Πανελλαδικές 2023 ΓΕΛ: Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα – Δείτε τις απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Η «αυλαία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ «έπεσε» σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου με τα μαθήματα Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σε ό,τι αφορά το μάθημα της Οικονομίας, τα σημερινά θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα, ενώ κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης και ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε να αγγίξει άριστες βαθμολογίες, αρκεί να πρόσεχε στις πράξεις.

Τα φετινά θέματα της Φυσικής κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, απαιτούσαν ψυχραιμία και ήταν προσπελάσιμα, με εξαίρεση το θέμα Δ. που ήθελε προσοχή στη μεθοδολογία επίλυσής του.

Τα θέματα της Ιστορίας κινήθηκαν στο ίδιο μήκος με τα περσινά σε βαθμό δυσκολίας, με σαφείς διατυπώσεις στις εκφωνήσεις, όπου ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής δεν θα είχε πρόβλημα. Επίσης, παρότι κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, ο χρόνος ήταν αρκετός.

Το protothema,gr προσφέρει στους αναγνώστες του τόσο τις πλήρεις λύσεις των θεμάτων όσο και σχολιασμό τους μέσω της συνεργασίας με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις

-Δείτε τα θέματα στην Ιστορία, πατώντας ΕΔΩ

– Δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας σε μορφή pdf, πατώντας ΕΔΩ

-Δείτε τα θέματα στη Φυσική, πατώντας ΕΔΩ

– Δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα της Φυσικής σε μορφή pdf, πατώντας ΕΔΩ

-Δείτε τα θέματα στην Οικονομία, πατώντας ΕΔΩ 

-Δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα της Οικονομίας σε μορφή pdf, πατώντας ΕΔΩ

Ο αναλυτικός σχολιασμός από τα Φροντιστήρια «Πουκαμισάς»

Για το μάθημα της Ιστορίας,  ο Δημήτρης Μαρμαράς, Καθηγητής του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, αναφέρει:  «Τα θέματα κινήθηκαν στο ίδιο μήκος με τα περσινά σε βαθμό δυσκολίας, με σαφείς διατυπώσεις στις εκφωνήσεις οπού ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής δεν θα είχε θέμα ενώ ο χρόνος ήταν αρκετός και ας κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης».

Για το μάθημα της Φυσικής, η  Κ. Σιαπέρα – Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Φυσικής, είπε: «Τα φετινά θέματα, κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, απαιτούσαν ψυχραιμία και ήταν προσπελάσιμα με εξαίρεση το θέμα Δ. που ήθελε προσοχή στην μεθοδολογία επίλυσης του».

Για το μάθημα της Οικονομίας, ο Ανδρέας Λίτσας – Ακαδημαϊκός του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, αναφέρει: 

«Τα σημερινά θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα, ενώ κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης και κάποιος καλά προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε να αγγίξει άριστες βαθμολογίες αρκεί να πρόσεχε στις πράξεις».

– Βρείτε όλες τις απαντήσεις των μαθημάτων στην ιστοσελίδα του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, πατώντας ΕΔΩ