλλά ο Κοτάρσκι κατέβασε ρολά, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Η Ενωση σιγά-σιγά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κερδίζοντας μπόλικα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Τα νευρά και οι μονομαχίες ήταν πολλές, με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να διαμαρτύρεται μέσω των social media για κόκκινη τόσο στον Νέλσον Ολιβέιρα, όσο και στον Ίνγκασον.

Οι «κιτρινόμαυροι» ασκούσαν συνεχώς πίεση στα καρέ του ΠΑΟΚ, με τον Σέρχιο Αραούχο να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία στο 29ο λεπτό. Σουτ του Αργεντινού από καλή θέση, με την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία των γηπεδούχων.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου μέρους προήλθε και πάλι από τα πόδια του Αραούχο, με τον Τσίνο να επιχειρεί το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Κουλιεράκης και… τέλος

Στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά και σκόραρε με τον Κωνσταντέλια, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ, καθώς ο Νάρεϊ που του έδωσε την πάσα έφυγε από αντικανονική θέση.

Γρήγορα όμως η ΑΕΚ πήρε την μπάλα στα πόδια της, μιας και ήταν αυτή που κυνηγούσε στο σκορ. Στο 50ο λεπτό ο Γκαρσία από πλάγια θέση εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ ξανά στην πρώτη του τελική στο δεύτερο 45λεπτο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με πάσα και γέμισμα του Νάρεϊ, ο Κουλιεράκης νίκησε στον αέρα τον Σιμάνσκι και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Το δεύτερο τέρμα πάγωσε τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, που είχαν μεν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά σταδιακά βρήκαν το “θάρρος” για να απειλήσουν. Ο Σιμάνσκι με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια στο 71ο λεπτό, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γκατσίνοβιτς με υπέροχη ενέργεια μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, αλλά ο Κοτάρσκι έστειλε την μπάλα σε κόρνερ, κλείνοντας σωστά την κλειστή του γωνία.

Στο 82ο λεπτό η Ένωση έφτασε κοντά στο να μειώσει στο σκορ. Ο Σιμάνσκι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βίντα έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 89ο λεπτό ο Τσούμπερ με μια ωραία ενέργεια εξαπέλυσε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κοτάρσκι με απομάκρυνε με σωτήρια επέμβαση.

Ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ απείλησε με τον Σιντιμπέ. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Γάλλος μπακ έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής με τον Κοτάρσκι να πέφτει στην αριστερή γωνιά του και να απομακρύνει την μπάλα με εντυπωσιακή επέμβαση. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με το 2-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Kοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (Αουγκούστο 81′), Νάρεϊ (Τάισον 88′), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (Φ.Σοάρες 93΄), Ολιβέιρα.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (Σιντιμπέ 80′), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Πινέδα (Ελίασον 72′) Γιόνσον (Γκατσίνοβιτς 63′), Γκαρσία (Τσούμπερ 80′), Αραούχο (Φαν Βέερτ 80′)

H βαθμολογία της Superleague μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίστηκε η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague, με την αγωνία να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς για την τελική κατάταξη των ομάδων ενόψει πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε ακόμη μεγαλύτερη… φωτιά στην κορυφή μετά τη νίκη του στο ντέρμπι επί της ΑΕΚ με σκορ 2-0. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στην 4η θέση με 47 πόντους (-2 από τον Ολυμπιακό), ενώ η Ένωση που έχει ματς λιγότερο παρέμεινε στους 50 και το -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την έδρα της Λαμίας, επικρατώντας με σκορ 3-0. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι παραμένουν μόνοι στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος με 49 βαθμούς, μειώνοντας έτσι την απόστασή τους από την ΑΕΚ (που έχει ματς λιγότερο) στον πόντο. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Φθιώτιδας στην τελευταία θέση και τους 12 βαθμούς.

Τέλος, ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Ιωνικό (1-0) στην προσπάθεια που κάνει να κυνηγήσει τα πλέι-οφ. Οι Αγρινιώτες βρίσκονται πλέον 7οι με 27 βαθμούς, ενώ οι Νικαιώτες παρέμειναν στους 15 και την 12η θέση.

H βαθμολογία:
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Παναθηναϊκός-Βόλος 2-0

Λαμία-Ολυμπιακός 0-3

Παναιτωλικός-Ιωνικός 1-0

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

Δευτέρα (20/2)

18:00 Ατρόμητος-Λεβαδειακός

19:30 ΟΦΗ-Άρης

Το πρόγραμμα των τεσσάρων μονομάχων του τίτλου ως το φινάλε

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, επικρατώντας 2-0 της ΑΕΚ και έβαλε… φωτιά στην κορυφή και τη μάχη του τίτλου.

Μάλιστα, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της κανονικής διάρκειας, το ενδιαφέρον για τον τίτλο του πρωταθλητή και την τελική βαθμολογία ενόψει… playoffs, ολοένα και αυξάνεται!

Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε», πάντως, με τα ντέρμπι και έχει το πιο βατό πρόγραμμα ως το φινάλε. Ο Ολυμπιακός έχει δύο ντέρμπι ακόμη να δώσει (με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ) και οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ αντίστοιχα από ένα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» χρωστάνε και το ματς με τον Ατρόμητο.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

(25/02, 20:30) Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
(06/03, 19:30) Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός
(12/03, 19:00) Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ:

(25/02, 17:30) ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης
(05/03, 19:30) ΟΦΗ – ΑΕΚ
(12/03, 19:00) ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Εκκρεμεί το Ατρόμητος – ΑΕΚ

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

(25/02, 20:30) Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
(05/03, 16:00) Ολυμπιακός – Λεβαδειακός
(12/03, 19:00) ΑΕΚ – Ολυμπιακός

To πρόγραμμα του ΠΑΟΚ:

(25/02, 19:00) ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ
(05/03, 20:30) ΠΑΟΚ – Ιωνικός
(12/03, 19:00) Βόλος – ΠΑΟΚ