Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητικής Οδοντιατρικής στην Κυπαρισσία

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητικής Οδοντιατρικής πραγματοποιείται στην Κυπαρισσία από σήμερα μέχρι και την Κυριακή με αρκετές παράλληλες δράσεις.

Πραγματοποιείται από τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Μεσσηνίας και Αρκαδίας, στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης και σε αγαστή συνεργασία με την Εταιρεία Ελληνικής Αθλητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΑΘΛΟ), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας η αντιδήμαρχος Μαρία Παναγοπούλου καλωσόρισε τους διοργανωτές σημειώνοντας: «Σας καλωσορίζουμε στον όμορφο δήμο μας και σας μεταφέρω τις ευχές του δημάρχου για καλή επιτυχία. Σας εύχομαι τα συμπεράσματα του συνεδρίου να είναι ωφέλιμα για την κοινωνία».

Η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Γεωργία Θεοδωροπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Γίνεται ένα ιστορικό γεγονός για την περιοχή της Τριφυλίας, συνδιοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1ο Συνέδριο Αθλητικής Οδοντιατρικής. Να ευχαριστήσουμε το δήμο και την Περιφέρεια που μας έχουν στηρίξει. Στο συνέδριο θα έχουμε πολλούς αξιόλογους ομιλητές, ενώ ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος έχει κληθεί να ευλογήσει την έναρξή του. Θα ακολουθήσει  δοκιμή τοπικών προϊόντων στο Πάρκο Βλαχέρνας, ενώ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί βραδιά οινογνωσίας και γευσιγνωσίας με δοκιμή τοπικών ποικιλιών οίνου και εδεσμάτων στο εστιατόριο «Καρνάγιο» στην παραλία της Κυπαρισσίας.

Υπάρχουν όμως πολλά καινοτόμα για τον κόσμο, το ένα είναι η ενημέρωση των υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας την Παρασκευή για θέματα στοματικής υγείας στις 2.30 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και το Σάββατο το πρωί στην ίδια αίθουσα στις 11.30 το πρωί έχουν ενημερωθεί δάσκαλοι και δασκάλες, προπονητές και προπονήτριες και γυμναστές, ώστε να ενημερωθούν σε ένα σύντομο πρόγραμμα για τη διατροφή, τη στοματική υγεία και τα προβλήματα από τραυματισμούς ιδιαίτερα στα αθλήματα επαφής. Είναι πολύ σημαντικό γιατί σώζουν πολλές καταστάσεις στα τραύματα. Είναι καινοτόμο το συνέδριο καθώς από φέτος θα μπει το μάθημα της Αθλητικής Οδοντιατρικής στα πανεπιστήμια, δηλαδή προηγούμαστε στην Κυπαρισσία σε σχέση με το μάθημα».

Η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Αργυρώ Λαγούδη τόνισε: «Θέλουμε να μάθουν οι αθλούμενοι πόσο μπορούν να ωφεληθούν από την καλή στοματική υγεία, πρέπει να μάθουν οι οδοντίατροι πώς μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο τους αθλούμενους. Πρέπει πάντα να τονίζουμε ότι η γενική υγεία είναι άρρηκτα δεμένη με τη στοματική υγεία. Εκτός από το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους συναδέλφους, εκτός από τα θέματα που αφορούν στην Αθλητική Οδοντιατρική και τη γενικότερη οδοντιατρική πράξη, θα μάθουμε όλα τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις. Σκοπός μας είναι να έρθουμε κοντά στο κοινό της Κυπαρισσίας. Η πρόσκλησή μας αφορά όλους τους πολίτες γιατί έχουμε ταυτόχρονα αθλητικά δρώμενα. Το Σάββατο το απόγευμα στον παραλιακό δρόμο της Κυπαρισσίας από το «Άμμος» θα ξεκινήσει αγώνας δρόμου και βάδην για ενήλικες και παιδιά, θα ακολουθήσει στις 7.30 αγώνας μπάσκετ μεταξύ υγειονομικών της Μεσσηνίας και του Γυμναστικού Συλλόγου Δίωνα Κυπαρισσίας στο κλειστό γήπεδο, όπως και τουρνουά beach volley στα γήπεδα της Κυπαρισσίας. Θα είναι εξαιρετικό το επιστημονικό μέρος να συνδεθεί με το αθλητικό και το κοινωνικό».

Να σημειωθεί ότι το θεωρητικό μέρος του συνεδρίου -εισηγήσεις και στρογγυλά τραπέζια- θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία.