Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0: Κακοί οι ερυθρόλευκοι με το τριφύλλι να λέει “ναι” στα δώρα… (vid)

Ο Παναθηναϊκός που δεν έχει γνωρίσει την ήττα από τον Ολυμπιακό με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, σε επτά παιχνίδια, εκμεταλλεύτηκε τα δώρα των Παπασταθόπουλου-Ελ Αραμπί και με τον Σπόραρ να πετυχαίνει γκολ για δεύτερη σερί αγωνιστική πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ οδήγησε τους “ερυθρόλευκους” σε ήττα μετά από 21 παιχνίδια που ήταν αήττητος.

Η πολύ καλή εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δημιούργησε προσδοκίες για κάτι καλό στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες, ωστόσο παρουσίασαν πολύ κακό πρόσωπο στο ντέρμπι και ηττήθηκαν με 2-0 από τους «πράσινους» μένοντας στο -6 από την κορυφή. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήθελε περισσότερο το ματς, είχε πιο σωστή τακτική σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν βγήκαν τα ρίσκα που πήρε ο Ανιγκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρα από την κακή τους εικόνα έκαναν δώρο και δύο γκολ. Το πρώτο από το τραγικό λάθος του Σωκράτη στο 28ο λεπτό με τον Σπόραρ να πετυχαίνει για δεύτερο σερί παιχνίδι το γκολ με το οποίο έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, και το δεύτερο από το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί στο 37′ με το τριφύλλι να κάνει το 2-0 το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Οι πράσινοι έφτασαν έτσι σε ένα σπουδαίο τρίποντο στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς βρέθηκαν ξανά στην κορυφή μαζί με την ΑΕΚ ενώ οδήγησε τους “ερυθρόλευκους” σε ήττα μετά από 21 παιχνίδια και την ήττα από τον ΠΑΟΚ στις 17 Οκτωβρίου. Η ομάδα του Ανιγκό έμεινε έτσι έξι πόντους πίσω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Το τριφύλλι είχε ως όπλο του το ασφυκτικό πρες που οδήγησε σε λάθη στην άμυνα των ερυθρόλευκων. Ένα εξ αυτών οδήγησε στο πρώτο γκολ του Σπόραρ στο 28′.

Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ που είχαν στην αναμέτρηση, συνέχισαν να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους και να ψάχνουν για ένα δεύτερο τέρμα το οποίο ήρθε επτά λεπτά αργότερα με το αυτογκόλ του Αραμπί.

Παράλληλα το τριφύλλι για όγδοο σερί ματς κράτησαν το μηδέν στην άμυνα και δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να φτιάξει καθαρές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι, εκτός από μια με τον Μασούρα στο πρώτο μέρος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)
Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διατήρησε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού τους Σάρλια – Σάντσες ενώ επανήλθαν στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη οι Μπρινιόλι, Μπερνάρ και Σπόραρ.

Ο Ιταλός γκολκίπερ βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ με τον Σάντσες να παίζει στα δεξιά και τον Χουάνκαρ αριστερά και οι Σένκεφελντ – Σάρλια διατήρησαν τις θέσεις του στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα των χαφ δεν άλλαξε με τους Πέρεθ – Κουρμπέλη – Τσέριν να παίζουν στα χαφ. Στην επίθεση υπήρξαν δύο αλλαγές καθώς ο Μπερνάρ βρέθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Μπερνάρ πήρε τη θέση του Κλάινχαϊσλερ αριστερά και ο Σπόραρ θα πέρασε στο ματς αντί του Ιωαννίδη.

Ο Ανιγκό από την πλευρά του και σε σχέση με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ έκανε και αυτός τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. Ο Χάμες πήρε τη θέση του Βαλμπουενά, ο Μασούρας έπαιξε αντί του Μπιέλ και ο Ελ Αραμπί αγωνίστηκε ως βασικός για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό αντί του Μπακαμπού.

Στο τέρμα διατηρήθηκε ο Πασχαλάκης με τον Ροντινέι να παίζει στα δεξιά και τον Ρέαμπτσουκ αριστερά και οι Μπα – Παπασταθόπουλος παρέμεινε ως δίδυμο στην άμυνα. Μπροστά τους στα χαφ έπαιξαν οι Εμβιλά – Χουάνκγ και η τριάδα πίσω από τον Αραμπί ήταν οι Φορτούνης, Μασούρας και Χάμες.

Πήρε τα ηνία από την αρχή ο Παναθηναϊκός

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία στο ματς, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν από την να πάρουν προβάδισμα ούτως ώστε να προηγηθούν στο σκορ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι χάθηκε στο 6′ με τον Μπερνάρ να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και άλλαξε πορεία. Τρία λεπτά αργότερα ο Σπόραρ έγινε κάτοχος της μπάλας, επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο όμως ήταν αδύναμο και ο Πασχαλάκης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Στο 15′ ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του καθώς ο Σάρλια χτύπησε στον αστράγαλο και πέρασε στο ματς τον Μάγκνουσον. Παρόλα αυτά οι πράσινοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και ένα λεπτό αργότερα ο Παλάσιος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσέριν έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 18′ με τον Χάμες εκτός περιοχής να σουτάρει και τον Μπρινιόλι να αποκρούει σταθερά τη μπάλα.

Γκάφα ο Σωκράτης… γκολ ο Σπόραρ

Στο 28′ ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Σπόραρ να λέει ευχαριστώ στον Παπασταθόπουλο για το δώρο που του έκανε. Σε βαθιά μπαλιά του Πέρεθ ο Έλληνας στόπερ άφησε τη μπάλα να περάσει μπροστά του και προσπάθησε να την δώσει στον Πασχαλάκη, το γύρισμα του όμως ήταν κακό και ο Σλοβένος φορ βγήκε τετ α τετ με τον Έλληνα γκολκίπερ, τον πλάσαρε και έδωσε προβάδισμα στο τριφύλλι.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 34′ βγήκαν γρήγορα στη μετάβαση με τον Σάντσες να είναι κάτοχος της μπάλας, ο Αργεντινός μπακ έφτασε μέχρι τη μεγάλη περιοχή, έκανε και το σουτ με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει με τις γροθιές του. Ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σπόραρ ξανά είχε μια ακόμη καλή τελική εκτός περιοχής με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Αυτογκόλ Αραμπί και 2-0 ο Παναθηναϊκός

Στην εκτέλεση του κόρνερ πήγε ο Μπερνάρ με τον Βραζιλιάνο να ζητάει από δύο ποδοσφαιριστές των πράσινων να πάνε στο πρώτο δοκάρι. Αυτό έγινε με τους Κουρμπέλη – Παλάσιος να παίρνουν θέση εκεί. Ο Βραζιλιάνος τους σημάδεψε, η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του αρχηγού και βρήκε στον Αραμπί και πήρε πορεία προς την εστία του Πασχαλάκη που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία στο ματς στο 40′. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Παναθηναϊκού το σουτ του Χουάνκγ σταμάτησε στον Σένκεφελντ. Ο Φορτούνης έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το γύρισμα προς τον Μασούρα που πήρε την κεφαλιά και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ / INTIME SPORTS
Με αλλαγές για να πιέσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ανιγκό προχώρησε σε δύο αλλαγές με τους Χάμες – Αραμπί να δίνουν τη θέση τους σε Μπιέλ και Μπακαμπού στην προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας του.

Τα κατάφερε εν μέρει καθώς ο Ολυμπιακός βγήκε στο δεύτερο 45λεπτο και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Απείλησε μάλιστα στο 49′ με τον Χουάνγκ να κάνει το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Μπιέλ ο οποίος προσπάθησε με ένα τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής να νικήσει τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά.

Το τριφύλλι από την πλευρά του απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο 45λεπτο στο 54′ όταν ο Παλάσιος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε μια σέντρα-σουτ, με τον Πασχαλάκη να διώχνει με το ένα χέρι. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπερνάρ από τα αριστερά εκτέλεσε ένα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι με τον Σάντσες να βρίσκει για λίγο τη μπάλα και τον Μάγκνουσον πίσω του να τραβάει τα μαλλιά του καθώς ήταν σε καλύτερη θέση.

«Έσβησε» το ματς

Στο 70’ ο Ανιγκό έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Βαλμπουενά αντί του Μασούρα, ενώ ο Γιοβάνοβιτς απάντησε με τους Ιωαννίδη και Μαντσίνι αντί των Σπόραρ και Κουρμπέλη.

Οι πράσινοι έφτασαν σε μια ακόμη τελική στο 72′ όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Στο 77’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με τον Φορτούνη, αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν δυνατή και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε εύκολα.

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός πως έψαχνε για ένα γκολ για να μειώσει το σκορ δεν κατάφερε να φτιάξει καθαρές τελικές ευκαιρίες προς την εστία του Μπρινιόλι. Απείλησε μόνο στο 78′ με μια κεφαλιά του Φορτούνη που δεν ήταν ικανή όμως να ανησυχήσει τον Ιταλό γκολκίπερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζοζέ Ανιγκό έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Βρουσάι αντί του Φορτούνη, ενώ στο 85’ ο προπονητής του Τριφυλλιού έβαλε τους Κλάινχαϊσλερ και Τσόκαϊ αντί των Μπερνάρ και Τσέριν. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το 2-0 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και παρά τις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΙΒΑΝ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια (15′ Μάγκνουσον), Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (70′ Μαντσίνι), Τσέριν (84′ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (84′ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΖΟΖΕ ΑΝΙΓΚΟ): Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης, Μασούρας (69′ Βαλμπουενά), Χάμες (46′ Μπιέλ), Αραμπί (46′ Μπακαμπού).

Τα highlights του παιχνιδιού:

Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η βαθμολογία των play offs:

Η 1η αγωνιστική
  • Βόλος – Ολυμπιακός 0-3
  • Άρης – ΠΑΟΚ 1-2
  • ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0
Η 2η αγωνιστική

Κυριακή 2 Απριλίου

  • Παναθηναϊκός – Βόλος 0-0
  • ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1
  • Ολυμπιακός – Άρης 2-2
Η 3η αγωνιστική

Τετάρτη 5 Απριλίου

  • Βόλος – ΑΕΚ 0-1
  • Άρης – Παναθηναϊκός 0-1
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1
Η 4η αγωνιστική

Κυριακή 9 Απριλίου

  • ΑΕΚ – Άρης 3-1
  • ΠΑΟΚ – Βόλος 4-2
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0
Η 5η αγωνιστική
  • Βόλος – Άρης
  • Ολυμπιακός – ΑΕΚ
  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Η 6η αγωνιστική
  • ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
  • Άρης – Ολυμπιακός
  • Βόλος – Παναθηναϊκός
Η 7η αγωνιστική
  • Ολυμπιακός – Βόλος
  • ΠΑΟΚ – Άρης
  • Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Η 8η αγωνιστική
  • ΑΕΚ – Ολυμπιακός
  • Άρης – Βόλος
  • Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
Η 9η αγωνιστική
  • Άρης – ΑΕΚ
  • Βόλος – ΠΑΟΚ
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
Η 10η αγωνιστική
  • ΑΕΚ – Βόλος
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
  • Παναθηναϊκός – Άρης
Η βαθμολογία: 
Τα κριτήρια κατάταξης
  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.